Actualitat RSS

The Shopping Night Barcelona, dóna el tret de sortida a les compres de Nadal

24 desembre, 2010

L'organització de The Shopping Night Barcelona calcula que la xifra d'assistents a l'esdeveniment va girar al voltant de les 10.000 persones. / Amicca

La nit del 2 de desembre, coincidint amb l’encesa de les llums de Nadal, el Passeig de Gràcia de Barcelona es va convertir en l’escenari de la primera edició de The Shopping Night Barcelona, una iniciativa a la que s’hi van sumar gairebé cinquanta establiments, que van obrir les seves portes de vuit a dotze de la nit, en un ambient festiu i que va donar el tret de sortida a la campanya de Nadal.

Una nit que va aconseguir una gran afluència de barcelonins i turistes, a la cerca d’una experiència diferent i sense precedent a la ciutat. Les botigues, els hotels i el Passeig de Gràcia es van convertir en una caixa de sorpreses, amb la moda i la gastronomia com a principals protagonistes. Aquesta iniciativa es va promoure des de l’associació Amics del Passeig de Gràcia, l’Associació d’Empreses de Retail d’Espanya (Amicca) i l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de la revista Harpper’s Bazaar.

L’organització de The Shopping Night Barcelona calcula que la xifra d’assistents a l’esdeveniment va girar al voltant de les 10.000 persones i segons estimacions realitzades per algunes marques, es calcula que la xifra de facturació total de la nit va ser de 400.000 euros. Les entitats impulsores valoren molt positivament aquesta primera edició i, en aquest sentit, Lluis Sans, president de l’associació Amics del Passeig de Gràcia, afirma: “Els comerciants del Passeig de Gràcia valorem positivament la Shopping Night més enllà de les vendes aconseguides, ja que creiem que ha estat un impuls important per a tota la zona que ens beneficiarà a curt termini en vendes de Nadal”. D’altra banda, Alfredo Martín, president d’Amicca, va explicar que el principal objectiu de la jornada era la promoció dels comerços del Passeig de Gràcia de cara a la campanya nadalenca, un objectiu, que segons ha dit “es va complir amb escreix” perquè “els carrers estaven plens i les botigues estaven plenes”.

És un esdeveniment que arriba en un moment en el que el comerç necessita reinventar-se amb iniciatives que sàpiguen explotar el seu vessant més lúdic i atraure el consumidor a les botigues.

Comprar de vuit a dotze de la nit

L’ambient que es respirava a les botigues era desenfadat i a molts establiments s’acompanyaven les compres amb música, cava, còctels o sessions de maquillatge, convertint l’experiència en quelcom diferent a l’habitual. Entre les firmes que van obrir, n’hi havia de luxe, com Santa Eulàlia, Loewe o Max Mara, de gran distribució, com Mango o Desigual, de calçat, com Camper, i d’estil de vida, com Vinçon.

La participació dels hotels va ser essencial per a l’organització de les activitats paral·leles, com la que va tenir lloc a l’Hotel Majestic, on es va ubicar un showroom de venda de dissenyadors independents, en el que van participar, entre altres, American Perez, Jan iú Més o Martin Lamothe. Aquesta vinculació entre comerç i turisme, amb la participació de botigues i hotels en la iniciativa, no fa més que reforçar l’aposta per convertir Barcelona en una destinació de compres a nivell internacional.

Així mateix, el carrer també es va convertir en escenari d’activitats paral·leles, amb l’exposició de portades històriques de Harper’s Bazar, o l’exhibició de l’escultura del David de Miguel Angel vestit de Missioni, obra de l’artista dEmo.

Altres iniciatives similars, com la Fashion’s Night Out, s’ha dut a terme a altres ciutats del món vinculades a la moda, com Nova York o Londres, de la mà de la revista de moda Vogue i l’editorial Condé Nast. L’última edició va tenir lloc el setembre passat, amb la participació de 16 ciutats simultàniament.

Mimótica Micola inaugura la seva primera botiga pròpia

La mateixa nit de The Shopping Night Barcelona, Mimótica Micola va inaugurar la seva primera botiga pròpia, ubicada al carrer de Provença número 274, cantonada amb Rambla Catalunya. La seva dissenyadora, Raquel Micola, defineix la botiga com “una bombolla molt femenina, on res dolent pot passar”. En 60 metres quadrats, la firma d’accessoris recrea el seu món infantil i desenfadat, on no hi falten elements sorprenents com una paret plena de cromos de picar. Destaca el mobiliari antic de la botiga, en el que s’exposen les sabates, les botes, les bosses de mà i els complements de l’última col·lecció. Actualment, l’empresa fundada el 2003 distribueix els seus productes en 300 punts de venta de 12 països diferents, entre els que es troben França, Itàlia o el Japó.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]