Entrevista

«L’estilista ha de completar la imatge, mai anul·lar-la»

Rosa Planas, estilista

Imprescindibles, però silenciosos, els estilistes fan que la moda llueixi sobre la passarel·la i també en la televisió i la premsa. Rosa Planas ens desvetlla algunes de les claus de la professió.

 

«Fer la meva feina i no ser coneguda, això és el que més m’agrada», assegura l’estilista Rosa Planas. Seguint aquesta directriu fa quinze anys que treballa en el món de la moda, la música, el cinema i la televisió, i tot i que el seu nom està al darrere d’un bon nombre de personatges mediàtics, el gran públic gairebé no el coneix.

 

Ara bé, dins el sector en el que treballa, tenen clar el currículum que acompanya aquesta estilista. La premsa li va donar les primeres oportunitats laborals –en concret, a la revista Pasarelas Internacionales– i potser per això, la va enamorar. Considera que és sobre el paper on es pot aconseguir el treball més creatiu. Encara que Rosa Planas no s’ha limitat només a les revistes, fins al passat mes de maig era la directora de l’estilisme del programa de Televisió Espanyola, ¡Mira quién baila! S’encarregava de preparar els millors looks per a celebritats com Norma Duval, Marina Danko o el guanyador de la darrera edició, Miguel Abellán.

 

Després de «sobreviure al ritme frenètic que imposa la televisió, i gaudir molt», Planas ha tornat, de nou, a la seva feina més habitual, preparar els estilismes de cantants, actrius o empresaris. Aquests últims, cada cop més presents en la seva cartera de clients.

 

Repassant la llarga llista de noms que acompanyen el seu currículum, trobem els cantants Manolo García, Manuel Carrasco o Mónica Molina. I dins del món de la música, també ha treballat en diferents gales d’Eurovisió i Eurovisió Júnior. Figura, a més, entre les nominacions dels premis Gaudí al millor estilisme per la pel·lícula Xtrems, dirigida per Abel Folk i Joan Riedweg el 2009. I pel que fa a les passarel·les, recorda que les internacionals han ocupat una bona part de la seva feina durant anys. Allà, va treballar, entre d’altres, al costat d’Alexander McQueen preparant els estilismes per a models com Kate Moss, Elle Macpherson i Naomi Campbell.

 

Es coneix poc la feina d’un estilista fora del sector de la moda. Què en destacaria?

L’estilista és la persona responsable d’escollir un look i unes peces. Però és també la responsable de comunicar una idea, una tendència o un tema de moda. Nosaltres treballem per garantir tot això en les editorials de moda de les revistes i dels diaris, en anuncis, en desfilades de moda o com a estilistes personals, per a clients sense projecció pública.

 

Quins criteris més generals guien la seva feina, quins són els marges que ha de respectar i que sempre té presents?

Hem de completar una imatge, no anul·lar-la. És important que, com a assessors d’imatge, aconsellem i no disfressem. Cal ser capaços de crear dins d’aquests marges. Per fer-ho possible, hem de documentar-nos molt. Segons el projecte en el que ens involucrem, a més, el nostre treball pot anar més enllà i encarregar-nos també de la direcció artística, les localitzacions o els càstings.

 

Repassant la seva trajectòria, una dècada i mitja en la professió, destaquen molts projectes i molt diversos. Com cal formar-se per dur-los a terme?

Jo vaig estudiar estilisme per a televisió, cinema i premsa a l’Institut Català de la Moda i assessoria d’imatge a l’Institut Tècnic Pràctic (INTESA). Aquesta formació la vaig combinar amb cursos d’història de la indumentària, teixits i teoria del color. El camí no ha sigut fàcil, però sí que ha sigut ric en coneixements, descobriments i errors.

 

Aquests cursos li van proporcionar la teoria, i què en diu de la pràctica?

