Entrevista

«Alqvimia és una ofrena que faig al món»

Idili Lizcano, Director General i Perfumista d’Alqvimia

Alqvimia celebra els seus trenta anys de vida amb noves oficines a Barcelona, reubicant la seva botiga de Madrid i ampliant la seva fàbrica, a més de molts altres projectes per unir empresa, valors i bellesa.

 

Diu el creador d’Alqvimia, Idili Lizcano, que Cleòpatra va ser una de les dones més fascinants de la història: «Va ser capaç de seduir un rei i dos emperadors. Dedicava hores a les seves cures de bellesa». En la vida de l’última reina d’Egipte, Lizcano troba una de les moltes inspiracions per dissenyar els rituals de salut i bellesa que proposa en els seus centres de tractaments. Alqvimia és una empresa gironina de perfumeria artesanal, totalment natural i amb ingredients ecològics. Una veterana dins el sector de la perfumeria i la cosmètica que porta trenta anys explicant al mercat que la unió del coneixement místic amb el mètode científic, és a dir l’alquímia, és la base de la bellesa i la salut.

 

Idili Lizcano ens dóna l’oportunitat en aquesta conversa amb www.barcelonaesmoda.com de conèixer l’empresa que va fundar el 1984 i el sector en el que treballa, la bellesa. Ara bé, parlar d’Alqvimia només és possible, si ens apropem alhora, al pensament filosòfic del seu fundador per reflexionar sobre la funció de les empreses en l’economia i la necessitat de l’espiritualitat per a la vida. Aquests elements conformen les bases de l’empresa que dirigeix Lizcano, inspiren els productes de bellesa que ven, i configuren els missatges i rituals que ofereix tant als clients com als empresaris que segueixen el seu camí a través d’iniciatives com el Fòrum Alqvimia de la Felicitat que organitza amb la patronal Pimec.

 

Acabeu d’instal·lar les vostres oficines de Barcelona, al passeig de Gràcia, abans estàveu a l’Eixample. Per què feu aquest canvi d’ubicació?

Som una marca de luxe i ens ho mereixem. A més, en aquesta nova ubicació estem més a prop de la nostra botiga (a la Rambla) i de la zona de prestigi de la ciutat.

 

Exporteu un 60% dels productes de cosmètica natural que creen a Tortellà (Girona) i produeixen a Olot. Us internacionalitzareu més, en els propers anys?

Sí, volem créixer més a fora i, per això, tenim dos responsables que se n’encarreguen. L’un porta Àsia, Orient Mitjà i Rússia, i l’altra Amèrica i Europa. Actualment, estem presents en uns vint països. A l’Àsia és on venem més, a llocs com per exemple Taiwan, Hong Kong, Singapur, Tòquio o Macau.

 

A l’Estat teniu dues botigues pròpies, una a Barcelona i l’altra a Madrid, -recentment heu millorat la ubicació d’aquesta última,-i, a més, teniu els espais Alqvimia. Quants en teniu?

Dos-cents cinquanta repartits per tot l’Estat. Volem que cada ciutat, amb més de deu mil habitants, tingui un espai Alqvimia, però no és fàcil, perquè les dones que n’han de ser responsables han de ser molt especials: han de ser dones de gran saviesa que comparteixin la nostra concepció de la bellesa.

 

Què és la bellesa per a vostè?

Jo parlo d’estètica i espiritualitat, una concepció neoplatònica de la bellesa. Plató deia que la bellesa primer comença en les coses, però després hi ha la bellesa interior, la de la conducta i dels sentiments. La bellesa prové de dins i és una qüestió d’harmonia. Ve de dins i surt enfora. No té res a veure amb les mides convencionals del cos que tan bé coneixem. Hem perdut el contacte amb la bellesa interior. Nosaltres som neoplatònics!

 

Com han de ser «les dones de saviesa» d’un espai Alqvimia?

Han d’entendre que amb els nostres productes transformaran les persones des de dins.

 

Vostè té una empresa alternativa…

«Alternativa» no m’agrada. És una empresa de nou paradigma.

 

Com materialitza la filosofia de la seva empresa de nou paradigma en el dia a dia?

En el futur, les empreses haurien de ser com Alqvimia.

 

Com és?

És molt fàcil. S’han d’elaborar productes d’una tremendíssima qualitat. Si les empreses europees volem competir amb l’Àsia i amb els EUA, només podem fer-ho a través de la creativitat i la qualitat. Una altra cosa és si decideixes deslocalitzar-te.

 

Aquesta no és la vostra opció, ho fabriqueu tot aquí

Sí, tot aquí. He tingut ofertes per deslocalitzar l’empresa i no ho he fet. Em nego a fer-ho, com també a especular.

