Actualitat RSS

Tinycottons, la qualitat en allò minúscul

20 febrer, 2017

Botiga insígnia de Tinycottons a la Via Augusta de Barcelona / Tinycottons

La firma de moda infantil Tinycottons obre la seva tercera botiga a Barcelona i treu al mercat una col·laboració amb Puma.

—–

Tinycottons va emprendre el seu camí en el sector de la moda amb la certesa que hi havia un nínxol de mercat, encara no satisfet. El temps i l’esforç semblen donar-li la raó. El seu producte és una barreja intel·ligent de qualitat en els teixits i identitat gràfica molt recognoscible. “Hi ha força oferta de productes de qualitat per a nounats. És té molt en compte la qualitat de les primeres matèries que es fan servir en aquesta etapa. Però després, ja no. Nosaltres vam apostar per seguir oferint qualitat més enllà dels primers mesos de vida dels nens”, explica la directora creativa de Tinycottons, Barbara Bruno. Els seus productes –diu- estan elaborats amb cotó pima, una variant que es caracteritza per tenir fibres més llargues, ser més brillant i resistent. Aquest cotó de gamma superior es fabrica principalment, al Perú i als EEUU. “Quan nosaltres vam començar, aquest cotó no era molt conegut a Europa. La col·lecció llavors, era molt petita i allò que la diferenciava de la resta de marques del mercat, era el cotó que fèiem servir i la seva qualitat”, recorda Bruno. La matèria prima que utilitzen i les poques peces que van formar la primera col·lecció, van ser la font d’inspiració per al nom de l’empresa. Tinycottons o el que seria el mateix traduït al català cotons minúsculs. Un joc de paraules que vol recordar al públic de la marca: els més petits de la casa.

L’empresa va iniciar la seva activitat al 2013. Van aconseguir un proveïdor a Portugal que s’encarregava de comprar-los el fil fet amb aquest cotó i produir els seus dissenys. “Nosaltres controlem tota la cadena. Comprem el fil de cotó pima certificat i el teixim, estampem i tenyim les peces. Hi ha un nínxol de persones que prefereixen, per diferents motius, comprar sempre aquest tipus de qualitat”, assegura l’empresària. Ella creu que la motivació dels seus clients rau en la seva  sensibilitat envers al medi ambient i també,  l’interès pel comerç just. I afegeix: “Al final, són persones que volen pagar per estar segurs que tota la cadena de valor respecte aquestes qüestions que són important per a ells. Volen que es tingui cura de les persones, dels seus salaris i que es paguin els impostos que toca”.

 

Professionalitzar l’estructura familiar

L’aposta de Tinycottons que co-lidera Gerard Lazcano, marit de Bruno i responsable de logística dins de la firma, no és senzilla. En un mercat com el de la moda infantil, en el qual les grans marques del sector hi tenen un rol molt important -Mango Kids o Zara Niños en són dos bons exemples- l’èxit de TinyCottons  fins al moment, té encara més mèrit. La firma ha obert 3 botigues pròpies a Barcelona. L’última, el passat mes de desembre al barri del Born i una botiga insígnia a la Via Augusta de la capital catalana. En aquesta última, hi ha també les oficines centrals de la marca on s’ubiquen tots els departaments per fer-la funcionar. Des del 2013, quan va néixer, s’hi han anat incorporant nous membres fins a un total de 14 persones. L’últim dels fitxatges es va produir l’estiu passat. És Lluís Rodríguez Sans i ocupa la posició de director general. Ex-directiu a Adidas i a Reebok, ja havia treballat amb Bruno anteriorment. Van coincidir a la multinacional Adidas, on ella era dissenyadora de la línia de nens i el segon va ocupar-hi diverses posicions directives com la de director d’operacions de la línia infantil. “Hem decidit que algú sigui el director general de Tinycottons, a nosaltres no ens interessa fer aquesta funció. Ell té molts anys d’experiència i ja ens coneixíem”, comenta Bruno sobre la incorporació de Rodríguez a la firma.

