Actualitat RSS

Una meravellosa selecció de moda masculina fora del campament

25 abril, 2014

The Outpost

Entrem a The Outpost, una botiga barcelonina multimarca només per a homes. Està especialitzada en sabates i complements, sedueix clients de tot el món i compta amb ressenyes en prestigioses revistes i diaris internacionals. Nosaltres volem conèixer el perquè del seu atractiu.

“Disculpa’m que t’hagi fet esperar, estava en un moment molt dolç amb uns clients de Sydney. Venien recomanats, s’allotgen a l’hotel Mandarín i tenien molt interès en conèixer la botiga”, explica el creador de The Outpost, Pep Esteva, amb un bri d’alegria i entusiasme que va creixent mentre parla del seu projecte empresarial. Està orgullós de la “botigueta”, com ell l’anomena. Des de fa sis anys, hi ha bolcat tot el seu coneixement sobre el sector de la moda per fer una selecció única de sabates i accessoris només per a homes, encara que li ronda des de fa molt temps “una Lady Outpost”: una idea que està esperant “una bona oportunitat per fer-se realitat”, segons reconeix.

Tal i com Esteva explica, la proposta de The Outpost –que en anglès significa fora del campament- és singular, perquè “no hi ha botigues que només tinguin sabates i accessoris masculins a Barcelona, i n’hi ha poques arreu d’Europa”. Cal prendre la seva anàlisi amb molta consideració, ja que és fruit dels 28 anys que va treballar en el sector de la moda a Milà: primer a la firma Romeo Gigli i després a Prada. De la primera en va ser el director comercial i a la segona, a la qual va dedicar 11 anys, va encarregar-se de la coordinació de les línies d’home i dona de Prada Sport per a l’àrea del Mediterrani i Mitjà Orient.

Regalar-se moda

“Quan vaig fer cinquanta anys, em vaig regalar la valentia de fer un canvi”, recorda Esteva, “i vaig decidir tornar a Barcelona després de tant temps a Milà”. En aquell moment, l’arsenal de valentia permetia anar molt més enllà. A més de tornar a la seva ciutat, “on tenia els amics i la família”, va decidir endegar The Outpost i “fer quelcom difícil”: una botiga dedicada només a moda masculina; “i encara més difícil”: on tan sols hi hauria sabates i complements; i “per acabar-ho de complicar”, situar-la al carrer Rosselló 281, just davant de la “Casa de les Punxes” i al marge de la ruta comercial del Passeig de Gràcia. “Em vaig enamorar d’aquest local. Inicialment, volia un lloc a prop de les interseccions amb el Passeig de Gràcia, però era l’any 2007 i era impossible fer front als traspassos i lloguers comercials”, assegura mentre mira per la finestra de l’aparador i gaudeix de la meravellosa façana de la “Casa de les Punxes”, de l’arquitecte Puig i Cadafalch.

Així va començar la singladura de The Outpost que, tot i que Esteva reconeix que “travessa temps difícils degut a la conjuntura econòmica actual”, és un atractiu indispensable dins l’oferta de moda de la ciutat, recomanat a lectors i visitants per les revistes i publicacions internacionals. “Vam sortir fa molt poc al Financial Times i cada mes ens truquen d’alguna publicació o guia per demanar-nos imatges. És un no parar i això que nosaltres no fem res”.

Res i molt

Amb cada petit detall i amb grans decisions, Esteve reuneix a la seva botiga productes i marques difícils de trobar en un mateix espai en qualsevol altre lloc de la ciutat. “Aquest matí he visitat una empresa que fabrica caixes de seguretat per al transport per fer una comanda per a la botiga. Va venir un client estranger amb una funda de tauleta i li vaig preguntar qui n’era el fabricant. I és de Barcelona! No tenen res a veure amb el sector de la moda, però he fet una petita comanda de fundes i crec que són meravelloses”. Aquesta és una les moltes estratègies que Esteva ens desvetlla quan li preguntem com fa la selecció de The Outpost. I segueix: “Ho miro tot. De set a nou del matí miro totes les newsletters de les marques que m’agraden, les actualitzacions dels blogs del sector, reviso les revistes i recorro qualsevol lloc on pugui veure tendències noves. Quan em falta quelcom a la botiga i ho veig, ho vull tenir”.

Acaba de dir això i li ve al cap la imatge de l’home de Barcelona, a qui sempre té present, i no es pot estar de concloure: “tot el que faig, ho faig pensant en el noi d’aquí. Vull que els nois de Barcelona tinguin tot el que necessiten per escollir i sentir-se bé. La meva botiga està pensada per a ells”. En aquest sentit, explica que en els darrers mesos la situació econòmica s’ha traduït en una baixada de les vendes als clients de la ciutat, mentre que en paral·lel, ha crescut la importància de les vendes als turistes.

A tots, als clients d’aquí i als de fora, els atrau poder trobar a Mr Hare, Balenciaga, Marsèll, Pedro Monge, Converse, Parabellum, Never on Sunday, Robinson Les Bains, Montsita Negre, D.R. Harris i moltes altres marques, totes juntes a la planta baixa del local que ocupa The Outpost en un edifici del 1942, signat per Duran i Reynals.

“Quan em falta una marca, em penso que no sóc ningú i si em truca un amic de Milà i em descobreix un dissenyador nou, faig el possible per tenir-lo. També tinc una selecció només de marques de Barcelona, entre elles Bcn Brand, Suit & Fix i Brain & Beast, que són grans firmes i les tenim sempre”, assegura.

En aquesta llista de secrets de The Outpost per convertir-se en un establiment que exigeix la visita dels amants de la moda, no es pot deixar de parlar d’un racó increïble: l’aparador. “Tinc una dimensió d’aparador perfecta per al meu article”, explica entusiasmat Esteva referint-se a un dels elements clau de l’atractiu de l’establiment.

Cada quinze dies la finestra central de l’entrada de The Outpost es converteix en una invitació a somiar. Ara ho fa amb un llimoner que “floreix mentre el miren els clients i la gent que passa pel carrer”. Fa pocs dies hi havia una butaca de barber recollida del carrer que evocava petits moments de felicitat dedicats a un mateix i, encara una mica més enrere, una motocicleta Vespa “cedida per un client” que unia l’aventura i la moda en el petit habitacle de vidre.

“Els dimecres sempre em veuràs passejant pel barri, perquè és el dia que treuen els trastos i que trobo coses sorprenents per fer els meus aparadors”, diu Esteva. Té un pressupost màxim de trenta euros i, amb aquests diners, fa instal·lacions i disposicions que ben bé podrien presidir l’entrada d’una galeria d’art. En aquest cas, es tracta d’una galeria de moda a l’avantguarda de les tendències i amb la valentia d’aquells que estan convençuts que s’apropen a allò que el client desitja.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]