Sens dubte, l’altra part del meu aprenentatge ha sigut possible gràcies a mirar i escoltar. Aquesta és una professió feta a la meva mida, per mi mateixa i per tots els professionals dels que he après i m’han aportat molt en els coneixements que tinc.

 

Què fa una estilista que no pugui fer un cantant o un actor pel seu compte?

Per a totes aquestes persones és important tenir una bona imatge. Ara bé, no tots els clients busquen el mateix de l’estilista. Hi ha celebritats que ja tenen definit un estil i necessiten un filtre. D’altres, no obstant, volen que els ajudem en aquest procés de definició de la seva personalitat a través de la moda.

 

I com ho aconsegueix?

Principalment, he de conèixer l’aportació que fan al món de la moda els dissenyadors i les firmes. Cal reconèixer els seus estils, tant pel que fa a les peces de roba com als accessoris. L’estilista ha de ser un expert en moda.

 

Treballa freqüentment amb cantants, per exemple Nuria Fergó o el grup coreà JYJ, per a qui ha fet els estilismes dels concerts de Barcelona i Berlín. Tot i això, els actors també formen part dels seus clients. Quines diferències hi ha en assessorar uns i altres?

Els actors, normalment, sol·liciten els serveis per a presentacions i esdeveniments. Els cantants, que depenen molt d’una bona imatge, volen que creem els seus looks per a les promocions de discs, videoclips i concerts.

 

A la petita pantalla ha estat mesos al capdavant dels estilismes del programa ¡Mira quién baila! de Televisió Espanyola. Com es va preparar per a aquest projecte?

El primer contacte va ser amb el director del programa, ell em va donar la informació inicial que necessitava i que condicionaria el meu treball –el gènere, la franja horària, la durada, les característiques de l’attrezzo. Després, vaig endegar la feina de recerca i preparació del vestuari per als personatges del programa. Finalment, calia fer les proves de vestuari i, un cop el programa va començar, s’havia d’estar preparat per a qualsevol problema i per dirigir bé tota la feina i garantir que el vestuari estava sempre a punt.

 

Hi ha feines amb menys projecció mediàtica però que també formen part del seu treball, com és l’assessorament de dones i homes de l’àmbit empresarial. Per què recorren a un estilista aquests perfils?

Em contracten perquè han fet un canvi professional o perquè han de renovar el seu armari i polir la seva imatge. Habitualment, tenen una agenda molt complicada i un armari poc definit. En altres casos, tenen una autèntica fòbia a la roba i mostren inseguretat a l’hora de vestir-se. Encara que també n’hi ha que simplement disposen d’uns recursos econòmics que els permeten contractar un professional que controli la seva imatge.

 

Com treballa amb aquests clients?

M’hi reuneixo, m’expliquen les seves necessitats i els faig un qüestionari. Els realitzo una anàlisi amb tota la informació necessària per dur a terme la meva feina. Com a assessors d’imatge personal, hem de saber bé què és el que convé a cada client i com s’ha de vestir en funció del seu estil de vida, de la seva professió.

 

Els clients canvien sovint d’estilista o és més freqüent mantenir-hi relacions llargues?

Un assessorament pot ser puntual o continu, però si el client està satisfet amb el nostre treball, no sol canviar d’estilista. Alguns, fins i tot, sol·liciten els nostres serveis per al seu dia a dia, per informar-los de les tendències i aconsellar-los.

 

Tota la roba amb la que treballeu els estilistes en les vostres produccions, l’adquiriu?

En la majoria de casos treballo amb cessions de roba de les firmes. Part del nostre treball és visitar contínuament les sales d’exposicions de les marques. Encara que en altres casos, es compra la roba; tot dependrà sempre de la producció que tens entre mans.

 

Ja per acabar, quin projecte té pendent de fer realitat algun dia?

M’apassiona la meva professió, així que qualsevol projecte referent a l’estilisme m’atrau. Tot i això, un que encara no he desenvolupat i m’encantaria fer seria una producció que requerís vestuari d’època.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]