Entrevista

Joel Joli, cofundador de Blackpier, la sastreria virtual que fa el salt a l’offline

Joel Joli, cofundador de Blackpier

Damià Castells, Joel Joli i Robert Cabrera són els creadors de Blackpier, una sastreria que va néixer fa sis anys només amb el canal online i que acaba d’obrir a Barcelona la seva segona botiga física.

La marca ha reinventat el sector tradicional de la confecció de vestits i camises a mida, amb un oferta a preus assequibles i lliuraments en 15 dies. Amb un model de negoci que s’està consolidant i amb vendes a més de 20 països, ara volen créixer amb botigues pròpies i franquícies.

 

Com neix la idea de fer una sastreria online?

Fa sis anys en un viatge d’oci a la Xina vaig descobrir que es podien fer vestits d’home a mesura com es feien aquí fa molts anys. Jo, com la majoria de persones, tinc problemes per vestir amb peces estàndards, hi ha esportistes que tenen les cuixes molt amples, altres persones que tenen l’esquena estreta, per exemple, i aleshores la roba no queda com ha de quedar. Al tornar ho vaig explicar a un grup d’amics i vam començar a pensar com fer el mateix aquí.

 

Per què crèieu que podria funcionar la mateixa idea aquí?

Perquè el tema de la sastreria tradicional s’estava morint, estan desapareixent els sastres i això és una pena perquè el producte a mesura és molt millor que el que es ven a les grans superfícies perquè és únic i està confeccionat per a cada cos i cada client.

 

Si és una bona idea de negoci per què han desaparegut la majoria de sastreries?

Perquè el comerç tradicional de sastreria era molt car, amb un cost que el mercat no estava disposat a assumir, amb una imatge antiquada i sense adaptar-se a l’evolució que ha fet la societat. Ara volem les coses ja i si no les tenim ja, no ens serveix.

 

Sou una excepció de negoci que primer comença online

No teníem recursos i era la forma més fàcil. Només necessitàvem fer un web, un soci que programés i vendre els vestits per Internet. I si funcionava online seria més fàcil fer el pas a botiga.

 

Com va anar l’experiència digital?

Vam estar quatre anys venent a més de 15 països, especialment a Espanya i a Itàlia. I a partir d’aquí detectem que hi ha clients a Espanya que els costa introduir les mides per Internet i vam decidir fer el model complementari a l’online sense els inconvenients que tenien els negocis físics com eren el tema de la imatge, de fer un model àgil a l’hora de comprar, econòmic, ràpid i que fos molt còmode al client per si vol tornar a comprar una peça perquè ja tenim les mesures i només ha de triar el model nou.

 

Diuen que el futur passa per la multicanalitat

Nosaltres hem passat de vendre 100% online a vendre 60% físic i que l’online complementi l’offline.

 

Per què comenceu per Lleida?

Ens permetia provar. Si funcionava a Lleida funcionaria a tot arreu. Jo sóc de Lleida i és un mercat que no és òptim pel nostre producte perquè la majoria de la nostra economia està dedicada al sector agrari i no som usuaris. Tot i així, ens va anar força bé i ens ha permès obrir la de Barcelona.

 

La botiga és molt diferent de les sastreries tradicionals

Tenim unes botigues molt pròpies, amb un producte i un preu competitiu, ja que les camises surten a partir de 59 euros i els vestits a partir de 350, amb l’afegit que al ser un producte a mesura no queda mai igual que el d’una talla estàndard.

Hem estat curosos amb la imatge de la botiga, que era una de les principals carències que vam detectar del comerç tradicional de sastreria, on tot el mobiliari i decoració era molt fosc.

A més, la presentació és bastant original perquè d’un cop d’ull pots veure pràcticament tot el mostrari. No hi ha cap mostrari de sastreria que tingui aquesta varietat i presentació.

 

A quin públic us dirigiu?

Dels 25 als 55 anys.

 

Podeu tenir aquesta varietat perquè no necessiteu produir totes les varietats en totes les talles, no?

