Actualitat RSS

Ze García: l’alta costura arriba a les milennials

30 gener, 2018

El diseñador Ze García en su atelier / Ze García

El dissenyador José María García inaugura la 080 Barcelona Fashion amb una desfilada milennial i fa pujar a la passarel·la les influencers més destacades per exercir de models d’excepció

—–

Avança a bon ritme una nova edició del 080 Barcelona Fashion, la passarel·la que uneix moda, creació i negoci al recinte modernista de Sant Pau. En aquesta ocasió, Ze García ha estat la firma seleccionada per inaugurar l’esdeveniment amb la seva desfilada Millennial Couture on ha convidat les it girls i influencers més destacades per exercir de models d’excepció. En concret, Dulceida, María Pombo, Laura Escanes, Jessica Goicoechea, Inés Arroyo, Patry Jordán o Marta Riumbau, entre altres, han abandonat la seva habitual “primera fila” per desfilar mostrant la nova col·lecció de la firma barcelonina. “Que ens hagin seleccionat per obrir la passarel·la ha estat quelcom meravellós, una experiència molt divertida i emocionant”, explica José María García, fundador, impulsor i dissenyador de Ze García.

 

Un clàssic renovat

A l’atelier de Ze García, situat al carrer Muntaner de Barcelona, el jove dissenyador mostra l’essència de la firma, un projecte que va iniciar fa quatre anys després de passar per l’estudi de José Castro com ajudant de taller, treballar per a firmes com Diktons, Desigual, Escada, Karen Millen, i darrerament com a fashion stylist i visual merchandiser per al grup Emporio Armani. “El que busco és oferir dissenys prêt-à-couture, de gran qualitat i perfectament confeccionats”, explica José María García, qui es defineix com “un clàssic renovat” que intenta fer una reinterpretació d’allò que ha estat moda. Destaquen els seus dissenys vistosos i divertits, amb esquenes al descobert i exclusius acabats, “peces de roba realistes per poder portar pel carrer, però treballant de la mateixa forma que l’alta costura”, remarca el dissenyador.

 

Un treball artesanal

Per aconseguir “baixar el cel a la terra”, García ha recuperat la manera de treballar tradicional, “on tan important és el dissenyador que fa l’esbós a mà com la patronista que prepara els patrons sobre paper o la modista que cus i retoca tot el que faci falta… Aquí tot ho fem a poc a poc, pas a pas”, i afegeix: “Hem rescatat el concepte d’atelier, tot el que l’envolta, i quan una clienta entra a Ze García es pot sentir com transportada a la dècada dels anys vint del segle passat, i respirar l’atmosfera i el glamur d’aquella època”.

 

La clientela

Una de les claus de Ze García és que ha sabut satisfer la demanda d’una clientela que no trobava qui li pogués oferir vestits de núvia o de festa confeccionats a mida, de forma artesanal, però posats al dia i tenint en compte l’estil, la personalitat i la silueta de cadascú. “Amb el naixement de la moda low cost es va perdre la modista, el fet de fer-te el vestit a mida, i ara s’ha recuperat. En el seu moment vaig tenir la sort de veure un nínxol de mercat que no estava cobert i hi vaig apostar”, explica García, qui defineix la seva clienta com una dona jove, cosmopolita, atrevida, sexy, cool i elegant, que valora la feina feta a mà i que, per tradició familiar, sap què és anar a la modista i confia en el seu dissenyador. “És una persona amb un estil sofisticat i atemporal, amb qui parlo el mateix llenguatge, i per això ens entenem”.

