Entrevista

“El consumidor que queda avui és molt més exigent que abans de la crisi”

Roser Ramos, directora general de Cóndor i presidenta del nou clúster Tèxtil Moda de Catalunya

La indústria de la moda es reivindica. Després de diversos anys, en els quals els plans de promoció del sector de la moda han prioritzat el talent emergent, ara les principals empreses del sector tèxtil i de moda catalanes, amb marques conegudes al darrera, s’han unit per posicionar-se al centre de les noves polítiques públiques d’impuls d’aquest sector.

 

Ho han fet amb la creació del nou Clúster Tèxtil Moda de Catalunya, que a finals d’any agruparà ja unes 60 firmes i que vol arribar a ser la veu unitària del sector. En paraules dels seus representants, el sector tèxtil “és un dels que més pes va tenir en l’economia catalana fa més de dues dècades i encara presenta dades molt rellevants per al país”.

 

Des del nou Clúster parlen del binomi sector tèxtil i moda, un conglomerat que agrupa tota la cadena de producció i els subsectors com la bellesa, les matèries primeres, els complements o la innovació i el desenvolupament. Catalunya té un total de 3.000 empreses i 40.000 professionals d’aquest tipus, segons les xifres del Clúster Tèxtil Moda de Catalunya, que presideix Roser Ramos. Ella és també la directora general de Cóndor, firma centenària de peces de roba de gènere de punt, principalment mitjons i leotards, per a infants i bebès. Segons les dades que posa sobre la taula Ramos, la facturació agregada del sector que representa és de 5.000 milions d’euros, és a dir, el 4,5% del PIB industrial i el 1,5% del PIB català.

 

La directora de Cóndor s’encarregarà de ser la veu de les necessitats del sector durant els dos primers anys de vida del nou clúster. Després, la presidència (que s’ha fixat com a rotatòria) passarà a un dels altres tres membres de l’executiva de l’entitat.

 

Quin sentit té avui un nou clúster del sector Tèxtil Moda a Catalunya?

Ajuntar-nos tots. Fer una casa comuna.

 

I per què ara?

Ens vàrem fer grans com a país gràcies al tèxtil i ara sembla que no ho recordem. Des de fa molts anys, i ara encara més arran de la crisi, el tèxtil està desemparat. Principalment, perquè hi ha moltes associacions sectorials –acabadors, llaners, seders, confeccionistes i molts altres–, que abans eren molt grans i ara ja no. És una estructura que respon a una altra realitat i volem adaptar-nos a la situació actual.

 

No és la primera experiència d’aquest tipus i els precedents, a vegades, no han tingut molt d’èxit.

Sí, és cert que el nostre és un projecte molt difícil i més ara, que les empreses passen per una de les situacions més complicades que hem vist mai.

 

Quina serà la diferència del nou Clúster?

Que el projecte el lideren les empreses.

 

Fins ara, què havia passat?

El sector sempre havia quedat al marge de les iniciatives. Es desenvolupaven propostes des de les institucions o l’Administració sense saber realment les nostres necessitats. Una tendència massa estesa a casa nostra ha estat consultar només l’opinió d’una o dues persones. El clúster és un canvi important en aquest sentit: som les empreses les que liderem la iniciativa, per trobar nous camins per a l’exportació i per a resoldre les nostres necessitats.

 

Quines seran les demandes a l’Administració?

Seria absurd pensar que muntem el clúster per demanar. No sóc partidària de fer-ho i, encara menys, demanar on no hi ha per donar. La nostra feina és ajudar les institucions a fer allò que sabem que ens pot ajudar. Som nosaltres les que tenim l’experiència i podem dir què i com cal fer-ho. Des del tèxtil, hem vist que allò que s’ha fet fins ara no ens ha servit de res.

 

En aquest sentit, com ha de ser el futur?

Si es fan plans de promoció de la moda, la indústria hi ha de ser. S’ha de comptar amb la gent que dóna feina en aquest país, tot i que no sigui un sector tant espectacular.

 

En termes d’urgència, què és el primer de la llista?

Necessitem internacionalitzar-nos i buscarem com ho podem fer a través de les experiències d’uns i d’altres. Hem d’ajudar, sobretot, a les petites empreses perquè el cost de sortir sol és massa elevat. També la formació serà capital.

 

Heu sortit ja a l’exterior juntes?

Estem muntant una plataforma d’empreses per anar a Brasil, a veure les oportunitats d’aquest mercat. També moltes de les empreses del clúster ja som a Rússia i coneixem el mercat per obrir-nos-hi pas.

 

I en l’àmbit de la formació?

El sector tèxtil ha estat tant malmès durant molt anys que patirem la manca de personal format. Ara no, perquè les vendes han caigut, però hem de pensar a llarg termini. Al Clúster ja tenim una comissió de formació que hi està treballant.

 

En què en concret?

Estem en contacte amb alguns del landers alemanys per implantar aquí els seus sistemes de formació de mà d’obra especialitzada. Cal incentivar que la gent jove vulgui formar-se en els nostres sectors. Si això ho podem fer plegats amb l’Administració, quan abans comencem abans trobarem la solució i, potser quan acabi la crisi, tindrem ja el personal format que necessitarem.

 

La crisi retornarà el protagonisme a la indústria?

Personalment, penso que hem de pensar seriosament en reindustrialitzar Catalunya. No es pot crear ocupació sense industrialització. Pel que fa al Clúster hi cavem tots, des dels que produïm i venem a casa, fins als que ho fan tot o part del procés fora. Les empreses que quedem hem d’aguantar com sigui.

 

Cóndor porta aguantant des de 1898. Com ho esteu fent actualment?

El consumidor que queda és molt més exigent que el d’abans de la crisi i avui a tots ens han baixat les vendes. Però crec que qui té una marca de referència, qui té el producte adequat, en el moment adequat i el serveix entre 24 i 48 hores, pot fidelitzar el seus clients. Les empreses industrials mai no hem treballat amb grans marges de preu i els escandalls han estat molt ajustats perquè sinó no pots competir.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]