Els models tradicionals estan treballant amb estocs i això els limita molt en quant als models. És un dels avantatges que tenim, que podem oferir qualsevol color o textura perquè només tenim un quadradet de la mostra. Les botigues tradicionals si tenen un vestit de color taronja segurament no el vendran i és un cost d’estoc que han d’assumir. Aleshores ja no el compren  o per assumir el cost l’han de posar a un preu més car.

 

Fins a on podeu personalitzar la peça?

Tot, solapa, butxaques, nombre de talls, les inicials interiors, botons, el folre interior per combinar-ho…

 

El fet de produir fora us permet poder oferir aquest preu, no?

Tenim diferents línies perquè la nostra intenció és obrir la sastreria a tothom, al gran mercat. Tenim dues línies de producció, una gamma premium que fem a Espanya i l’altra, a Shanghai. Les camises que  produïm aquí surten a 159 euros perquè ho fem amb una de les millors cases de confecció que hi ha al mercat.

Però es poden tenir productes fets a la Xina molt bons, només cal tenir-ne el control. Jo vaig estar tres anys vivint a Shanghai supervisant el procés de producció, de l’embalatge, de l’enviament etc i tenim unes qualitats excel·lents en tota la gamma dels nostres productes, però en general es tenen molts prejudicis.

 

Quins altres productes oferiu a la botiga?

A part de sastreria tenim una gran gamma de complements, com mitjons, sabates, cinturons, corbatins, botons de puny, tirants, mocadors… Als homes ens agrada vestir bé però no ens agrada anar de compres, i aquí ho tenim tot conjuntat amb la idea que no calgui destinar més temps a les compres i surtis amb tot el conjunt fet.

 

Per què us tria la gent?

Tenim diferents públics, un el de boda, on som molt competitius perquè fem tant esmòquings, com jaqués com vestits normals de boda. L’altre, d’homes de negocis, que venen per falta de temps, i el tercer, perquè tenen problemes amb les mesures.

 

Fidelitzeu al client?

Nosaltres vam sobreviure només amb l’online, si les coses no les fas bé o el client no està content no aguantes i més si l’empresa és nova. En tot hi ha marge d’error, tenim un tutorial molt fàcil al web que et diu exactament per on t’has de mesurar. També ho pots fer a partir d’una peça de roba que ja et vagi bé. A partir d’aquí el perfil et queda guardat per altres compres.

 

Quin marge d’error teniu?

Tenim una garantia que li diem “d’ajustaments perfectes” que si s’ha de fer algun petit canvi tenim uns imports màxims per fer-ho i suportem aquest cost, sempre i quant se segueixin els passos de modificació del perfil per a una propera ocasió.

 

Seguireu amb noves obertures?

Estem treballant per fer més botigues. Ara venem a les botigues de Lleida i Barcelona, i a una botiga gran d’Andorra. Quan s’acabi aquesta temporada veurem l’evolució. Tenim clara la viabilitat del negoci.

 

Creixereu amb franquícies?

És el nostre objectiu, tenim el model desenvolupat. Però volem créixer també amb unitats pròpies perquè per a un franquiciat generem més confiança si tenim dos o tres botigues a Barcelona ja funcionant. Creiem molt en aquest model de negoci perquè no requereix estoc i això és una seguretat pel franquiciat.

31 gener, 2018

“Amb Iaios recuperem el jersei de llana de tota la vida i la vida de persones de les que ja no es parla…”

Amadeu Barbany i Gemma Barbany, fundadors de Iaios

[llegir més…]

22 desembre, 2017

“He hagut de fer molta pedagogia, però qui s’acostuma a portar barret ja no l’abandona”

Gema Galdón, barretaire i propietària de Les Catherinettes

[llegir més…]

27 novembre, 2017

“Quan el client entra a la botiga ha de poder viure una experiència de compra satisfactòria”

María Callís, experta en retail i directora d'Alpenstock, consultora especialitzada en la creació de conceptes de comerç

[llegir més…]

30 octubre, 2017

“El comerç ha de buscar què el diferencia i el fa atractiu per al turista”

Maria Segarra, directora d'Intueri Consulting i especialista en el món del retail, en els àmbits de l'estratègia, la innovació i la formació

