Actualitat RSS

Tendències tardor-hivern 2015-16 al 080 Barcelona Fashion

16 febrer, 2015

Pablo Erroz / 080 Barcelona F/W 2015-2016

El Museu Marítim de Barcelona va ser l’escenari de la 15a edició del 080 Barcelona Fashion, on es van presentar les col·leccions de 33 firmes i dissenyadors per a la propera tardor-hivern 2015-16. Davant la varietat de propostes i estils que van desfilar per la passarel·la, Barcelona és moda vol destacar algunes de les tendències que s’hi van poder veure. Colors, teixits i formes que veurem als aparadors de la nostra ciutat el proper hivern. Un avanç que s’acabarà de definir amb les propostes que encara ens queden per veure a la resta de passarel·les del calendari internacional: Londres, París, Milà i Nova York.

Sastreria, línies masculines i looks andrògins

Aquesta va ser una de les tendències estrella de la passarel·la. Sastreria, línies masculines i looks andrògins, que es van veure a diferents col·leccions, com ara la del dissenyador Pablo Erroz, que va presentar una proposta basada en un look unisex, d’estètica british i confeccionada amb materials càlids i rústics com ara llanes, cotons, napes i pèl. Sita Murt, també es va decantar per les línies masculines, sense oblidar-se de donar-li un toc sexy, per vestir a una dona sòbria i fidel a les peces de punt de la firma. Isometric, amb Psique, va presentar una col·lecció plena de peces de sastreria, de línies rectes i que destaquen la cintura. Lligat a la tendència masculina, també es va poder observar l’ús de teixits propis de la sastreria masculina com ara els quadres escocesos.

Pablo Erroz / 080 Barcelona F/W 2015-2016

 

Aires dels 70 i estampats florals

Manuel Bolaño mira cap a l’est per presentar una col·lecció plena de color, amb looks folklòrics i estampats que ens recorden a la dècada dels 70, ja sigui en forma de vestits llargs o de pantalons de pota ample. D’altra banda, Menchén Tomás, amb la col·lecció Passions, ens submergeix en diversos sentiments com ara el dolor, l’angoixa, la incertesa, el record o la sorpresa, que es plasmen en propostes diverses entre les que es troben vestits i camises amb estampats florals. Mango, per la seva part, també va presentar una col·lecció inspirada en l’estil hippy dels anys 70 amb vestits i faldilles llargues, minivestits, ponxos i teixits vaporosos.

Menchén Tomàs / 080 Barcelona F/W 2015-2016

 

Futurisme, minimalisme i línies pures

La robòtica, el retrofuturisme, la ciènciaficció i l’avanguarda inspiren les col·leccions de Txell Miras (Angles), Georgina Vendrell (Darklight) i Miquel Suay (Ucronia). Tres propostes amb un mateix denominador comú: línies simples, estil minimalista, combinació de materials tecnològics amb teixits naturals, formes geomètriques i colors contrastats com ara el gris i el blanc sense oblidar-nos del negre. 

 

Txell Miras / 080 Barcelona Fashion F/W 2015-2016

Looks esportius, amb la suadora com a protagonista

Ja fa temps que l’streetwear ha passat del carrer a les passarel·les per mostrar-nos la seva versió més estilosa. Al 080 Barcelona Fashion, Krizia Robustella, es va inspirar en els Óssos Amorosos, en versió XXL, per crear la col·lecció Sickly Sweet Bears. Looks esportius amb aires infantils i cursis, creats amb tonalitats roses, taronges i pastels, que utilitzen materials com el neoprè, els encoixinats i el pèl, per crear una estètica irònica i transgressora. Brain&Beast, una altre de les firmes provocatives de la passarel·la, va presentar-nos Décalogue, Part IX <Maniac> winter 2015 – 2016. Una col·lecció amb reminiscències dels anys 80, en la que la suadora és una de les peces protagonistes. Pagè, en canvi, ens presenta una proposta més romàntica, FROG ME A KISS, en la predominen els vestits asimètrics i vaporosos, però deixant lloc per a peces streetwear, com ara samarretes o suadores, combinades amb altres d’elegants per crear un contrast interessant. 

Brain&Beast / 080 Barcelona F/W 2015-2016

 

——-

Fent Balanç

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat de Catalunya, va voler fer balanç de la 15 a edició del 080 Barcelona Fashion, així com dels darrers quatre anys de l’esdeveniment. Miquel Rodríguez, gerent del CCAM, va definir aquesta 15a edició com “l’edició de la consolidació”. A més a més, va afegir que entre 2010 i 2014les desfilades s’han incrementat un 57%, els assistents un 237%, mentre que s’ha estalviat un 15% en el pressupost”. Així mateix, va voler recordar que el 080 “treballa per al sector de la moda, un sector econòmic que generi riquesa, creï llocs de treball i projecció aquí i a fora”. L’assistència total a l’esdeveniment va ser de 39.800 persones, entre assistents a les desfilades, mitjans de comunicació, bloggers, compradors i públic en general.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]