 

Què més caracteritza la seva empresa de nou paradigma?

La recerca de l’excel·lència, tant en els productes com en els serveis. Ho comprem tot de proximitat. Si tenim oli d’oliva d’aquí, de Tarragona per exemple, no el comprem fora. La rosa ve de Bulgària perquè la que necessitem aquí no se’n fa. L’energia que fem servir a l’empresa és totalment renovable. No contaminem i no deixem residus perquè tot és natural i s’aprofita o es recicla. Pel que fa als treballadors, tots ara cobren un 34% més del que fixa el conveni.

 

Avui és difícil mantenir sous competitius?

Ho és, però si som empresaris el més intel·ligent és fer-ho. Si no ho fem, no ens compraran els nostres productes. Necessitem un país amb una classe mitjana forta. Jo visc de la classe mitjana, ells compren els productes d’Alqvimia, i aquesta només es crea amb salaris dignes.

 

La classe mitjana ha estat la més afectada per la crisi econòmica actual. Com ha repercutit això en Aqvimia?

Molt malament. El 2012 va ser especialment dur arran de la pujada de l’IVA; llavors, vam rebre una gran bufetada.

 

Què vau fer per trobar una sortida a aquesta situació?

Treballar més i exportar.

 

També vau reformar la botiga Alqvimia de Barcelona

Calia plantar cara i fer coses. Cal ser emprenedors i no quedar-nos esperant per veure què passa al voltant. No només vam reformar la botiga sinó que vam ampliar la zona de teràpies i tractaments.

 

Us definiu com una empresa de luxe…

… Però el luxe entès com la màxima qualitat i la recerca de l’excel·lència. Estem a l’avantguarda del luxe. El luxe tradicional es basa en l’objecte, com podria ser una peça d’art. Després, trobem el luxe com a experiència per a aquelles persones que no els interessa l’objecte en si mateix, però sí que volen viure una experiència. Ara, la nova tendència és el luxe com una experiència que et transforma la vida.

 

Quin producte d’Alqvimia ho aconsegueix?

El sensuality. És un producte de luxe –el seu preu està al voltant de dos-cents euros–, que provoca una autèntica transformació de la dona. Ella s’apodera, se sent molt més forta, molt més atractiva i li canvia el seu sistema hormonal i sexual. Provoca un canvi total en la persona.

 

Vostè utilitza els productes d’Alqvimia?

Sí, el seductive men, per exemple. S’aplica als ronyons, al cap i a la zona púbica, els xacres. La meva mare va ser la meva primera clienta i es va morir amb una pell impossible per la seva edat! No tenia cap arruga!

 

Què l’inspira per crear productes Alqvimia?

No ho sé, això és la meva vida, la passo creant i estudiant, i també tinc un do.

….

Però primer de tot, cal la tècnica i l’estudi de totes les propietats dels olis essencials i de les plantes. La perfumeria és com un art, té una tècnica i s’aprèn. Després, cal aplicar el coneixement intuïtiu que és més femení.

 

Va fundar l’empresa el 1984, llavors hi treballaven la seva dona i tres persones més. Ara en són quaranta. Què el va empènyer a fundar-la?

Vaig pensar que volia dedicar-me a quelcom que m’apassionés. Jo tinc un do per la perfumeria i la cosmètica, i Alqvimia és una ofrena que faig al món.

 

A vostè li podríem dir que és «un nas» en perfumeria?

Sóc un creador de perfums. I no treballo d’una forma convencional.

 

Expliqui’ns com ho fa, si us plau

Només formulo en natural i faig perfums que et canvien el cos i la ment. Hi crec profundament, d’altres no hi creuen; a mi això em ve d’una vida passada. El que fem és un treball molt més profund, canviem les persones a través de la combinació d’olis i essències. 

 

Molt diferent, doncs, a la perfumeria de gran consum?

La perfumeria comercial és un còctel de química! Sempre m’he negat a treballar amb química, no m’interessa encara que sigui més econòmic. Intento buscar les roses i els gessamins més sublims per fer els productes. I d’aquí ve la seva qualitat i eficàcia.

 

Vostè parla d’apoderar les dones a través de les essències d’Alqvimia, això com s’aconsegueix?

La substància olfactiva és esperit encarnat i transforma la teva ment quan és natural. Per això un oli essencial de roses és tan car.

 

Quant val?

Un quilogram, mil euros. És molt difícil extreure’l, sovint no hi ha mecanització i tot es fa a mà. Calen uns mil set-cents quilos de roses per aconseguir un quilo d’oli essencial.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]