[llegir més…]

29 setembre, 2017

“Els meus dissenys defineixen una núvia divertida, natural, femenina i moderna amb un toc de rock and roll”

Paola Carolina, dissenyadora

[llegir més…]

24 juliol, 2017

“Creem looks que serveixin per aguantar tot el dia”

Marijo Torres i Jesús Moreno, dissenyadors i directors creatius de Malahierba

[llegir més…]

3 juliol, 2017

“Al 080 he apostat per una col·lecció basada en la filosofia kintsugi, per què no ensenyar les imperfeccions de la dona?”

Maria Roch, dissenyadora

[llegir més…]

1 juny, 2017

“El negoci està en vendre fora”

Claudia Pérez, dissenyadora i cofundadora de Naguisa

[llegir més…]

28 abril, 2017

“Vull seguir amb el meu ADN sense arribar al pas en què l’empresa d’ànima es torna números”

Carolina Otaduy, fundadora i directora creativa d’Otaduy

[llegir més…]

29 març, 2017

“El prioritari és donar continuïtat i consolidar la marca”

Beatriz Botaya, fundadora de Mapache

[llegir més…]

23 febrer, 2017

“El secret és apostar per la marca pròpia”

Luca Mompean, cofundador i product manager de Zatro

[llegir més…]

30 gener, 2017

“Se’ns ha escapat una empresa”

Beti Alemany i Bàrbara Glaenzel, creadores d’Urbanita Barcelona

[llegir més…]

27 desembre, 2016

“Volia que aquella artesania de tants anys tingués un reconeixement com a marca”

Ariana Jiménez, creadora de VulèVulà

[llegir més…]

1 desembre, 2016

“El que fa una marca en xarxes és comparable al d’una botiga, tot s’hauria de mesurar per prendre les decisions adequades”

Álex López, director de Sartia Retail Meeting Point

[llegir més…]

27 octubre, 2016

L’escenari, la bona selecció de marques i que sigui efímer són les claus de l’èxit de REC.0

Marina Iglesias, sòcia fundadora de RecStores

[llegir més…]

29 setembre, 2016

“La gent busca l’escalfor humana”

Carole Damy, consultora, formadora i coach

[llegir més…]

26 juliol, 2016

“Colette és un mitjà de vida per ser feliç”

Susana Soler, dissenyadora i fundadora de Colette Barcelona

[llegir més…]

27 juny, 2016

“És necessari entrenar al client, a la gent li agrada entendre el que està comprant”

Ester Milano, Ana Martí, Esther Asensio i Jorge Mor, dissenyadors de la BCN Summer Week

[llegir més…]

30 maig, 2016

“Les núvies continuen preferint un model únic i exclusiu. No és un vestit sinó «el vestit»”

Marta Raich, directora general de Novia d’Art i presidenta de la Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW)

[llegir més…]

25 abril, 2016

«El maniquí és un venedor addicional»

Marisa Tendero, CEO de Noa Brands

[llegir més…]

16 març, 2016

«Veure quelcom real, em sembla, en si mateix, un luxe»

Marc Monzó, joier i director creatiu de Misui

[llegir més…]

17 febrer, 2016

«Intentem ser molt coherents»

Mònica Algás, CEO de Bóboli

[llegir més…]

19 gener, 2016

«Som oci, cultura i comerç a l’aire lliure, els tres conceptes»

Paula Mariscal, responsable de Palo Alto Market

[llegir més…]

16 desembre, 2015

«Tot ho hem fet escoltant el client»

Esteve i Jordi Rabat, de la joieria Rabat

[llegir més…]

19 novembre, 2015

«Ara la informació està a Internet»

Isabel de Pedro, dissenyadora i empresària

[llegir més…]

20 octubre, 2015

«La crisi m’ha servit per reafirmar-me»

Lydia Delgado, dissenyadora de moda

[llegir més…]

25 setembre, 2015

«Dono tota la vida a una peça, hi deixo tot el que tinc»

Manuel Bolaño, dissenyador de moda

[llegir més…]

