Entrevista

“El secret és apostar per la marca pròpia”

Luca Mompean, cofundador i product manager de Zatro

Luca Mompean, Borja Tort-Martorell i Ferran Llisterri van crear Zatro el 2014 amb una inversió inicial de 130.000 euros. Dos anys després, tanquen el 2016 amb unes vendes d’1,5 milions d’euros. Un creixement vertiginós que s’explica en gran part per l’aposta en les seves marques pròpies. A punt de tancar una ronda de finançament en la que preveuen captar un milió d’euros, els seus esforços se centren ara en potenciar les seves marques per convertir-se en un referent en calçat en aquest país.

 

Com va sorgir Zatro?

La idea de Zatro apareix en un moment on existeix un mercat online en el que només es troben grans cadenes de calçat que ofereixen de tot. No hi ha selecció, només volum.

Zatro ve d’aquesta necessitat d’oferir alguna cosa diferent, una selecció enfocada per a un  públic jove, a la moda, on puguis trobar les sneakers i sabates del moment. Oferir un altre tipus de producte, un altre tipus de servei, un altre tipus de sabata. Za (zapato en castellà) Tro (otro en castellà).

 

Heu augmentat molt la facturació l’últim any, què us ha funcionat millor?

Vam començar com a botiga online actuant d’intermediaris entre el client i els  majoristes. I vam veure que el camí era la marca pròpia. Una de les nostres claus de l’èxit ha estat la creació de marques pròpies de calçat com Gaia o Detail per a dona i Archer per a home. Gràcies a això, i a estratègies de marketing molt agressives, el nostre creixement ha estat molt fort i les previsions són encara millors.

 

Us ha sorprès aquesta acollida en el mercat de la vostra marca pròpia?

Sí, ha estat tot un èxit. Tant pel tipus de producte (calçat de moda) como pel marge que tenen (major que el producte multimarca), que ens ha permès poder créixer i ampliar col·leccions notablement temporada rere temporada. Ara mateix comptem amb sis marques pròpies, especialitzades en calçat de moda i accessoris (ulleres de sol).

 

La vostra estratègia ara se centra en el mercat espanyol, penseu enfortir el mercat internacional?

Estem molt centrats en créixer en el mercat espanyol ja que encara hi ha molt marge de creixement. També es cert que des de principis d’aquest 2017 ja hem obert mercat a França i tenim previst obrir en altres països europeus aquest any.

 

Seguiu en la línia de la diversificació?

De moment volem créixer en calçat i accessoris, però no tanquem la porta a noves línies en un futur com el tèxtil o la llar.

 

Treballeu molt amb les xarxes socials, quina us funciona millor?

Tant Facebook com Instagram tenen molt impacte, però entre les dues, la millor, Instagram.

 

En quina xarxa social invertiu més diners?

Facebook.

 

Teniu compte propi a l’aplicació 21 buttons. Us està resultant efectiu pel que fa a vendes?

Sí, els resultats són positius, tot i que actualment no representen un volum important de les vendes.

 

Quina diferència destacaries de Zatro amb altres plataformes web similars com Zalando?

En primer lloc la selecció. Som una botiga especialitzada en calçat de tendència i sneakers per a un públic jove i modern. La nostra selecció és única, tant de les marques pròpies com multimarca i ens diferencia de qualsevol botiga online que hi ha en el mercat. Segon, el servei al client perquè oferim enviaments gratuïts en 24 hores a la península i servei exprés d’1 hora a Barcelona.

A més a més, som els únics en oferir la possibilitat de canvi de talla, evitant-te realitzar una devolució i demanar una nova talla que suposa temps i diners. I, finalment, la experiència online perquè tenim un equip que treballa constantment en millorar-la, des del disseny, la fotografia, la navegació… busquem sempre oferir el millor servei amb un disseny fresc, minimalista i innovador.

 

Amb quants treballadors vau començar i quants sou ara?

Vam començar sent 2 i 2 anys més tard ja som 16 en l’equip. Esperem que la família segueixi creixent aquest 2017.

 

Us funcionen bé els codis de descompte online?

Sí, acostumen a funcionar molt bé com a ganxo per atraure a nous clients i es noten.

 

Quina creus que serà la tendència en calçat per aquest estiu?

Hi ha moltes tendències que traurem aquesta temporada que creiem que funcionaran. En calçat de dona per exemple les sandàlies de taló o les sandàlies amb plataforma obertes, que estem segurs que tindran èxit. També introduirem nous materials com el setí, els metal·litzats i els gliters, que ja estem veient en alguns aparadors mundials.

 

El mercat espanyol encara té molt recorregut pel que fa a les compres online, creieu que la gent cada vegada tindrà més confiança o ha tocat sostre l’increment de vendes?

Cada any el mercat online a Espanya creix un 30%. A la indústria de la moda, les vendes representen un 4%, mentre que a països més desenvolupats com Alemanya representen un 14% en aquesta indústria. Veient això, només podem pensar que queda molt per créixer i per fer!

 

Teniu pensat obrir botiga offline?

De moment no està en els nostres plans, però no ho descartem. Qualsevol forma nova de contactar amb el nostre públic sempre és interessant.

 

Heu activat una ronda de finançament per captar un milió d’euros el març, explica’ns els vostres plans.

Seguir creixent en aquest mercat, impulsar les marques pròpies i convertir-nos en un referent en calçat en aquest país, i entrar a nous mercats europeus.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]