Actualitat RSS

Un Paso Más, l’experiència de tres generacions i el potencial de les xarxes

23 novembre, 2015

Un Paso Más / Un Paso Más

La firma de sabates Un Paso Más té només tres anys de vida. Compta ja amb cinc botigues pròpies i un públic molt vinculat amb la marca a les xarxes socials.

Fa unes poques setmanes, Un Paso Más celebrava que havia arribat als 100.000 seguidors a la xarxa social Instagram, amb un 10 % de descompte a les seves botigues físiques i en línia. L’efemèride mereixia la celebració. Són poques les firmes de les seves dimensions que, amb només tres anys de vida, aconsegueixen un públic tan nombrós en aquesta xarxa social. Però un fet encara més rellevant, és el nivell d’interacció i conversa que l’empresa ha assolit amb els seus seguidors, no només a Instagram sinó també a Facebook, on estan a punt d’arribar als 10.000 seguidors.

Un Paso Más va néixer el 2012 de la mà de la família Pou com una nova firma de sabates i bosses de mà per a dona, amb un estil molt femení, fresc i còmode. Tres anys més tard, compta amb tres botigues a Barcelona, una a Sant Cugat del Vallès i una a Granollers. A més, acaba de treure al mercat la seva línia de calçat de festa femení i la col·lecció d’home.

Darrera d’aquesta aposta empresarial hi ha l’experiència de tres generacions de sabaters que van fundar la Sabateria Pou, present a diferents municipis del Vallès. Tal com diu el nom de l’empresa nova, es van decidir a donar un pas més i van apostar pel disseny i la fabricació pròpia, seguint molt de prop les últimes tendències de moda.

 

Vinculació digital

La primera botiga d’Un Paso Más es va obrir al carrer Amigó de la capital catalana. Des d’allà, l’empresa ha aconseguit fidelitzar un gran nombre de clientes, i ara també clients, que han fet córrer la veu sobre les bondats del seus models i l’atractiu dels seus dissenys. I el més important, han compartit les seves opinions positives a través de la xarxa. La responsable de màrqueting, comerç electrònic i construcció de marca d’Un Paso Más, Beatriz, ens ha explicat els detalls de la seva estratègia en línia i ha repassat amb nosaltres el present i futur de la firma.

«La gent es fotografia amb les nostres sabates, se sent orgullosa de portar-les i això ens afavoreix enormement», explica aquesta experta en posicionament en línia. En realitat, Un Paso Más ha posat en marxa una estratègia guanyadora per fer créixer el reconeixement de la marca entre el públic del sector de la moda: que els altres parlin en lloc seu. No és fàcil aconseguir-ho i encara menys, diu Beatriz, «quan no s’han utilitzat bloguers per afavorir la rellevància de la marca». «Sempre et creuràs més als altres que a la marca si es tracta de subratllar els aspectes positius d’un producte. Això és el que fan els nostres clients. Abans, era la marca la que s’encarregava de crear notorietat. Ara, són les persones que ho fan per ella. Nosaltres hem crescut amb aquesta tendència. Donem importància al consumidor i prenem part en totes les converses que obrim en els perfils en línia», detalla la responsable.

Però no es tracta només de conversar i compartir. Segons expliquen des d’Un Paso Más, un dels factors primordials per aconseguir el creixement actual ha estat l’atenció al client: «Fem una escolta activa de tot el que diu. Prioritzem sempre les queixes, ens disculpem i esmenem qualsevol error que haguem pogut cometre. Això és essencial».

Paral·lelament, els canals convencionals, com el telèfon o l’atenció física a la  botiga, continuen sent una de les vies més importants per atendre els clients. A Un Paso Más es proposen com a objectiu prioritari aconseguir un alt nivell de fidelització dels clients i per fer-ho, expliquen, cal atendre’ls molt bé pels canals de sempre: «Quan fas venda en línia tenir una atenció telefònica adreçada al client és fonamental. Nosaltres ho aconseguim amb dues persones que contesten al telèfon, des de dos quarts de deu del matí fins a dos quarts de nou del vespre, de dilluns a dissabte», subratlla Beatriz.

