Entrevista

«La meva passió és el disseny»

Montserrat Bassons, creadora i líder de Basmar

Més de trenta anys dedicada al sector de la moda i encara parla de passió quan es refereix a la seva feina. És Montserrat Bassons, la creadora i líder de Basmar, una empresa de moda de bany que va néixer l’any 1980 i que és una de les principals firmes del sector. Factura prop de tres milions d’euros i fabrica entorn de cent mil peces cada any. La producció es fa tota aquí.

 

Ens concedeix aquesta entrevista després de la voràgine que cada any suposa per a l’equip de Basmar dur a terme tots els preparatius per desfilar a la Mercedes Benz Fashion Week Madrid (MBFWM), l’única cita anual de la firma amb les passarel·les.

 

Què significa aquesta desfilada per a vostès?

Portem quatre anys a la passarel·la i estem molt contents de poder desfilar-hi. La MBFWM és una de les més importants en l’àmbit internacional.

 

És el seu esdeveniment públic més rellevant. Com es preparen?

És molt emocionant, però també estressant, en el millor dels sentits, és clar! Tot i que per a nosaltres també és molt important la presentació de la col·lecció als nostres representants. Ells coneixen el sector i els clients. Són els crítics més fiables de la marca.

 

Quina logística implica participar a la MBFWM?

Allò més important és decidir el tema de la desfilada. Seguidament, triem els estampats i comencem a dissenyar les peces. Sempre intentem trobar l’equilibri entre la comoditat, l’elegància i l’espectacle. És una passarel·la i, per tant, cal crear un espectacle! Enguany, l’hem titulat Africa, Elegant and Chic i la protagonista era la reina d’aquest continent.

 

Parlem ara de la seva trajectòria. Va estudiar magisteri, però va ser el disseny el que la va «seduir». Per què?

És la meva passió. Vaig començar a l’empresa dels meus pares, la firma Emperatriz, com ajudant. Aquesta empresa és un referent en el món de la cotilleria, sobretot dins del sector núvies i va ser fundada pels meus pares fa més de 70 anys.

 

Llavors, des de jove ja tenia una gran inquietud envers el disseny de moda?

Sí! Dins d’Emperatriz ajudava en el procés de disseny dels sostenidors, les faixes i les cotilles que tan de moda estaven en aquella època! A poc a poc, em vaig anar fixant en la moda exterior.

 

I va muntar la seva pròpia empresa.

Estava convençuda que si els meus pares vestien les dones per dins, jo ho faria per anar a la platja, la piscina…

 

D’això ja fa més de 30 anys. Què destacaria per a algú que just ara comença?

Actualment la situació és complicada, especialment en el sector tèxtil. Tot i que la moda o la tendencia continua sent el més important. Cal conèixer-la bé, amb un any d’anticipació, cal saber allò que es portarà el proper estiu. I cal començar a treballar-ho amb molta il·lusió!

 

Pensant en el present, l’exportació és el repte de la firma per als propers mesos.

Pensem que si volem seguir creixent i enfortir la nostra marca, hem d’obrir nous mercats. Malauradament, la situació econòmica aquí està força malament. Paral·lelament, també estem explorant vies per obrir nous canals de distribució.

 

A quins països venen actualment?

A Portugal, Itàlia, Àustria, Alemanya, Rússia, França, Líban, Canadà, Emirats Àrabs i Qatar.

 

Quan es presenten davant de nous clients, què destaquen de Basmar?

Nosaltres sempre subratllem allò que ens ha fet ser i seguir sent una de les marques més prestigioses i punteres del país: la qualitat i el disseny. Això sí, no oblidem mai el bon patronatge! Venim del sector de la cotilleria i les nostres peces de bany escauen de meravella!

 

Què creu que els diferencia d’altres marques del sector?

Totes les marques tenen els seus punts forts i totes són bones, però segurament a la bona relació qualitat-preu de Basmar, s’hi suma el bon disseny i la fabricació 100% nacional. Aquests són trets molt importants. Ara bé, el patronatge també ens diferencia de les altres marques.

 

A banda dels vestits de bany, també han llançat altres línies de productes, entre elles, Basmar Special Care. Què la caracteritza?

Aquesta és una línia creada i pensada per a les dones que estan operades de mastectomia i necessiten una peça de bany còmoda, de qualitat i elegant per anar a la platja i sentir-se guapes i segures.

 

A més tenen també les línies Wellness, Control Jove i Tranviabeach…

Sí, tenim totes aquestes línies sempre pensades per a la dona i el món de l’aigua. La primera és per fer esports aquàtics, la segona se centra en les copes especials i la darrera vol ser una alternativa perquè les noies més joves puguin anar a la moda a partir de preus més econòmics.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]