Actualitat RSS

Torna la producció tèxtil de proximitat?

10 abril, 2015

BSTIM. Best Solutions In Textile Manufacturing Fair / BSTIM

Industria textil catalana II / III – L’alça del preu del dòlar, la necessitat de flexibilitat per fer comandes, l’estalvi en la gestió d’estocs i un consumidor més exigent amb l’origen dels productes. Tots aquests canvis produïts recentment apunten a una potencial i gradual relocalització del sector tèxtil de la moda a Catalunya.

El client del sector de la moda ja està acostumat a veure a les etiquetes que els productes que compra provenen de països tan llunyans com la Xina, Tailàndia o l’Índia. A dia d’avui, són pocs els productes del sector tèxtil de la moda que estan etiquetats a casa o a països occidentals. Arran de la liberalització del comerç tèxtil, a partir del 2005, aquí el sector va deixar de centrar-se en els processos de producció per focalitzar els seus esforços en la comercialització i el disseny de les peces de roba. Per això, durant molts anys, mentre que arreu del món la producció del tèxtil ha crescut una mitjana anual de l’1,2 %, als països asiàtics ho feia un 3,6 %, segons dades del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç fins a l’any 2007.

Però ara ja fa un temps, que des del tèxtil català es parla de l’efecte pèndol. Es refereixen a la possible i gradual relocalització d’una part de la indústria de nou, a Catalunya i l’Estat. «Els indicadors, per a Espanya del 2014, ens diuen que després de quinze anys de destrucció d’ocupació al sector tèxtil, l’any passat va augmentar la contractació un 2,5 %, la producció industrial va créixer un 3,5 % i el ritme de les exportacions del sector va assolir el 8,5 % de creixement. A més, cal dir també que el consum de moda, després de sis anys de caigudes continuades, per primera vegada va créixer un 3 %», destaca el president de l’agrupació d’empreses tèxtils FAGEPI, Antonio Egea.

Si es mantenen aquestes xifres es podria parlar d’una certa recuperació del volum d’activitat de la indústria tèxtil i de confecció a mig termini. En aquest sentit i segons el Centre d’Informació Tèxtil i de la Confecció (CITYC) i el centre tecnològic FITEX, la indústria tèxtil catalana té capacitat per assumir un 30 % més de l’ocupació actual. Des de la Federació Espanyola d’Empreses de la Confecció (FEDECON) són més optimistes i consideren que podria produir-se «un retorn d’entre el 50 i el 60 % del volum de producció tèxtil en els propers anys i de forma progressiva».

Conseqüències micro

Deixant de banda les dades macroeconòmiques, des d’una perspectiva micro, també trobem algunes veus encoratjadores. Protagonistes del sector que, des de la seva experiència, donen arguments per considerar un futur creixement sostingut de la producció dins la industria tèxtil de la moda a Catalunya. És el cas, per exemple, del propietari de Gavi Punt, Joan Gabarro; explica que, fa cinc anys, que experimenten una demanda creixent per part de clients locals i que «cada vegada s’accentua més». Aquesta empresa, que té dotze treballadors, està especialitzada en la producció amb tricotoses de peces per a vestir per a home, dona i nen. Tot i que es va fundar l’any 1992, els orígens es remunten mig segle enrere.

Gabarro és la segona generació de la família dedicada a l’elaboració de gèneres de punt. Gràcies a la seva aposta per maquinària nova i l’adaptació als molts canvis que ha viscut el sector en els darrers trenta anys, l’empresari veu amb optimisme moderat l’incipient creixement de les comandes dels clients locals: «Els clients que tenim ara són majoritàriament nous. Tots tenen la necessitat de produir més a prop i en un període de temps més curt. Nosaltres hem triplicat les xifres de venda i facturació en els darrers cinc anys». EseOese, Desigual, Oysho o Kilt són algunes de les firmes que treballen amb Gavi Punt. La crisi econòmica no només de l’Estat sinó la global, ha comportat que moltes d’aquestes empreses reduïssin la quantitat d’unitats de cada comanda. «I per tant, els preus de producció a l’exterior s’han disparat», assegura Gabarro.

