Actualitat RSS

Wom & Now obrirà una botiga a Barcelona a principis d’any

17 setembre, 2015

Wom & Now. Col·lecció Primavera-Estiu 2016 / 080 Barcelona Fashion

Corea es l’últim mercat en el que ha entrat la firma Wom & Now. Després de cinc col·leccions, està present ja als EUA i a Europa. Ara, treballa la seva implantació a la Xina.

—-

La primera desfilada a la passarel·la 080 Barcelona Fashion, el passat mes de juliol, va donar el tret de sortida definitiu al llançament de la nova firma de moda Wom & Now. Va néixer el 2014 i, durant aquests primers mesos de vida, han treballat per aconseguir fer-se un lloc en un mercat, el de la moda, que consideren que «és dur i està força saturat».

Què fa diferent la firma perquè els seus creadors hagin pensat que hi ha un lloc per a les seves propostes? Fem la pregunta al director general de Wom & Now, Antonio Montero: «El tallatge és la nostra especialitat. Fem peces de vestir que escauen molt bé. Feia falta una empresa que oferís bons tallatges. A més, treballem amb teixits d’alta qualitat i hi incorporem una forta càrrega de disseny. A aquests tres punts, s’hi suma un preu raonable. Nosaltres no podíem competir amb preus, això ja hi ha qui ho fa i ho fa molt bé».

Vendre fora

A partir d’aquesta combinació, Wom & Now proposa peces de vestir que parteixen de línies molt ben treballades, patrons de geometries inspirades en l’arquitectura i la nitidesa en les combinacions. Tot per a una dona de poder adquisitiu mitjà, que li agrada la sofisticació i mira de reüll les tendències. La seva proposta ha rebut el vistiplau de mercats com el nord-americà, que s’ha situat com una de les principals destinacions de la internacionalització de la marca, a més de països europeus com França, Itàlia, Bèlgica i Alemanya. Més lluny encara, en el continent asiàtic, Wom & Now ja ha posat en marxa, aquest setembre, un acord de llicència de la firma per comercialitzar el seus models a través del canal de televenda dels coneguts magatzems sud-coreans Lotte.

Fins a Barcelona, s’ha desplaçat un equip d’aquest gegant de la distribució en el mercat sud-coreà, per filmar els vídeos promocionals per a la venda dels dissenys de Wom & Now. Mentre parlem amb Montero, càmera i fotògraf coreans l’acompanyen en un recorregut pels principals escenaris de Barcelona i de la firma. Les imatges seran retransmeses pel canal Lotte Homeshopping. «La televenda a Corea del Sud iguala o supera les vendes en línia. Per tant, el model està allunyat del que coneixem aquí. La llicència que hem acordat amb Lotte i que va engegar-se el setembre, consisteix en vendre els nostres productes a través de programes especials on apareixen actors i personatges populars del país que vesteixen les peces en venda. És un canal de distribució amb molta penetració a Corea del Sud», explica, satisfet amb l’acord, el director de Wom & Now.

Marca Barcelona

La firma acompanya el seu nom amb l’ensenya de Barcelona i reconeix que els seus orígens són un gran atractiu per a nous clients dels mercats internacionals. En aquest sentit, Montero explica que a més del fet que «Barcelona és molt coneguda arreu, els productes de Wom & Now estan gairebé tots confeccionats aquí». I afegeix: «Intentem que tot el nostre producte es faci a Barcelona. Tota la plana per als abrics, per exemple, i el punt el fem nosaltres en tallers propis. Si no arribem a cobrir la producció, algunes partides es fan fora. Però sempre el control de qualitat i el disseny són nostres. Tan sols una petita partida de punt es fa fora de Barcelona, en aquest cas, a Rumania i amb qualitats molt altes i bons preus».

El naixement de Wom & Now ha estat la continuació natural d’un projecte empresarial anterior, el grup tèxtil P-Mac’s. Aquesta empresa és alhora part del grup RMT, una de les principals companyies logístiques de Catalunya, propietat de Salvador Ros Moros.

Amb prop de cinquanta i vint anys d’història, respectivament, P-Mac’s i RMT han estat els punts de partida de Wom & Now. «La firma ha nascut arran de la inquietud personal del president d’RMT –en referència a Ros– i gràcies al fet que teníem moltíssima experiència en el disseny, la confecció i el patronatge per a tercers», explica el director de la marca. Es refereix a l’activitat de P-Mac’s com a proveïdora de firmes com Burberry, Prénatal o Nice Things entre d’altres.

Si bé és cert que el primer sector d’activitat d’aquest grup és la logística, on compta amb més de 60.000 m2 i prop de 600 persones en l’equip, durant les temporades de més feina, la seva entrada en el món de la moda és una aposta forta. D’una banda, ja han obert la seva botiga en línia, operativa des del mes de setembre i, de l’altra, ja  tenen localitzada la zona en la qual obriran, a partir del mes de febrer, la primera botiga insígnia de la firma. Estarà a la rambla de Catalunya de Barcelona. És un pol turístic, atrau una gran quantitat de clients i, sobretot, el públic objectiu al qual nosaltres ens adrecem».

L’estratègia de comercialització de la firma passa ara per la seva presència en punts de venda multimarca, però Montero matisa: «No descartem per res tenir més punts de venda propis. Volem anar a poc a poc, i potser després d’aquesta primera botiga, en vindrà una segona i una tercera. Per a nosaltres el tret de sortida real de la firma ha estat la desfilada a la passarel·la 080 Barcelona Fashion. Això ens ha permès envolar-nos, ara estem en un moment de creixement, però els inicis sempre són complicats i també ho són per a nosaltres. Per això és important anar pas a pas».

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]