Actualitat RSS

Un racó novaiorquès a Barcelona

21 setembre, 2012

The Pink Peony, un saló de bellesa de l’estil dels nail bars que hi ha a Nova York.

L’antic garatge d’un mecànic de cotxes estava a la venda al carrer Perill de la ciutat de Barcelona, el 2006. La casualitat va fer que aquell lloc es convertís en un saló de bellesa de l’estil dels nail bars que hi ha a Nova York.

“A Barcelona trobava a faltar les tardes amb les amigues a Nova York quan quedàvem per fer-nos la manicura, en un dels molts nail bars que hi ha a la ciutat”, recorda la fundadora de The Pink Peony. Peony Herrera Sy és el nom d’aquesta empresària i impulsora de la firma The Pink Peony. Fa més de 12 anys que viu a Barcelona i el seu esperit emprenedor la va portar a iniciar aquest negoci dedicat a la bellesa, tant per a homes com per a dones.

“Unes mans cuidades i una manicura ben feta, tot i que sembli una tonteria, aconseguia posar-me de bon humor per a tot el dia. És per això que vaig pensar que calia un lloc similar per poder fer aquest tipus de ‘ritual’ aquí”, explica Herrera. La firma té dos salons de bellesa, un ubicat al cor del barri de Gràcia de Barcelona i l’altre al Passeig de Gràcia de la mateixa ciutat. Per a Herrera, l’èxit d’aquest servei ha estat saber combinar “l’hospitalitat asiàtica, l’atenció al client a l’estil americà i l’elegància europea”. Explica també que aconseguir “una bona relació qualitat preu ha estat sempre una prioritat” i afegeix: “Això ens ha permès acarar la crisi força bé. Veurem si la pujada de l’IVA del setembre ens afecta, com segurament pot afectar tots els serveis del sector del lleure”.

Vendre experiència

Després de l’obertura del primer saló, The Pink Peony va créixer amb un nou centre. En aquella ocasió la ubicació va ser el Passeig de Gràcia. “Vam fer l’aventura d’obrir-hi un nou establiment just a l’inici de la crisi. Tot i això, hem pogut veure com les vendes han anat creixent. Suposo que si no hi hagués hagut una crisi com aquesta, l’increment hauria estat més gran”, reconeix la fundadora de The Pink Peony. Si bé la companyia tenia plans per obrir un tercer saló, l’actual context econòmic els ha posposat. “En aquests moments difícils i de canvi que vivim, el repte més important és continuar oferint als nostres clients una experiència memorable”, apunta Herrera.

Els serveis de The Pink Peony no només estan adreçats a dones. Cada vegada més el públic masculí s’apropa a aquests centres. “Tenim tres perfils de client masculí. En primer lloc, els esportistes. Ells necessiten depilar-se per practicar el seu esport. En segon lloc, aquells qui per motius de feina han de mantenir unes mans impecables, que a vegades fins i tot s’animen i es fan la pedicura. Finalment, els homes que comencen a adonar-se de la importància de la cura personal i que, a més, es fan tractament facials”, detalla la propietària de The Pink Peony.

Fent llaços

Des que va arribar a Barcelona l’any 2000, Peony Herrera explica que va trobar en aquesta ciutat “la seva llar”. Nascuda a les Filipines, la seva infantesa la va passar a Sant Francisco i els primers anys com a professional, a Nova York. El món de l’empresa no és nou per a ella. En arribar a Barcelona va iniciar dos projectes professionals, l’un relacionat amb la moda i l’altre, una fundació. Finalment, va ser The Pink Peony la iniciativa en la qual ha abocat tots els seus esforços.

La firma forma part del Clúster de Bellesa de Barcelona, impulsat per la Generalitat, que vol posar en contacte empreses del sector amb interessos comuns. “Quan vaig començar el meu projecte, el més complicat va ser trobar informació sobre proveïdors locals. Inicialment, van ser proveïdors belgues i italians els qui em servien productes. Si el Clúster hagués existit llavors, no hauria tingut tants problemes. És una iniciativa que ens pot enfortir com a sector i iniciar nous negocis entre les empreses que en formem part”, assegura l’empresària.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]