Entrevista

«El maniquí és un venedor addicional»

Marisa Tendero, CEO de Noa Brands

Marcelo Vilá renova la cartera de productes, serveis i canals de venda per adaptar-se a les noves demandes del sector del retail.

—–

 

Quan pensem en Marcelo Vilá, d’aquí a cinc anys, «no només pensarem en maniquins, sinó en tots els serveis que pot necessitar el retailer». Segons afirma Marisa Tendero, la CEO de Noa Brands, el grup d’empreses propietat de Marcelo Vilá,  el moment actual és, sens dubte, «un punt d’inflexió per a l’empresa».

 

La història de la casa es remunta al 1908, quan per primer cop va començar a vendre elements per a l’exposició en el punt de venda. Més d’un segle després, és un referent nacional tant pel que fa a l’oferta de maniquins, el seu producte més reconegut, com per l’ampli catàleg d’elements per millorar la comunicació amb el client: busts, mobles expositors i qualsevol tipus d’accessori per a la botiga. En parlem amb Marisa Tendero qui fa vuit anys que encapçala el grup Noa Brands, propietari també de les empreses Atrezzo, des del 2010, Pop, Fusion i Goldsmith. El grup està repartit entre dos inversors: l’empresa alemanya, Porterhouse, i la firma de capital de risc espanyol, Miura Private Equity.

 

«Tinc diverses idees, he dissenyat expositors, peces versàtils per a tot tipus de comerç. Crec que podem abastir la ciutat. L’estil francès és una inspiració per als sastres i els comerços de venda al detall. Necessiten exposar i fer lluir els teixits i complements que tenen, la majoria dels quals procedeixen de París». Marcelo Vilá expressava amb aquestes paraules, a principis del segle XX, el seu desig de convertir l’empresa que havia fundat el seu avi, i que es dedicava principalment a la forja, en un referent per abastir el sector del comerç de moda.

 

Coneixen bé el rol que juga el maniquí és el seu producte més popular en un comerç de moda. Quin és? 

Els maniquins han d’acompanyar la marca i han d’ajudar a construir-ne la imatge i ser consistents amb ella. El punt de venda és central per bastir la marca, allà és on es contacta amb el consumidor. En aquest espai, el maniquí no és el protagonista.

 

Qui ho és?

La peça de roba. Però el maniquí col·labora i ajuda a  vendre-la. Hi ha diversos estudis que quantifiquen aquesta ajuda. La venda dels models que porta el maniquí és un 30 % o un 40 % superior, aproximadament, a la resta de peces. Per tant, el maniquí és un venedor addicional a la botiga.

 

Com determinen quin tipus de maniquí necessita cada client?

Rebem un brífing i a partir d’aquest, definim el complement visual, ja sigui un maniquí, un tors o qualsevol dels altres productes que tenim.

 

El seu projecte va molt més enllà dels maniquins i, ara, l’estan rellançant. Què vol dir «rellançar Marcelo Vilá»?

Estem en un punt d’inflexió d’aquesta firma centenària. Estem evolucionant des de l’experiència i des dels orígens de la marca. Tenim molt de coneixement del mercat i plantegem un nou projecte de servei global, amb l’ampliació de l’oferta de productes i els canals de venda. És un projecte que ens fa molta il·lusió i que centrem en el mercat nacional.

 

El grup Noa Brands, al qual pertany Marcelo Vilá, és propietari també de les firmes Pop, Fusion, Atrezzo i GoldSmith que treballen en el mateix sector. Què aporta de diferent Marcelo Vilá?

És una marca que està en ple procés de canvi. Cadascuna de les marques que em comenta, està enfocada a un producte i un sector al qual vol donar solucions. A Marcelo Vilá ajudem el client a instal·lar el seu negoci i el posem en contacte amb els especialistes que necessita. Les altres marques estan centrades en grans cadenes o grups internacionals i en el disseny i la venda de maniquins, no en instal·lacions, com ho està Marcelo Vilá.

 

A aquesta reconversió de la firma, la precedeix una crisi que ha afectat especialment el sector del comerç. Té alguna relació això, amb els canvis que estan fent?

El retail mitjà i petit ha patit molt i la nostra activitat se centra en ells. La demanda ha evolucionat i el client també. Per això, ens plantegem un model de negoci més ampli i global.

 

Què ha canviat en el comerç de moda d’ençà de la crisi?

S’han potenciat conceptes més forts i sòlids. Les grans cadenes han seguit creixent durant aquest període i els retailers han fet un esforç per oferir propostes molt més úniques que abans.

 

Com definiria avui el sector?

És molt ràpid i agressiu. Però alhora, reconeix les propostes bones i sòlides.

 

Endegaran una fundació amb el nom de Marcelo Vilá pròximament. Quin objectiu té?

Ajudarà les noves generacions del sector, aquells professionals que han de ser els directors d’imatge o de marca d’aquí a cinc o sis anys. Potenciarem el coneixement compartit entre els sectors col·laboradors. La fundació, que pot estar en marxa a principis de l’any vinent, tancarà tot aquest procés que vivim ara. Un canvi de 360 graus.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]