Actualitat RSS

Turistes russos i xinesos: formació per a seduir-los i fidelitzar-los

30 gener, 2012

La joieria, els articles de pell i els dissenys de roba de marca són algunes de les compres preferides dels turistes russos i xinesos. / Stefano Buonamici

Es preveu que durant el 2012 més de 300.000 turistes xinesos visitaran Barcelona, mentre que l’any passat ho van fer més de 80.000 turistes russos. La tendència a l’alça dels turistes procedents d’aquestes destinacions anima els comerços i marques de moda a adequar la seva oferta de productes i també la seva formació per atendre un molt bon client però alhora un consumidor exigent.

La joieria, els articles de pell i els dissenys de roba de marca són algunes de les compres preferides dels turistes russos i xinesos que es poden veure, cada vegada més, a les principals artèries comercials de la ciutat de Barcelona, i sobretot, al Passeig de Gràcia.

La creixent classe mitjana d’aquests dos països i també la progressiva obertura dels seus governs cap al turisme internacional han fet que Barcelona vegi a les seves estadístiques una molt interessant corba de creixement respecte aquests dos països d’origen.

L’any 2010 Barcelona va rebre aproximadament 60.000 turistes xinesos, una xifra encara força reduïda si es compara amb les dels primer països emissors, –com ara França, amb 510.000 turistes anuals; Itàlia, amb 500.000; o Anglaterra, amb 470.000-. Però la bona notícia és que els experts asseguren que aquestes xifres experimentaran un ràpid creixement i per al 2020 es podria estar parlant de més de 300.000 turistes xinesos que visitaran Barcelona, segons dades de Xina International Travel Service. Així mateix, segons l’enquesta anual d’ocupació hotelera de l’Ajuntament de Barcelona, el nombre de turistes russos va créixer un 1,2% l’any 2010 respecte l’any anterior.

Formació continuada

Ambdós tipus de turistes es caracteritzen per un alt poder adquisitiu. Aquesta situació es tradueix en un increment de les compres en comerços, principalment de luxe, i en una major exigència per tal d’adaptar-se als gustos i preferències dels nous consumidors. És per això que la Cambra de Comerç de Barcelona compta entre la seva oferta formativa amb dos cursos que pretenen apropar als comerciants i responsables de marques les claus per atendre’ls i aprofundir en els seus gustos i preferències. L’objectiu és donar les eines i la informació necessàries per adaptar el servei a les expectatives d’aquests nous clients.

En aquest sentit, des de la Cambra assenyalen que cal una atenció especial alhora d’atendre el consumidor xinès. “Això inclou des d’obrir-li la porta de l’establiment, fins a romandre al seu costat mentre mira el producte per si té qualsevol dubte. L’actitud és acompanyar-lo de manera exclusiva durant la seva experiència de compra. Allò que per al consumidor d’aquí podria resultar fins i tot pesat, per als xinesos és una atenció esperada”, expliquen.

Segons dades de l’ambaixada espanyola a la Xina, la compra mitjana d’un turista xinès està entre els 1.800 i els 2.000 euros. Així, per exemple, en el cas del centre comercial Roca Village –que compta amb personal que parla xinès-, la despesa mitjana del turista procedent de la Xina l’any 2010 estava calculada en 311 euros.

Pel que fa als turistes russos, des de l’àrea de formació de la Cambra s’assenyala que és molt important “disposar d’una bona oferta en marques de prestigi internacional i tenir determinats coneixements sobre el tarannà cultural d’aquest turista”.

La mitjana de pernoctacions dels visitants procedents de Rússia és de 3 nits, aproximadament. Una estada que dediquen tant als negocis com a les compres. Tanmateix, els experts també destaquen el poder adquisitiu de la comunitat russa que resideix a Catalunya. Des del departament de Formació de la Cambra, destaquen que “hi ha un percentatge significatiu de turistes d’oci que resideixen a la Costa Daurada i la Costa Brava, i que es desplacen esporàdicament a Barcelona per a fer compres”. En termes generals, tant els uns com els altres gaudeixen de les compres de la ciutat perquè poden disposar d’una bona oferta de marques de prestigi internacional. De cara a l’atenció d’aquests consumidors, des de la Cambra de Barcelona es recomana “potenciar també el tracte personalitzat, els coneixements sobre els seus trets culturals i incrementar, si cal, l’oferta de marques de renom mundial”.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]