Entrevista

«No existeix un producte només creatiu»

Ángel Vilda, fundador Brain&Beast

Ángel Vilda va tenir una altra vida abans de fundar Brain&Beast. Sense ella, la marca que avui lidera no seria el que és. Parlem amb el dissenyador per recuperar la seva història i la que pot ser la història de molts emprenedors que perseveren fins aconseguir el seu somni. El seu és seguir dissenyant només allò que li agrada.

 

Aquest estiu passat, Brain&Beast ha venut la col·lecció corresponent a la temporada primavera-estiu 2015. «Ens hem saltat un temporada, literalment!», assegura Vilda. Tenint en compte que a Brain&Beast els agrada ser imprevisibles i canalles, com ells mateixos expliquen i com ja avança el seu nom, no és estrany que decidissin que no calia esperar fins al 2015 per vendre la nova col·lecció d’estiu.

 

Vilda és l’ànima de la marca i un dissenyador amb una extensa trajectòria professional en el món de la moda. Juntament amb ell, al nucli dur de Brain&Beast, hi treballen César Olivar i Verónica Raposo. En total són un equip de sis persones que ha crescut força, en el darrer any, després que la firma guanyés el premi 080 Barcelona Fashion el 2013. Els plans que ens avança Vilda en aquesta conversa amb http://www.barcelonaesmoda.com són seguir creixent pel que fa a nous projectes i previsiblement també, amb un segon punt de venda a mig termini. Ara bé, «mantenint la producció local i dissenyant només allò que ens agrada», diu Vilda convençut.   

 

Per què vau vendre una part de la col·lecció de l’estiu del 2015 al juliol?

Perquè la gent està acostumada al fast fashion i quan assisteixen a una desfilada, volen les peces que acaben de veure. La primera tirada de la col·lecció que vam presentar a la passarel·la 080 Barcelona Fashion es va esgotar en escassament un mes. 

 

Què té la moda d’especial per a vosaltres?

La moda té un punt terapèutic que és molt bo. La peça de roba perfecte de Brain&Beast és la que es pot treure en 0,2 segons.

 

Llavors la llueixes poc?

Però et recordes bé d’aquella peça nostra, perquè t’ha servit per conèixer algú i passar-t’ho bé! (rialles).

 

Us agrada dir que sou canalles i imprevisibles…

… sí i un altre tret que ens diferencia com a marca és el sentit de l’humor. Per a nosaltres és molt important que el client s’ho passi bé portant un disseny de Brain&Beast. Però, alhora, ens hem imposat ser assenyats.

 

D’aquí ve el nom de cervell i bèstia (Brain&Beast)?

Cert! És la síntesi de creativitat i esperit comercial. No existeix un producte només creatiu. Cal que el puguis vendre. M’ha costat catorze anys aprendre-ho, per tenir la meva pròpia marca. Segurament, si hagués estudiat economia o hagués tingut més coneixements empresarials, m’hauria sortit més econòmic arribar on sóc ara.

 

Vas crear la teva pròpia marca amb vint-i-nou anys i vas fer deu col·leccions. Què va fallar?

Vaig arriscar molt, vaig posar en funcionament el meu propi taller. Per tal de sostenir la marca, fabricava per a d’altres empreses com El Corte Inglés o Don Algodón. Però treballar amb clients d’aquí és molt complex!

 

Quina diferència hi ha entre la marca Ángel Vilda, la primera que vas fundar, i Brain&Beast?

Cap. Absolutament cap. El concepte és el mateix, el disseny, els valors, tot! Però Ángel Vilda va néixer deu anys abans i encara havia d’aprendre moltes coses. Segurament ara, la part més comercial del meu cervell s’ha desenvolupat.

 

Fabricar aquí és una de les vostres apostes. Per què?

Brain&Beast va néixer, literalment, al garatge de casa meva. Ara ja no hi és, és clar! Però tot ho fabriquem a Espanya. No vull dir que no hi hagi bons fabricant a la Xina, n’hi ha i de molt bons, però fabricar aquí ens permet controlar molt bé la producció. Ens agrada seguir molt de prop el procés. A més, tenim a sota de la botiga el nostre propi taller on fem els prototips. Sabem del cert que el Made in Spain ven. La gent es mira el producte amb més afecte si veu que està fet aquí.

