Entrevista

«Tot ho fem aquí»

Carme Noguera, consellera delegada, directora general i dissenyadora de Naulover

Comprar a baix preu, resulta car. Aquesta és la reflexió de fons de la consellera delegada de Naulover, Carme Noguera, quan analitza la història de l’empresa que lidera i del sector al qual pertany, el de la moda.

 

Al final de la conversa que ens concedeix, Carme Noguera ens explica que els seus vincles amb la indústria tèxtil es remunten fins a més de tres generacions enrere. El 1906, els seus avis tenien una botiga al carrer dels Arcs de Barcelona. Viatjaven a París en tren, a comprar teixits que ell venia i ella, l’àvia, cosia a mida per a les senyores. Abans d’això, els seus rebesavis viatjaven per les masies de Catalunya i cosien la roba de tots els habitants d’una mateixa casa. «Hi podien viure cinquanta persones en una masia, i ells s’hi estaven un mes fent la roba per a tots. Des de petita, vaig viure envoltada d’aquest negoci», conclou. Ho explica breument. Parlar de temes personals no sembla ser el que més li agrada, però quan ho fa, sorgeix una brillantor especial en la seva mirada. La mateixa que apareix quan apunta que els seus dos fills estan estudiant moda i disseny. Una elecció que convida a pensar que el relleu generacional, dins de la família, s’obre camí. Davant d’aquesta reflexió, a la força de la seva mirada, s’hi afegeix el dibuix d’un somriure lluminós. Amb tot plegat, es pot entreveure que, a més de l’energia i la força, a aquesta empresària també l’acompanya la passió. Tres elements amb els que lidera el projecte empresarial familiar creat pel seu pare, José Noguera, el 1957.

 

Durant aquestes cinc dècades de vida, Naulover ha estat testimoni de capítols decisius en la història del país i, sobretot, en l’evolució de la indústria tèxtil. S’han succeït diverses crisis econòmiques i el 2005 va tenir lloc la liberalització del tràfic internacional tèxtil i, per tant, l’obertura a la importació massiva de productes de moda a un preu molt més reduït procedent de països asiàtics i emergents. Mentre succeïa tot això, l’empresa, liderada avui per Carme Noguera, ha consolidat un equip de cent setanta persones que treballa a la fàbrica de Mediona, a l’Alt Penedès; compta amb sis-cents punts de venda en botigues multimarca a l’Estat, noranta botigues de marca en centres comercials i una botiga física i en línia. Naulover ha convertit, doncs, la seva història en una oportunitat per reafirmar-se en el seu propi model de negoci que combina disseny, moda de qualitat i producció de proximitat.

 

Ens trobem a la botiga de Naulover del centre de Barcelona. L’obriu el 2011, per què calia un punt de venda propi després de cinc dècades d’història?

Ens feia falta un lloc on poder ensenyar la nostra marca, i fer-ho com nosaltres volem que es vegi. Aquí tenim tots els productes de la col·lecció, els mostrem com pensem que llueixen millor i, a més, podem testar els productes nous per saber si funcionaran o no.

 

És l’únic punt de venda de la firma. N’hi haurà més?

No. El que volem és créixer aprofitant allò que sabem fer. El temps i l’experiència ens diuen que hem de seguir fent el que sabem fer millor quant a l’expansió de l’empresa, i això vol dir estar en grans magatzems.

 

El 2011, pensàveu fer una segona botiga pròpia a Madrid. Finalment, no ha estat així?

El Corte Inglés té divuit centres a Madrid. La nostra presència és molt bona a través d’ells, no ens cal una botiga.

 

La relació amb aquesta companyia es remunta als inicis de Naulover, què suposa aquesta història compartida?

La primera comanda ens la van fer ells. Hem crescut al costat d’El Corte Inglés. El futur passa per replicar el model de botigues de marca que hi tenim, perquè ens funciona molt bé.

 

Acabeu d’obrir botigues de marca a Andorra i a Itàlia. Quins altres països seguiran a aquestes obertures?

Busquem grans magatzems en els que ubicar-nos arreu del món. Bons exemples són Polònia, Corea, Dubai, l’Orient Mitjà i la Xina. Però també tenim molta confiança en l’expansió internacional d’El Corte Inglés.

 

I quin seria el gran magatzem on us faria més il·lusió que Naulover hi fos?

A Selfridges, a Londres.

 

A més de les botigues de marca, també heu crescut en punts de venda multimarca a l’estranger. A on?

En tenim a Rússia, Polònia, Xile i Mèxic. En breu, potser també a Dubai.