14 agost, 2015

«Fem possible que totes les dones puguin ser Manolo Blahnik»

Óscar Vega, conseller delegat de Made in Me

[llegir més…]

6 juliol, 2015

«Respectem i cuidem els nostres tallers»

Beatriz Furest, dissenyadora

[llegir més…]

16 juny, 2015

«Pertegaz ha estat la millor universitat per a mi»

Alicia Borrás, model i maniquí de Pertegaz

[llegir més…]

18 maig, 2015

«Barcelona és una ciutat molt generosa»

Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny de Barcelona

[llegir més…]

15 abril, 2015

«La moda et dóna una nova oportunitat cada sis mesos»

Laia Roca, dissenyadora de Who

[llegir més…]

16 març, 2015

«Gaudeixo observant les tendències, però no m’interessen com a guia per crear»

Vanesa Lorenzo, model i dissenyadora

[llegir més…]

16 febrer, 2015

«La moda és duríssima, t’enamora o no la pots resistir»

Marta Rota, dissenyadora i empresària a Tot-Hom

[llegir més…]

16 gener, 2015

«Alqvimia és una ofrena que faig al món»

Idili Lizcano, Director General i Perfumista d’Alqvimia

[llegir més…]

3 desembre, 2014

«Tot ho fem aquí»

Carme Noguera, consellera delegada, directora general i dissenyadora de Naulover

[llegir més…]

3 novembre, 2014

«El client et paga per dubtar»

Ignasi Bonjoch, fundador de l’Estudi Bonjoch

[llegir més…]

7 octubre, 2014

«L’estilista ha de completar la imatge, mai anul·lar-la»

Rosa Planas, estilista

[llegir més…]

3 setembre, 2014

«No existeix un producte només creatiu»

Ángel Vilda, fundador Brain&Beast

[llegir més…]

16 juliol, 2014

«L’atzar és el meu gran aliat»

Daniel Riera, fotògraf

[llegir més…]

23 juny, 2014

«El color és un sentiment»

Pepa Poch, pintora

[llegir més…]

20 maig, 2014

“Què es pot fer de nou? El que es feia abans”

José María Peiró, dissenyador de moda nupcial

[llegir més…]

11 abril, 2014

«Em miro les coses que menys m’agraden, perquè m’agradin»

Roberto Etxeberria, dissenyador

[llegir més…]

6 març, 2014

«Preferim vendre menys, però fer-ho de forma segura»

Maite Muñoz, fundadora de Lebor Gabala

[llegir més…]

4 febrer, 2014

«Sense el gremi botiguer la ciutat seria una altra»

Elisenda Albertí, autora del llibre "Un passeig per la història de Barcelona. Modistes, sastres, botigues... del mirinyac als anys vint"

[llegir més…]

8 gener, 2014

«Treu un bon producte i pensa en la gent, no pensis en els diners, si no l’empresa no funcionarà»

Òscar Palència, fundador de la firma d’ulleres de fusta Palens

[llegir més…]

4 desembre, 2013

«La meva passió és el disseny»

Montserrat Bassons, creadora i líder de Basmar

[llegir més…]

29 octubre, 2013

«Volem ser la versió 2.0 del Do it yourself»

Carolina Delgado, creadora de l’empresa Do It Original

[llegir més…]

16 setembre, 2013

«Cada vegada que dius Barcelona apareix un somriure»

Antoni Guàrdia, Manel Marcet i Daniel Guàrdia, director de DCM Argentona, fundador d’Slang Barcelona i responsable d’internacionalització, respectivament

[llegir més…]

14 agost, 2013

“La nostra ambició és portar l’espardenya a tots els països del món”

Antoni Pons, president

[llegir més…]

27 maig, 2013

“Quan les modistes prenen consciència de la seva capacitat creativa, etiqueten els seus treballs”

Laura Casal-Valls, historiadora de l’art i investigadora de moda

[llegir més…]

9 maig, 2013

“Les núvies busquen comoditat i un vestit que s’adapti al seu estil”

Yolanda i Cristina Pérez, YolanCris

[llegir més…]