 

El paper d’Instagram

El fet d’apostar per un treball artesanal no vol dir que García perdi de vista la realitat actual. Va ser dels primers a fer d’Instagram i la resta de xarxes socials el principal mitjà per donar-se a conèixer. “Pertanyo a una generació de canvis, que sap viure entre la nostàlgia del que és antic i l’eufòria de la novetat. Per aquest motiu, intento combinar la feina feta a consciència, amb tot el que avui ens aporten les xarxes socials pel que fa a donar-nos a conèixer, tenir presència arreu d’una manera gairebé immediata, etc.”. I és que, Ze García és una empresa jove, que va néixer amb Instagram i des d’un inici l’ha utilitzat com una eina de màrqueting “que ens ha permès mostrar qui som i què fem, dirigint-nos al públic al qual volem arribar, sense necessitat d’invertir molts recursos”, remarca el fundador de la marca.

 

Agraït amb les influencers

A més de les xarxes socials, una altra via que ha permès a Ze García donar-se a conèixer i connectar amb les clientes són les influencers. El dissenyador opina que aporten frescor i naturalitat. “En el meu cas, sempre han estat una influència positiva. Vaig començar a treballar amb Inés Arroyo, que en aquells moments era la top en estilisme, i després amb Dulceida, i a poc a poc vam crear com una petita família”. Una petita família que aquest any s’ha emportat a la passarel·la del 080 i amb la qual ha presentat una nova col·lecció que li permet créixer pas a pas.

 

Assaborir cada moment

I és que, José María García considera que si no disposes d’un gran capital per tirar endavant, has d’avançar pas a pas. “Crec en el treball, en la constància, però també hi ha el factor sort, o bé és el destí…”. En un món ràpid i viral, Ze García va començar a poc a poc i ha estat d’aquesta manera, progressiva, assaborint cada moment, com ha aconseguit fer-se un nom i tenir una clientela que li és fidel. “Tinc clientes d’aquí, però també d’arreu, de les Illes Balears, de Galícia, d’Extremadura… a qui donem moltes facilitats; per exemple, fem el fitting en un sol dia: la clienta arriba a les 10 del matí i té una modista només per a ella, i a les cinc de la tarda ja pot fer-se la darrera prova”.

 

Botiga en línia

A més de donar tota mena de facilitats a les clientes de fora de Barcelona, des d’un inici la firma ven una part dels dissenys en línia a través de la seva pàgina web. Actualment el 80 % de les vendes tenen lloc a l’atelier, i el 20 % restant al portal de Ze García. “Només comercialitzem en línia els models que sabem que encaixen, amb els que la clienta quedarà satisfeta; els que són molt laboriosos, i també més cars, els venen només a l’atelier perquè requereixen més retocs”.

 

Etiqueta Made in Barcelona

Un altre tret distintiu de Ze García és el ‘made in Barcelona’. “Vaig voler posar el ‘made in Barcelona’ a les etiquetes perquè, encara que vaig néixer a Santander, m’he criat i format a Barcelona, sóc un enamorat de la ciutat, que m’aporta energia i sinergies, i perquè tot el procés de fabricació el fem aquí, a l’atelier“.

Un procés que fuig de la producció massiva i de la guerra de preus. “No m’interessa produir a Àsia ni entrar en la guerra dels preus. És impossible tenint a un Amancio Ortega pel mig”, remarca José María García, que afegeix: “La guerra dels preus va a volum, i si no vens 100.000 vestits no aconseguiràs fer-los més econòmics que la competència, i entres en una roda que a mi no m’aporta, que no és la meva, perquè a mi m’agrada tractar personalment amb la clienta, estar amb ella, fer la personalització de cada vestit, viure el dia a dia de l’atelier… Això és el que vull, el que m’agrada i el que somniava de petit”.

 

Val més ser cap d’arengada…

Fer el salt internacional no és ara per ara una de les prioritats de Ze García. “Encara que fora ja ens coneixen, m’agrada fer les coses pas a pas, sense presses, ja què ‘val més ser cap d’arengada que cua de lluç’”. Per aquest motiu, la firma té previst continuar treballant a Espanya i desenvolupar-hi els seus productes. “El meu objectiu és avançar treballant amb esforç i aconseguir ser una marca espanyola reconeguda aquí i a fora. I amb l’equip que tinc, vaig pel bon camí!”, conclou José María García.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]