 

Última tendència i molts productes

El disseny i la rotació de productes és un altre dels aspectes forts d’aquesta firma jove. La responsable de màrqueting assegura que Un Paso Más ha arribat fins on és, «gràcies a l’experiència acumulada de tres generacions familiars –dues de les quals treballen a l’empresa– i de l’aposta per l’estratègia en línia». S’adrecen a una dona jove, independent, responsable que necessita unes sabates que l’acompanyin en els seus projectes professionals i les seves apostes personals. Per oferir-li el que necessita, els dissenyadors de la firma s’esforcen per mantenir un equilibri entre les últimes tendències, les sabates més arriscades i els clàssics de sempre. «Tenim dues grans col·leccions, però cada semana entren productes nous. En total, movem unes 400 referències. Sabem que el client vol productes nous i cal oferir-los-hi perquè entri al web i a la botiga. Ara bé, la gran paradoxa és que, al final, els bàsics són els que millor es venen», expliquen.

«Som una marca dinàmica i flexible per a les joves, les mares i les àvies. Per a totes tenim unes sabates, però sempre pensant en persones que es mouen molt i que necessiten un calçat que les acompanyi en tot moment», explica Beatriz. Els primers productes d’Un Paso Más es diferenciaven per apostar per la moda més casual, però des d’aquest estiu la nova col·lecció de festa vol situar la firma com un referent també d’aquest estil. «Totes les dones necessiten uns bons stilettos que siguin còmodes. La competència els ofereixen a preus molt alts i, a vegades, no són còmodes. Nosaltres combinem les dues coses», afirma la portaveu d’Un Paso Más. Tot i això, recorda que la seva aposta «no és diferenciar-se en preu».

Els productes de la firma giren al voltant dels 80 euros durant la temporada d’hivern i, amb paraules de Beatriz, estan pensats per aquelles persones que «abans de la crisi, feien una despesa de 200 euros en unes sabates i ara ja no». «Nosaltres naixem durant la crisi i l’aprofitem com una oportunitat. Treballem per atraure aquell públic que ja no es gasta el mateix en unes sabates i el fidelitzem», concreta.

Des del passat juliol, a més, el públic de la firma inclou també els homes perquè segons ells, «els homes també volen seguir les últimes tendències». Beatriz explica que fins ara «només hi havia l’opció de comprar en les grans marques o apostar per bàsics, mentre que les tendències en el calçat masculí estaven més oblidades». I afegeix: «El que oferim als homes és que puguin anar a la moda, sense que el preu sigui desorbitat i sense que hagin de comprar en les grans cadenes de moda per poder-se diferenciar».

 

Futur digital

Consolidar la marca i evitar ser només una moda és el projecte prioritari de l’equip d’Un Paso Más. Les seves sabates, tant d’home com de dona, es produeixen a Elx, Alacant, i la competició en preu no és la seva aposta. «Sempre hi haurà qui pugui fabricar a més baix preu», asseguren.

Busquen fidelitzar les clientes i aconseguir que tornin i segueixin recomanant la firma a les seves amigues. Gràcies a la botiga en línia venen a tot l’Estat, especialment a la capital espanyola. A Madrid, tenen el grup de clientes més nombrós i, també, un dels més entusiastes amb la marca que no dubta en fotografiar els seus peus i compartir les imatges a través dels perfils digitals. Tot i que aquestes clientes voldrien comptar també amb una botiga física propera, la firma reconeix que l’expansió en botigues no entra dins els seus plans de futur, de moment. Per això, seguirà potenciant el posicionament de la marca a través de les estratègies d’optimització en línia i, sobretot, a través del diàleg amb les seves seguidores a tots els perfils actius.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]