12 abril, 2013

“Volem obrir botiga a París”

Lurdes Bergadà, dissenyadora de moda

[llegir més…]

13 març, 2013

“Barcelona és l’origen de la perfumeria moderna”

Ramon Monegal, perfumista

[llegir més…]

7 febrer, 2013

“Smash viu la ciutat de Barcelona, el seu aire mediterrani i de llibertat”

Philippe Bach, director general de Smash

[llegir més…]

14 gener, 2013

“Sortim fora amb l’avantatge de ser una marca reconeguda arreu del món”

Isabel Sauras, Premi “Barcelona és Moda” a la professional

[llegir més…]

12 desembre, 2012

“És el moment d’expandir-se i no aturar-se”

Belén Larruy i Guillermina Baeza , de Guillermina Baeza

[llegir més…]

30 octubre, 2012

“Hem retornat al llapis”

Joan Oliveras, conseller delegat de Bagués Masriera

[llegir més…]

4 octubre, 2012

“Fem un pas endavant pensant en el consumidor”

Francesc Serra, director de Torras

[llegir més…]

26 juliol, 2012

“Ha estat un any d’èxit”

Lluís Sans, President de Santa Eulalia

[llegir més…]

15 juny, 2012

“Ens hem hagut de reinventar i arribar fins al final de la cadena”

Josep Reixach, director general de Punto Blanco

[llegir més…]

8 maig, 2012

“Voldríem créixer, sí, però actualment no és possible”

Raimon Bundó, director de Raimon Bundó

[llegir més…]

20 març, 2012

“Ara donem cabuda a marques que havien de marxar fora”

Ana Castán, impulsora de la fira de moda infantil Little Barcelona

[llegir més…]

15 març, 2012

“Totes les meves clientes han estat reines”

Margarita Nuez, dissenyadora de moda

[llegir més…]

20 gener, 2012

“Érem i som formiguetes”

Andrea Miró, Beth Gilberga, Elisenda Herrera, creadores de la firma de moda infantil yporqué

[llegir més…]

12 desembre, 2011

“El consumidor que queda avui és molt més exigent que abans de la crisi”

Roser Ramos, directora general de Cóndor i presidenta del nou clúster Tèxtil Moda de Catalunya

[llegir més…]

19 setembre, 2011

“Es comencen a veure més barrets”

Núria Rius de Forns, dissenyadora de barrets d'alta costura

[llegir més…]

22 juliol, 2011

“Zara i Mango tenen filosofies diferents, però al final ens ajudem”

Enric Casi, director general de Mango

[llegir més…]

15 abril, 2011

“Fer promoció de la moda a nivell local no té interès”

Lluís Sans, president de Santa Eulalia

[llegir més…]

18 gener, 2011

“Vist ara, la venda d’Andrés Sardá va ser màgica”

Núria Sardá, directora creativa d'Andrés Sardá

[llegir més…]

9 desembre, 2010

“Ara volem fer rendible la inversió intel·lectual dels nostres productes”

Delgado Bull,

[llegir més…]

3 novembre, 2010

“Tenir el taller és una bogeria!”

Teresa Helbig, dissenyadora guardonada amb el premi Barcelona és moda

[llegir més…]

7 setembre, 2010

“Volem rellançar Puig Doria a la resta de l’Estat i estar presents a Madrid”

Josep Maria Puig Doria , dissenyador i president de Puig Doria

[llegir més…]

6 agost, 2010

“Vull una botiga a Nova York el 2011”

Raquel Micola, fundadora de Mimótica Micola

[llegir més…]

14 juliol, 2010

“El món és molt gran i estem massa representats a Europa”

David Bell, director de Pretty Ballerinas

[llegir més…]

5 juliol, 2010

“Ens hem vist obligats a anar a Madrid”

Josep M. Donat, president executiu de TCN

[llegir més…]

Serveis de Barcelona és moda

eCommerce

Obre el teu negoci a la xarxa   La teva botiga online les 24 hores del dia. Permet que els teus clients accedeixin fàcilment als teus productes amb un catàleg online actualitzat

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]