Actualitat RSS

The Color Community, inspiració i tendències en color

18 març, 2015

Presentació de The Color Community a l’antiga fàbrica Damm de Barcelona / The Color Community

Quins colors seran tendència la propera tardor-hivern 2016-17? En quins materials, textures i formes s’aplicaran? Quin missatge cultural i sociocultural hi ha al darrera? Aquestes i altres preguntes van anar trobant resposta la tarda del 4 de març a l’antiga fàbrica Damm de Barcelona, a la presentació organitzada pel grup The Color Community.

Tech Soul, Unmask, Awake i Anti Taboo van ser els 4 temes que es van presentar sota el concepte general UNLIMIT mitjançant un estimulant audiovisual. Una temporada tardor-hivern 2016-17 en la que ens conviden a traspassar els límits i pensar en un món del disseny molt més obert, que juga amb els extrems i que s’inspira en la neurologia per inventar noves solucions. Un escenari en el que les marques busquen nous llenguatges per exhibir-se i el color es treballa d’una manera més profunda per fer una proposta menys avorrida.

Tech Soul: El futur es centra en la tecnologia, però no d’una manera galàctica i freda, sinó en equilibri amb la naturalesa i per contribuir a la millora social. Un ideari que es materialitza en una paleta de colors neutres, en la que els càlids i freds es combinen en harmonia. El gris, en diferents tonalitats, i el blanc, en contrast amb altres colors o amb negre, seran dos dels colors protagonistes. Una tendència que adopta formes cubistes,  allargades i d’espiral i que cerca la perfecció. També destaquen els estampats de píxels, l’orientalisme futurista i l’estètica cyber.

Unmask: Aquesta tendència sorgeix de l’augment d’estímuls visuals en els que apareixen mascares. Un element del que se’n fa una segona lectura per vincular-lo a l’acció de treure’s la mascara i desvelar el que hi ha darrera. Una tendència que s’inspira en la integració de cultures, el folklore, l’artesania i el handmade, amb especial presència de la cultura japonesa i l’asteca. Alguns dels colors estrella són el blau lavanda gris, el marró i el coure blanc. Les barreges de color s’apliquen tant en teixits de llana com en teixits tècnics. Destaquen els abrics amb decoracions ètniques, les peces fetes de tweet, la barreja de l’estil folk amb l’esportiu i els duvets urbans.

Awake: Fa referència al despertar de la letargia en la que estem immersos per evolucionar cap a la  metamorfosis. Una tendència a la que el verd i el marró substitueixen al negre i a la que els materials sintètics es barregen amb els naturals. L’artesania en té un paper destacat, sobre tot pel tractament que fa sobre les peces. Un dels exemple d’aquesta tendència va ser un abric verd, que un cop finalitzat, se li va aplicar una segona capa de pintura, per tal de donant-li una segona mirada abans finalitzar-lo. Una tendència que s’inspira en els anys 70 i en teixits que s’utilitzaven en aquella època com la pana, el vellut o el cuir.

– Anti Taboo: Aquest tema ens presenta una gamma de colors sense prejudicis, que va del negre al vermell passant pel platejat, el groc neuròtic, al lila o el blau clàssic. Una paleta de colors per a divertir-se, atrevir-se i jugar. La tendència Anti Taboo busca l’exhibicionisme i la provocació amb volums quadrats, geometrismes, macro volums i la combinació de semi monocromàtics i bicolors.

 

The Color Community és una comunitat formada per 4 professionals especialistes en color (Gloria Jover, dissenyadora i cool hunter; Eva Muñoz, especialista en color&trim; Pere Ortega, arquitecte i professor; Rosa Pujol, estilista i dissenyadora tèxtil), que cada temporada presenten la seva proposta de proposta de color. Per aquesta temporada tardor-hivern 2016-17 han comptat amb la col·laboració de Charo Galvez, artista; Susana Alonso, biòloga; Augusto Montoya, cool hunter d’home; i Jose Carrasco, dissenyador de moda. 

 

 ———

Si t’interessa el color, també t’agradaran les següents publicacions:

Com el color es converteix en tendència

Entrevista a Pepa Poch, pintora: «El color és un sentiment»

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]