Actualitat RSS

“Treballar en equip beneficia el petit comerç”

17 novembre, 2017

Botiga Xamfrà Dstil, situada a Sant Boi de Llobregat / Xamfrà Dstil

L’oferta de qualitat i variada, i l’atenció i l’assessorament personalitzat són els trets distintius de Xamfrà Dstil, una botiga multimarca especialitzada en roba per a home i dona situada a Sant Boi de Llobregat, que forma part de la central de compres Dstil i de Sant Boi Comerç

—–

Al carrer de Lluís Pascual Roca cantonada amb el de Jaume I, a Sant Boi de Llobregat, hi trobem Xamfrà Dstil, una botiga multimarca especialitzada en roba masculina i femenina. L’establiment el van inaugurar el 1991 els germans Beltran, i des del 2007 Claudi Beltran i la seva muller, Laura Alfonso, són qui estan al capdavant d’aquest negoci familiar. “Tant el meu germà com jo veníem del món del comerç i vam optar per obrir una botiga de roba multimarca de gamma mitjana-alta dirigida a persones amb una certa inquietud per al món de la moda, fent especial èmfasi en el servei, el tracte i l’atenció personalitzada”, explica el propietari de Xamfrà Dstil, qui també compta amb un altre establiment de roba per a dona.

 

Oferta de qualitat

Xamfrà Dstil ofereix un ampli ventall de peces de qualitat que busca satisfer les necessitats i demandes d’un públic fidel, però exigent. “Hem evolucionat d’acord amb el que ens indicava el mercat i intentant donar resposta a les demandes dels nostres clients, tant pel que fa a marques com a qualitat i preus, el que ens ha servit per posicionar-nos tal com ens trobem avui”, explica Beltran. La crisi els va obligar a adaptar-se a les possibilitats de consum de la clientela –la majoria de Sant Boi, encara que també en recullen de les poblacions de l’entorn–, “però actualment observem una recuperació i això és bo per a tothom”. A més, per fidelitzar la clientela compta amb una targeta virtual de fidelització, “el que ens permet tenir petits detalls amb els nostres clients i diferenciar-nos de la competència, que prové principalment de les grans superfícies i de la venda en línia”.

 

Central de compres

Per plantar cara a aquesta competència, Xamfrà Dstil i una desena de botigues multimarca repartides per tot Catalunya van crear la central de compres Dstil. Aquesta, reestructurada el 2012, els permet tenir més musculatura davant dels proveïdors i els consumidors. “Som una petita central de compres dins del segment del multimarca –explica Beltran–, el que ens permet presentar-nos als proveïdors com un conjunt de punts de venda d’arreu de Catalunya, el que ens ajuda a l’hora de negociar amb proveïdors de fora i davant els nostres clients, que poden gaudir d’una oferta molt variada, seleccionada i amb una molt bona relació qualitat-preu. I és que, treballar en equip beneficia el petit comerç”.

Una de les tasques principals de la central és visitar fires, revisar mostraris, assistir a presentacions de les temporades per extreure’n tendències de formes, colors, etc., i, seguidament, fer una selecció, “una destil·lació, d’aquí el nom de Dstil”, per poder oferir a les botigues que formen part de la central una proposta molt estudiada de marques i productes, “propostes que són les que ens acaben diferenciant d’altres botigues multimarca”.

Tant la central com Xamfrà Dstil intenta treballar amb producte local, “però no és fàcil perquè cada vegada hi ha menys fabricants catalans. Això no obstant, ara a Igualada sembla que hi ha un ressorgiment de la indústria tèxtil i nosaltres apostem pel producte exclusiu, fet aquí. Volem donar valor a tot el que es fa a casa nostra”, subratlla el propietari de Xamfrà Dstil.

 

Associacionisme

A més del treball conjunt a la central de compres, Beltran destaca la importància de formar part de Sant Boi Comerç, associació que aglutina 180 establiments de la vila, de la qual n’és el president, “encara que és una presidència col·legiada entre quatre persones, i també comptem amb dos dinamitzadors”. El propietari de Xamfrà Dstil considera imprescindible pertànyer a una associació de comerciants “perquè et permet tirar endavant iniciatives que de forma individual no podries realitzar, i ajuda a dinamitzar i fomentar el comerç. A més, l’associació recull les inquietuds i necessitats del sector i les fa arribar a les administracions”. Alhora també apunta que “el comerç té una funció social molt important: afavoreix la cohesió social, dona seguretat als carrers i permet que la gent gran pugui comprar al seu entorn d’una manera còmoda, entre altres beneficis”.

 

Una nova ‘app’ del comerç

Una de les iniciatives que actualment està impulsant l’associació Sant Boi Comerç és una aplicació per a mòbil que permetrà els seus associats vendre en línia. “L’app oferirà la possibilitat de fer la compra en línia i la distribució es realitzarà en bicicleta, el que ens permetrà sumar sostenibilitat i comerç”, explica Beltran tot afegint: “Volem aportar quelcom més que el simple fet de vendre en línia: volem generar riquesa i valor al municipi”.

I és que, un dels temes que preocupa el propietari de Xamfrà Dstil i president de Sant Boi Comerç és el d’aportar valor per competir amb les grans superfícies i la venda per internet. “És una competència ferotge, però crec que el petit comerç té el seu espai i té recorregut, que passa per ser el màxim de professionals possible, incidir en el servei, i adaptar-se a una nova realitat on el consumidor és qui mana. Per atraure’l hem d’aconseguir que passin coses en el nostre entorn, que el comerç aporti molt més al ciutadà, i per això és important la col·laboració dels petits botiguers amb les associacions de comerciants, que són les que han de modular les necessitats del sector, generar propostes per diferenciar-se de les grans superfícies i de la venda en línia i, en conjunt, fer ciutat”.

 

Conciliar vida laboral i familiar

La conciliació de la vida laboral i familiar és un dels temes que també preocupa el propietari de Xamfrà Dstil. Per fomentar aquesta conciliació, està totalment en desacord d’obrir els diumenges, “perquè de dilluns a dissabte ja hi ha suficients hores per poder comprar, i no cal obrir els diumenges. Alhora, el que ens agradaria és poder modificar els horaris comercials, que no ens ajuden a conciliar”.

 

Impuls a la competitivitat

Xamfrà Dstil és un dels establiments comercials que ha participat en el programa de Competitivitat del comerç al detall impulsat per la Cambra de Comerç de Barcelona. “Participar en el programa ens ha estat de gran utilitat, ja que ens ha ajudat a canviar i millorar en diferents aspectes. Per exemple, hem canviat la retolació del carrer, quelcom que no ens havíem ni plantejat i ara, una vegada fet el canvi, veiem que sí que feia falta”. Segons Beltran, les expertes de la Cambra ens hi han fet un diagnòstic força server, “però que ens va molt bé; és un servei impagable, una auditoria realitzada per unes moltes bones professionals amb un informe final molt detallat i molt útil”, destaca el comerciant de Sant Boi, per a qui el principal projecte de futur és “poder ser competitius i rendibilitzar l’esforç per poder mantenir el negoci en alça”.

 

 

Aquest contingut s’ha elaborat en el marc del Pla de Comerç Minorista 2017, cofinançat per la Secretaría de Estado de Comercio del Ministerio de Economía, Industria y Competitividad i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]