Actualitat RSS

Els tallers de la Cambra de Comerç “et permeten estar a l’última”

20 novembre, 2019

La María Millán impartint la ponència

Els assistents als tallers formatius de la Cambra de Comerç valoren positivament la informació rebuda a les sessions i els experts que les imparteixen

 

La Cambra de Comerç de Barcelona organitza cada any un seguit d’accions formatives adreçades a empresaris, directius, treballadors i emprenedors vinculats al món del comerç. L’objectiu de les mateixes és oferir-los les eines necessàries per incrementar els seus coneixements, ser més competitius i conèixer de primera mà la realitat del sector, tant pel que fa a l’online com per al comerç més tradicional.

Les accions formatives, que s’emmarquen en el Programa de Comerç Minorista 2019, cofinançat per la Secretaría de Estado de Comercio del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo i el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) de la Unió Europea, són de temàtiques diverses. Les darreres que s’han realitzat tracten temes tan diversos com l’adaptació de la venda als hàbits del consumidor del segle XXI; com aconseguir per mitjà de les xarxes socials el màxim impacte amb el mínim esforç, o com vendre a Amazon, i les oportunitats i reptes que presenta per al comerç al detall, entre altres temàtiques.

 

Participants satisfets

En general, els participants a les sessions formatives es mostren satisfets tant amb les temàtiques tractades com amb l’experiència i professionalitat dels ponents. Amapola Granja, gerent de la botiga de roba infantil Morgran Infants, destaca que les sessions li són molt útils. “Tinc una botiga de roba infantil, i malgrat ser activa en totes les xarxes socials, no trobo el retorn que esperava. Venir a la conferència de la Cambra em permet conèixer més i millor el món online i la venda per internet. Sempre en surto amb idees i aprenentatges nous!”.

La farmacèutica Anna Busquets també considera important formar-se en tot el que són xarxes socials. “Fa mig any vam començar a activar les xarxes socials a les nostres farmàcies i assistim als cursos de la Cambra per formar-nos, veure com ho hem de fer, aprendre dels altres… Hem vingut a diferents sessions de comerç electrònic, tècniques de venda… i sempre aprens alguna cosa, i et permet estar a l’última”, remarca.

La Cristina s’encarrega de la gestió de les xarxes socials d’Isern Electrodomèstics, de Vic, i és del parer que sempre hi ha alguna manera de millorar la gestió de la comunitat que els segueix i la comunicació envers la clientela. “Les sessions formatives ens aporten perquè estan molt actualitzades, tot i que a vegades costa trobar una formació específica per al nostre sector, d’electrònica i electrodomèstic, he assistit a alguna de la Cambra de Comerç de Barcelona”, explica.

 

Una altra de les participants a les sessions formatives de la corporació és Lídia López, gerent d’una empresa que es dedica a assessorar i ajudar el petit comerç a ser més competitiu i donar-li eines per poder sobreviure. “Les sessions em permeten estar informada, saber què passa en l’àmbit del comerç i poder assessorar millor els meus clients. Sempre hi ha grans professionals que saben molt bé del que parlen i m’ajuden a tenir una visió més global del sector, que cada vegada va més de pressa”.

Tant Íngrid Puig, fundadora de Bitti, com Mireia Cros, responsable de Comunicació de l’establiment, són dues habituals de les xerrades formatives de la corporació. “Venim sovint a les xerrades de la Cambra de Comerç perquè sempre ens aporten idees i ens obliguen a plantejar-nos com continuar avançant i a pensar una mica més enllà del dia a dia”, comenta la Mireia, qui afegeix: “A més, ens permeten qüestionar-nos què estem fent, posar-nos a prova i així com van avançant les xerrades analitzem què ens encaixa i què no. També ens ajuden a copsar com està el sector, i escoltar altres empreses que assisteixen a les conferències formatives ens va bé per veure que estem tots en la mateixa situació, i com el petit comerciant busca vies de sortida”.

L’Oriol, un comerciant del Berguedà, es mostra interessat en totes les accions formatives que tenen a veure amb les xarxes socials. “El tema de les xarxes socials m’interessa perquè està molt d’actualitat i em pot ser útil aplicar al meu negoci les recomanacions que fan els professionals. A vegades són qüestions molt bàsiques, però cal que un expert te les digui”, subratlla. Xavier Roca, responsable d’un negoci de components de material elèctric, considera que les sessions són útils “encara que cal triar-les, i el tema de les xarxes socials és d’actualitat i interessant. A la nostra empresa fa temps que li donem voltes, i no ens resulta fàcil”.

 

Per la seva part, en Valentí, que té un estudi fotogràfic, explica que assisteix als tallers de formació “perquè sempre se’n treuen coses positives. Els trobo molt útils, encara que n’hi ha que no pots aplicar directament al teu negoci. El tema de les xarxes socials, la venda online, etc., avui és molt important, especialment per al petit comerç, que ha de mirar com tirar endavant i requereix una actualització constant”, subratlla.

Malgrat que els tallers s’imparteixen els dilluns al matí, normalment de 9.30 a 13 hores, la manca de temps és un dels motius que fa que moltes de les persones interessades no hi puguin assistir. “Per falta de temps no sempre puc venir, però veig que es tracten temes interessants per al petit comerç”, diu la Montse, mentre l’Olivier l’escolta i va assentint amb el cap. Rafael Ortiz, que també participa en la conversa, està d’acord que la manca de temps és un hàndicap, “però intento treure’l d’on sigui, perquè els ponents sempre t’ofereixen recomanacions i surto de les sessions formatives amb alguna idea nova”.

 

Aquest contingut s’ha elaborat en el marc del Programa de Comerç Minorista 2019, cofinançat per la Secretaría de Estado de Comercio del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo i el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) de la Unión Europea.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]