Actualitat RSS

L’empresa igualadina que distribueix Gemma i Belcor busca nous canals de venda

9 juny, 2010

La companyia compta amb marques reconegudes internacionalment com Belcor, Intima Cherry o Gemma.

VF Lingerie Europe, més coneguda al nostre país com a Vives Vidal, Vivesa, està en ple procés de canvi per despuntar dins del món de la cotilleria i la roba de bany, un sector també afectat per la conjuntura econòmica actual.

L’any 1949 naixia a Igualada com un petit taller de cotilleria. El que va començar com un projecte d’empresa familiar va anar agafant embranzida amb l’adquisició de noves marques, que van anar fent gran el grup. Així, l’any 1989 van adquirir Gemma, amb seu a Lyon, un any més tard la parisenca Bilytis i el 1991 JBE, un grup establert a Grenoble i Niort, amb marques al darrere com Carina i Lou. El gran salt, però, va arribar mesos després amb la integració dins del grup nord-americà VF Corporation, que els va permetre passar a comercialitzar, entre d’altres, Lee, Wrangler, Riders, Vanity Fair, Maverick o Bestform.

Durant aquests anys, la incorporació de noves marques dins de l’empresa catalana arribava a un mercat que era capaç d’absorbir l’oferta, “tot el que venies es comprava”, explica Xavier Esteban, responsable de Vendes per a Espanya i Portugal. “Ara, en canvi, cal ser molt més selectiu amb el que poses, has de tenir en compte molts altres aspectes que abans no eren prioritaris, com el preu”. Tot i així, no els preocupa en excés l’oferta de les grans cadenes “perquè el producte que oferim i el nostre públic és molt diferent”, afirma.

Esteban explica que la cotilleria és un negoci complicat i molt exigent, que necessita d’un producte que aporti valor afegit, amb roba de qualitat i patronatge que caigui bé. “La gent busca en les nostres marques la seguretat d’una peça ben acabada, que és el nostre tret diferencial respecte a les peces d’altres empreses que només poden competir en preu”. “Amb la conjuntura actual, encara és més important destacar i oferir més”. En aquest sentit, les marques que millor els funcionen en el mercat català són Belcor, Intima Cherry, Gemma i Majestic.

La companyia, fundada per Josep M. Vives Vidal, ha hagut d’anar integrant les noves necessitats del consumidor dins d’una infraestructura “que encara té mentalitat industrial i funciona com una fàbrica”, afirma Xavier Esteban. Ara cal fer un pas endavant i passar de fabricant a distribuïdor, amb mentalitat de detallista i comercial, “som proveïdors del mercat”, explica.

Adaptar-se als nous temps és fer-ho també a les noves formes de distribució i per això estan potenciant el model de franquícies, les botigues pròpies —que ara tenen amb la marca Vanity Fair—, i el comerç electrònic. Són nous canals que responen a les necessitats actuals dels consumidors i que haurien de compensar la baixada de vendes a causa de la crisi econòmica, que ha afectat especialment el canal tradicional.

Vivesa va facturar 83 MEUR el 2009, un retrocés respecte de l’any anterior, quan van arribar als 92 MEUR. L’empresa té un miler de treballadors, dels quals 230 estan a la planta de confecció que tenen a Tunísia. En els propers mesos bona part de la plantilla que ara està a Igualada, on hi ha la seu principal, es traslladarà a un nou local, del qual encara no tenen la localització, però que està previst que se situï a Barcelona o rodalia.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]