Actualitat RSS

Vestir la llar a Cristalleries Colom Forever

29 juliol, 2019

Mònica Vilaró, quarta generació del negoci familiar Cristalleries Colom Forever / Cristalleries Colom Forever

La botiga de parament per a la llar de Vic comercialitza primeres marques –com Villeroy & Boch, WMF i Brabantia, entre altres–, estris de cuina, moble auxiliar i objectes de decoració

—–

Entrar a Cristalleries Colom Forever és endinsar-se en l’univers de la llar. Exposat amb molt de gust i cura hi trobem vaixelles, coberteries, cristalleries, bateries de cuina, paelles, mobles auxiliars i objectes de decoració. Tota mena d’estris i complements per a la llar per fer el dia a dia més pràctic i funcional, però sense renunciar a la bellesa i el disseny.

La família Colom no sempre s’ha dedicat al món del parament de la llar. L’avi de l’actual propietària del negoci, Montse Colom, feia espardenyes de set betes en el mateix local on ara hi ha Cristalleries Colom Forever, situat a la plaça de la Pietat 5 de Vic, a la part antiga de la ciutat, a tocar de la catedral i del temple romà. “El meu pare va continuar amb el negoci de les espardenyes, però quan es va casar amb la mare aquesta el va animar a ampliar els productes que comercialitzaven i van començar a vendre plats i copes tant aquí, a la botiga, com en diferents mercats de la comarca”, comenta Montse Colom, qui des de ben petita trastejava per la botiga i ben aviat es va involucrar en el negoci familiar.

 

Principals canvis

Com tots els negocis, el de parament de la llar també ha experimentat canvis. Un dels més destacats és el que han viscut les llistes de noces, que avui gairebé han desaparegut. “Abans se’n feien moltes i d’imports elevats, i el que triaven els nuvis estava exposat a la botiga perquè els familiars i amics poguessin venir a veure-ho i decidir què els regalaven. Actualment ja no se’n fa ni una, i la gent opta pels xecs regal”, comenta Mònica Vilaró Colom, membre de la quarta generació del negoci familiar i qui actualment n’està al capdavant.

Un altre dels canvis més notables és que, fins fa uns anys, les botigues de parament de la llar vivien al marge de les modes. “En el nostre article no hi havia modes; el que era vàlid per a una temporada també ho era per a la següent, i no era tan habitual fer rebaixes”, detalla Vilaró des de darrere el taulell de Cristalleries Colom Forever. “En canvi, avui en dia sí que estem sotmesos a les modes, de la mateixa manera que ho està el sector tèxtil, i els fabricants poden fer el mateix producte però amb colors o dissenys diferents, segons la tendència del moment”, afegeix.

El fet d’estar sotmesos a les modes fa que els productes quedin descatalogats amb molta més rapidesa, cosa que fa uns anys no passava. “Hem entrat en la voràgine que viu el món del tèxtil, on tot va molt de pressa, tothom vol el mateix i deixa de ser moda d’una temporada per l’altra, el que fa que tot caduqui ràpidament”, remarca la responsable de Cristalleries Colom Forever.

Aquest canvi ha comportat que a l’hora de comprar el gènere la Mònica s’ho pensi dues vegades, “perquè saps que és una moda passatgera, i no pots comprar-ne grans quantitats perquè la temporada vinent no ho vendràs”, subratlla. A més, també ha de tenir en compte que el producte encaixi amb la botiga: “Pot haver-hi un producte que sigui tendència, però que no lligui gens ni mica amb el que tinc a l’establiment, i si veig que no s’hi escau, prefereixo no tenir-lo”, explica.

A Cristalleries Colom Forever hi trobem producte de qualitat procedent d’Itàlia i Alemanya, i també producte català, com la porcellana de la Bisbal de l’Empordà. Un dels projectes que li ronda pel cap a la Mònica és crear la seva pròpia marca de plats. “De moment estic buscant, mirant, deixant-me assessorar… És una opció que no descarto, però encara he d’acabar de madurar-la i decidir-me. Faria edicions limitades i les vendria a la botiga i també en línia”.