El dòlar

«Els clients locals del sector de la moda han de fer les seves compres amb un marge de temps més curt, necessiten flexibilitat en l’entrega», afegeix el propietari de Quinto Punto, Genís Vera. Ell està al capdavant, juntament amb Mireia Vera, d’una empresa de vint-i-dues persones dedicada a la confecció de tot tipus de peces de vestir. «Comprem el fil i entreguem la peça acabada», resumeix Vera. Per a aquest empresari, el temps de reacció que pot oferir una empresa propera és un factor molt competitiu que se suma a un altre element fonamental per entendre el procés de creixement de la demanda en la indústria tèxtil, l’alça del preu del dòlar.

«Si avui parlem de proximitat, els grans grups de moda també contemplen Turquia, Marroc o Portugal com a llocs propers per produir. Ara per ara, el factor més decisiu és el preu del dòlar. Hem d’aprofitar l’avantatge que ens dóna aquesta situació. Quan la nostra moneda es recuperi, tot tornarà a la via normal», assegura Vera que té com a clients marques com El Corte Inglés, Blanco, Trucco o Uterqüe.

«No ens plantegem fabricar a Espanya perquè el consumidor estigui disposat a pagar més quan una peça de roba està feta aquí. De fet, això encara no passa. Però sí que és molt interessant que hi hagi conjuntures com l’actual –en referència a les fluctuacions del dòlar i l’euro‒ que ens poden portar a fabricar localment. També el temps i la gestió d’estocs són decisius per produir aquí», coincideix en assenyalar el conseller delegat de Yerse, Josep Generó.

El rol que juga el client en la relocalització del textil aixeca arguments contraposats. En aquest sentit, Gabarro considera que «el consumidor ja no ho compra tot, és més exigent i vol un producte ajustat a les seves necessitats, diferenciat de la resta, amb un preu raonable». Segons ell, tot plegat fa que «el producte de proximitat sigui més adequat a les exigències del mercat actual». Coincideix amb Egea, qui remarca, a més, que «les decisions de compra del client tenen una repercussió directe en el benestar general de l’entorn més proper» i subratlla que «el factor preu no és competitiu a llarg
termini»”.

Igualada promou el tèxtil

Fer canvis enmig de la temporada, solucionar un trencament d’estocs o fer comandes més petites són els principals factors que esgrimeixen els empresaris quan s’interessen pels fabricants que hi ha a prop seu per produir. I per aquests motius molts d’ells van visitar, el passat mes de febrer, la primera edició de la fira BSTIM. Una iniciativa anual pensada exclusivament per a productors locals i impulsada per Fira d’Igualada i la FAGEPI, amb el finançament de l’Ajuntament d’Igualada.

Des de l’organització de la fira BSTIM assenyalen que, tot i el procés de deslocalització viscut pel sector tèxtil, només a la comarca de l’Anoia hi ha cent-cinquanta empreses que generen fins a 2.500 llocs de treball. Conjuntament, tenen una facturació de 350.000.000 d’euros anuals. Només a Igualada es fabriquen 6.000.000 de peces de punt per marques i distribuïdors de tota Europa cada any.

Aquestes xifres parlen del potencial de la comarca per fer front a aquest repunt de la producció. «Però fer previsions és arriscat. Tot apunta a un creixement del consum de segments mitjans en detriment del consum de baix cost. Aquest canal no ha deixat de créixer en els darrers anys i sembla que ara hauria tocat sostre. Si el desplaçament es consolida, la fabricació de proximitat ens donarà moltes alegries en els propers cinc anys, en forma de treball estable i d’increment de l’activitat industrial», conclou el president de l’agrupació d’empreses tèxtils FAGEPI. Per això, tant Egea com Gabarro asseguren que ara el que cal és treballar per «fidelitzar els nous clients assegurant-los qualitat i detectar amb anticipació les seves necessitats per adoptar els canvis necessaris amb rapidesa».

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]