 

Barcelona acompanya el nom de la vostra marca, però vosaltres sou de Madrid?

Sóc de Madrid però treballo a Barcelona i em sento molt de la ciutat. Incloure el nom de la ciutat al costat de la marca és una estratègia de màrqueting, sens dubte que ho és, però la realitat és que nosaltres ens sentim mediterranis i orgullosos, molt orgullosos de pertànyer a aquesta nova generació del disseny català.

 

Heu participat en vuit edicions de la 080 Barcelona Fashion, gràcies al premi que vau guanyar l’any passat heu obert la vostra botiga al barri del Born de la ciutat i heu doblat l’equip. Teniu clar com no voleu créixer?

Tinc clar que jo vull fer el que m’agrada! Tot l’equip volem que Brain&Beast sigui reconeixedor i que tinguem la nostra pròpia personalitat. Fugim d’allò que és imposat per vendre, tenim una personalitat que neix de fer el que ens agrada. No intentem agradar a ningú, som com som i així ens mostrem. Som genuïns perquè no falsegem res i busquem els mercats que ens entenen per continuar sent així.

 

On són aquests clients?

Tenim uns quinze punts de venda al mercat asiàtic. És el nostre principal mercat. Som presents a la Xina, Taiwan i el Japó. Altres mercats en els que estem presents són els EUA i, és clar, arreu d’Espanya. El 90% dels nostres clients són internacionals. Aquesta xifra és el resultat de la meva experiència amb l’anterior marca que vaig fundar. En resum, com que no em volia tornar a arruïnar vaig decidir que el mercat internacional havia de ser la prioritat de Brain&Beast.

 

Per què teniu tanta presència a l’Àsia?

Veuen en nosaltres un punt d’exotisme que els atrau. I per a nosaltres el retorn és enorme ja que són clients extremadament fidels. N’hi ha que compren Brain&Beast des de la primera col·lecció, el 2010. A més, són molt seriosos a l’hora de complir amb els seus compromisos de pagaments. Entenen la marca. Els seus hàbits de consum encaixen amb allò que nosaltres dissenyem.

 

Com és aquest estil de disseny?

Per exemple et diré que no creiem que hi hagi una gran diferència entre la moda masculina i la femenina. Fruit d’aquest concepte, neixen les nostres col·leccions que no tenen mides diferents per a homes i per a dones. La clienta asiàtica, com també la del nord d’Europa, està molt acostumada a lluir una samarreta gran –que potser és una mida d’home– amb un cinturó. Elles tenen una forma de mostrar el seu cos molt diferent a la de les llatines que marquen més les seves formes físiques.

 

El color també és molt important per a Brain&Beast

És bàsic! Les nostres col·leccions normalment tenen molt de color. El client espanyol no està acostumat a aquestes combinacions cromàtiques i, per exemple, ens serà molt difícil vendre-li un jersei groc. Això en altres mercats no és difícil. 

 

Parlem amb tu pocs dies després que hagis estat nomenat director de moda d’Idep. Què implica aquest nou càrrec?

Doncs, primer de tot, una gran notícia i una molt bona oportunitat de seguir a prop de la gent jove. M’agrada moltíssim poder fer projectes amb ells i aprendre al seu costat. L’única cosa que temo és no treballar, la resta es pot aconseguir.

 

Una altra novetat recent és la vostra entrada a Totem, l’agència de moda i relacions públiques a París. Què comportarà per a la firma?

Són segurament la millor agència del sector de la moda i ens van venir a buscar ells a nosaltres perquè el nostre perfil de marca els encaixa perfectament amb el producte que volen representar. Des que vam tancar el contracte amb Totem, hem aconseguit, per exemple, encarregar-nos del disseny dels uniformes de la cadena de restaurants Tapas Revolution que és a Londres. Tenen tres restaurants i ara obren el quart. Vestirem a cent persones amb un estil mediterrani que transmeti molt bon rotllo. El color i una imatge canalla i desimbolta seran els aspectes més distintius d’aquest projecte, com ho són també de la marca.

 

I d’on surt l’energia per liderar tants projectes alhora i, sobretot, per ser creatiu sempre?

Doncs això de la creativitat, li hauries de preguntar a la meva mare. Només et puc dir que jo no puc parar i que ja estic pensant com serà la desfilada de la passarel·la 080 de l’any vinent.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]