 

Vendre al món

El nou director general de Tinycottons, supervisarà un estructura empresarial creixent que ja compta amb 370 punts de venda repartits en 34 països. Entre ells, els grans magatzems Barneys a Nova York o Ahlens a Suècia i la concept store francesa Smallable que fins fa poc només tenia botiga electrònica i compta, des del febrer, amb un espai físic de tres-cents metres quadrats a París. Aquests punts de venda ofereixen un aparador excel·lent per a la firma que des de que va néixer, s’ha orientat principalment al mercat internacional. “Era on hi havien les oportunitats de negoci”, explica Bruno recordant el 2013 quan encara es vivia en plena crisi econòmica.  La forta internacionalització de la firma durant els seus primers anys de vida, ha fet que ara fundadors, treballin per aconseguir un millor posicionament de la marca a Barcelona. Les tres obertures i també l’evolució de les vendes al mercat espanyol estan en la línia d’afermar-se en el mercat local.

En paral·lel a més, els esforços en el mercat internacional van creixent.  Des d’aquest any, incorporen una fira més al seu calendari. “En tindrem 6 al 2017. Primer anirem a Florència, després a Tòquio, a Munich. A més continuarem anant a París, la primera fira a la qual vam assistir al 2013, a Nova York i a Copenhaguen”, diu Bruno mirant el seu calendari cada vegada més atapeït amb cites internacionals.  L’acció comercial a les fires és clau per al creixement de Tinycottons, però la directora creativa també ens explica que les fires són una manera d’estar en contacte amb el seus clients. “El món és global i sembla que tot funcioni des de la distància. En realitat però,  el contacte amb les persones és molt important i a nosaltres ens agrada conèixer-les”, diu convençuda aquesta emprenedora.  Juntament amb la seva família, formada pel seu marit i tres fills, viatja pocs dies després d’aquesta entrevista al Japó. Quan li preguntem si hi va de vacances ens diu que “sí” però afegeix: “Allà, a més, aprofitarem per fer això que et dic, conèixer els clients que hi tenim. És molt important saber qui són, què  necessiten i com podem ajudar-los”.

 

Gènere neutre

Als clients de Tinycottons els atrau aquesta aposta per una imatge moderna i fresca. Un grafisme net i molt clar que explica històries a partir de quadres, creus, formes geomètriques i frases curtes. “Tots els dissenys són originals i un nen fàcilment, es diverteix amb els nostres missatges, que a vegades són molt subtils i d’altres més clars”, assegura Bruno. Aquesta aposta gràfica ha seduït a la multinacional Puma. Fa uns mesos una representat d’aquesta firma es va apropar a Bruno i Lazcano, en una fira a Nova York, per proposar-los fer la col·lecció de sabates que a la primavera sortirà al mercat. “És una col·laboració molt important per Tinycottons. Ens permet incrementar el producte, però també el coneixement de la marca a tot el món. Estem molt contents”, assegura l’empresària. Sobre la taula hi ha més col·laboracions, també amb firmes grans, que encara no pot concretar però que diu, “estan en la línia de l’acord tancat amb Puma i per tant, d’incrementar la reputació de la firma en el mercat de la moda”. Els plans de Tinycottons per als propers mesos inclouen a més, una col·lecció càpsula adreçada a mares: “Serà una petita prova en les talles s, m i l. Molt senzilla i amb pocs articles. Volem veure com funciona en el mercat. Ens ho demanen constantment i pensem que si hi ha interès, cal fer-ho”. En el full de ruta de la firma i pensant a llarg termini, Bruno assegura que li encantaria incloure-hi una botiga a París i una altra a Londres. De moment, els seus principals mercats són els EEUU, Japó i Suècia. Allà, la identitat visual d’aquesta marca barcelonina, que intenta no fer diferències entre la moda per a nen i per a nena, ha trobat la majoria dels seus clients.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]