 

Us hem sentit dir que a Espanya, no teniu competència. Per què?

Pel nostres nivells de qualitat, pel preu, pel perfil de client i, sobretot, pel procés de producció. No hi ha cap empresa així a Espanya. Tot ho fem aquí i per això Naulover és una marca que, quan la proves, repeteixes.

 

El consumidor de moda, actualment, està acostumat a preus baixos i a productes de consum breu. Naulover proposa un model alternatiu. És fàcil explicar-ho al client?

Bé, ara acompanyem tots els suports visuals de la marca amb el missatge: «Disseny, qualitat, confort. Fet a Barcelona».

 

Amb això n’hi ha prou per explicar que el vostre producte, tot i que és més car, resulta més econòmic?

No, el nostre repte és aconseguir que el client s’emprovi la roba. Quan ho fa, repeteix segur.

 

Fa un parell de dècades, la clienta del sector de la moda coneixia bé què era un punt de seda, de llana o un jacquard. Són els tipus de productes que vosaltres feu. Avui això ja no és així.

Sí, és cert, les nostres mares, totes, sabien cosir. Tractaven freqüentment amb teixits. Elles veien una roba i sabien si estava ben feta o no ho estava.

 

El moviment slow fashion reivindica el valor dels productes tèxtils i de moda fets per durar. Això està en clara sintonia amb els vostres valors de marca.  

Sí, això és el que fa Naulover. Crec que els valors del passat tornen. Cada vegada més, el client espera que les coses tinguin una vida més llarga. Valorem més l’ecologia i la sostenibilitat i ens esgarrifa veure imatges com les de l’Índia (en referència a l’esfondrament de la fàbrica tèxtil de Dacca). Ens preguntem si realment cal llençar-ho tot per tornar a comprar-ho de nou, o si no és millor comprar quelcom bo i durador.

 

Parlem de la producció. Per poder fabricar a Catalunya, com ho fa Naulover a la seva fàbrica de Mediona, no només cal voluntat sinó també disponibilitat de proveïdors. En teniu?

Ens acaba de tancar un altre filador.

 

I què heu fet?

Ell li ha cedit les fitxes tècniques del nostre fil al nou filador. És a dir, li ha donat tot el seu saber fer perquè el fil que fem servir a Naulover, que té una composició específica, es pugui seguir fabricant.

 

Aquesta situació no és puntual, constantment desapareixen del mercat proveïdors de matèries primeres del sector tèxtil. Què suposa això per a vosaltres?

És cert, sempre estem en aquesta situació. Esperem que, de moment, els nostres proveïdors aguantin. En el cas concret del nostre fil, si finalment no trobem cap alternativa a casa, haurem de fer servir el fil estàndard que es fabrica a Itàlia.

 

Quina diferència hi ha entre el fil Naulover i l’italià estàndard?

El nostre punt és diferent i la clau està en el fil. Aquest és més llarg i té unes característiques tècniques específiques; a més, està filat diferent de com es fila l’estàndard.

 

Després de comprar el fil, vosaltres el teixiu, l’envieu a tintar i, després, el talleu i cosiu seguint els propis dissenys…

Elaborem mil dissenys cada temporada i només cent cinquanta són escollits per a la col·lecció final.

 

El 2005, la seva germana va emprendre un altre projecte fora de Naulover i vostè es va fer càrrec, a més, del disseny.

Llavors se’m va obrir un món! M’agrada molt el disseny. Ara bé, quan es parla de dissenyar una col·lecció sembla que t’hagis d’inventar quelcom nou cada temporada i no és així. En realitat, una col·lecció és una evolució constant del teu producte.

 

Vostè és la consellera delegada de Naulover des del 2001, però va començar a l’empresa per la part administrativa i després fent-se càrrec de les finances.

Sí, va ser una evolució natural i no planejada. Cada dia estic més contenta i m’agrada més la meva feina. A més, una empresa és quelcom viu que sempre està en evolució i creixement constants.

 

Parlant de finances, quins resultats preveieu per al tancament del 2014?

Haurem crescut un 15% respecte l’any anterior i les nostres previsions apunten a un creixement similar per al 2015.

 

Vostè és la segona generació de l’empresa familiar. Els seus fills poden ser la tercera?

[Somriu] Ara estudien moda i disseny. Podrien ser-ho…

 

Veurem de nou Naulover desfilant a la 080 Barcelona Fashion del 2 al 6 de febrer?

Sí. Hi som des del principi i hi tornarem. Ja tenim la col·lecció preparada per a la passarel·la!

 

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]