 

Les xarxes socials

Mònica Vilaró fa servir Instagram i Facebook per donar a conèixer el seu comerç, i explicar les novetats i les promocions que fa a la botiga. “Les xarxes socials són una bona eina de comunicació, especialment quan vols dirigir-te a la gent jove, i estic atenta als likes i al que em comenten per tal de millorar i potenciar segons quins productes”, diu.

De moment Cristalleries Colom Forever no disposa de pàgina web. “Està en construcció i l’estem acabant de perfilar”, apunta la Mònica. “Considerem que, si tenim pàgina web, hem de donar l’opció de comprar en línia, però aleshores ens sorgeix un dubte: promocionar i vendre els productes de les diferents marques que tenim, quan totes elles ja tenen la seva pròpia pàgina web i ja venen els seus productes en línia… És cert que aleshores donaríem facilitats als clients, perquè trobarien totes les marques que comercialitzem en una mateixa pàgina web i podrien comparar els productes, i no haver d’anar a les webs de cada marca buscant-los…”, reflexiona Vilaró en veu alta, i continua: “Tinc la sensació que amb una pàgina web on també es pugui comprar tot el que tinc a la botiga perdem la gràcia de ser un establiment únic, que ofereix un tracte de tu a tu, directe, cara a cara, amb una venda molt personalitzada i un assessorament molt acurat… A mi m’agrada la botiga petita, on hi ha una relació estreta amb el client…”.

 

La clientela

La clientela a la qual fa referència la Mònica també ha anat canviant amb el pas dels anys. “Els clients d’abans eren més fidels, i venien a comprar a can Colom perquè eren clients de tota la vida, i per sort en alguns casos aquesta tradició encara passa de pares a fills”, comenta la responsable de Cristalleries Colom Forever, qui considera que avui és més difícil fidelitzar els clients perquè hi ha molta més oferta, i internet “ha fet molt mal”. A més, segons Vilaró, cada vegada hi ha més gent que va a la botiga a veure el producte, tocar-lo, valorar-ne la qualitat i l’acaba comprant en línia, “perquè es pensa que és més econòmic, però les marques de qualitat que nosaltres tenim –per exemple Villeroy & Boch– ofereixen el mateix preu si es compra en línia o la botiga”.

Una de les vies que té Cristalleries Colom Forever per fidelitzar la clientela és per mitjà de la targeta urbana de l’associació Vic Comerç, que permet acumular euros virtuals i descomptar-los en la propera compra. “És una bona manera perquè la gent torni a la botiga, però el comerç local, de proximitat, cada vegada ho té més complicat, i això que treballem per donar un servei molt personalitzat, oferir la màxima atenció i qualitat, i intentem cuidar i mimar les persones que entren a l’establiment”, remarca la Mònica.

Vilaró explica alguns dels problemes amb què es troben, com la dificultat per accedir en cotxe fins a la porta de la botiga o aparcar a la ciutat, ja que els aparcaments de franc queden lluny.

 

Diagnosi comercial

Cristalleries Colom Forever va participar en la diagnosi d’innovació comercial realitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona que vol facilitar la innovació i contribuir a la millora de la competitivitat i afavorir la consolidació i viabilitat dels negocis. “La informació ens va arribar a través de Vic Comerç –explica Mònica Vilaró–, i tot va ser molt fàcil i àgil. La tècnica de la Cambra ens va fer algunes observacions que ens van ser molt útils, com que féssim racons o que també comercialitzéssim moble auxiliar, per exemple. El punt de vista d’una persona externa i experta sempre t’ajuda, t’orienta i et permet veure si vas pel bon camí”, conclou la responsable de Cristalleries Colom Forever.

 

 

Aquest contingut s’ha elaborat en el marc del Programa de Comerç Minorista 2019, cofinançat per la Secretaría de Estado de Comercio del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo i el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) de la Unión Europea.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]