Entrevista

“És el moment d’expandir-se i no aturar-se”

Belén Larruy i Guillermina Baeza , de Guillermina Baeza

La firma de moda de bany Guillermina Baeza, amb uns 800 punts de venda, aposta per créixer amb noves línies de producte i recuperar la moda de roba íntima que, temps enrere, ja havia estat part de l’activitat de la casa.

 

Belén Larruy i Guillermina Baeza són les cares visibles d’aquesta marca que porta el nom de la seva fundadora. Ens reben al seu estudi de Barcelona per explicar totes les novetats en les quals estan immerses i que els han de permetre treure profit dels grans canvis que viu avui el mercat del consum.

 

El bany és el producte principal de la casa, “el producte estrella”, expliquen. A la firma són especialistes en biquinis i banyadors tant per a dona com per a infants i aquesta experiència la volen també traslladar a partir del 2013, a altres productes com les sabates, les bosses de mà, les peces de roba exterior i, també, per a la llar i, fins i tot, línies de cosmètica. Tenen molta feina per endavant, però l’acompanyaran amb molta il·lusió. Baeza i Larruy, mare i filla respectivament, ens relaten, amb la seguretat que dóna formar part del sector de la moda des dels anys 70, tots els projectes que tenen entre mans.

 

Esteu treballant en el llançament d’una nova línia de cotilleria i, també, de complements. Per què ara?

Belén Larruy: És un moment molt difícil per a tothom i precisament per això no hem d’estar aturats. Hem d’aprofitar la nostra expertesa i el saber fer que tenim a la marca. Ja fa 4 anys, vam decidir no mirar enrere i anar al mateix ritme que les demandes del mercat i els canvis extrems que s’hi produeixen.

Guillermina Baeza: Cal tenir paciència perquè aquests processos són lents, però no ens hem d’aturar. Cal creativitat i perseverança!

 

Quins són els canvis que us afecten?

BL: D’una banda, és important subratllar que la botiga multimarca i els nostres agents són un element fonamental per a nosaltres. De l’altra, ara ja fa 5 anys vàrem començar col·laboracions amb altres firmes importants de prêt-a-porter, com per exemple Nice Thing, Hoss Intropia o Mango.

 

La crisi ha accelerat els processos d’internacionalització. Vosaltres hi esteu bolcant molts esforços?

BL: Certament, de fet a Europa —Portugal, Itàlia i França— ja fa més anys que hi som. Però la internacionalització és un procés lent i no és senzill. Als països emergents, per exemple, cal trobar els socis adequats i en això estem treballant.

 

A quins mercats us esteu apropant?

BL: A Rússia, Mèxic i la Xina, tot i que aquest darrer fa menys temps. 

 

També Internet ha esta una aposta recent?

BL: Sí, i fa només uns anys, era un canal que ens feia por. Llavors, ens sorprenia i ens costava creure que algú pogués comprar-se un biquini, el nostre producte estrella, a través de la xarxa.

 

I no ha estat així?

BL: Fa 4 anys que estem en línia i durant aquest temps, hem pogut veure que tenim una clienta molt fidel, amb un ampli coneixement dels nostres patrons i talles.

 

Quin retorn teniu de l’acció de comunicació en xarxes socials? És una bona estratègia?

BL: La nostra experiència està sent molt positiva. Tenim el retorn de primera mà de part del públic. Podem fer proves i veure quin model agrada més i recollir suggeriments de les clientes.

 

El target online és el mateix que el de les botigues físiques?

BL: Les clientes de les botigues en línia són d’un perfil una mica més jove. Per tant, ens permet accedir a una altra forquilla de consumidores.

 

Però Internet continua sent un canal complementari?

BL: Sí, totalment. És un canal que suma i que ens permet seguir sumant segments de mercat i ampliar, per tant, les nostres produccions. Avui les produccions han de ser necessàriament més grans i, per això, ens serveix el canal online també. Però el principal objectiu és estar al costat de les botigues multimarca i donar-nos suport mútuament. En aquest sentit, a través de les accions de comunicació 2.0 intentem fer aquesta acció d’ajuda a la botiga multimarca.

 

La botiga multimarca està patint força la crisi.

BL: Certament, i per això, avui el dissenyador hi ha d’estar molt a prop, per a tot allò que li calgui, per a un consell, per ajudar-la amb la venda, per al que sigui!

 

Estan canviant els gustos del mercat?

BL: Et diré que el nostre producte està preparat pels moments que vivim. Dóna a la clienta la idea que té a les mans un producte selecte, que arriba a molta gent però que segueix sent especial i es pot reconèixer sense veure l’etiqueta. Això ho hem aconseguit al llarg dels anys i, ara mateix, és el que busca la gent.

 

Què desprèn la marca Guillermina Baeza?

BL: Sobretot experiència, qualitat, moda i innovació en el bany.

 

Com aconseguiu mantenir aquests valors?

BL: En els temps que vivim, és una temptació canviar i anar a per totes. Però nosaltres no volem canviar. Volem mantenir l’essència i la qualitat. Un bon exemple d’això és que tots els teixits són espanyols o europeus. Un biquini no pot durar només una temporada. Ha de durar moltes temporades! Això és quelcom que avui no passa freqüentment i nosaltres ho garantim.

 

Però les modes canvien…

BL: Sí, però la qualitat ha de ser la mateixa i el biquini ha de durar molt més d’una temporada. Per això, som fidels als nostres proveïdors. Volem que les clientes puguin obrir aquell calaix especial i treure un biquini de fa anys!

 

Una altra de les vostres experteses és el patronatge.

BL: De fet veiem un cos de dona i immediatament sabem quin és el biquini o banyador que li escau millor. Gràcies a això, podem aportar una gran varietat de models que s’adapten a tot tipus de dones, amb el pit petit, per exemple, o amb més malucs. 

Parlant de la situació econòmica, creieu que la indústria del tèxtil tornarà a tenir la força que tenia a Catalunya?

GB: Sí, sens dubte. Des d’un punt de vista industrial havíem funcionat molt bé en aquest sector i cal unir esforços per aconseguir fer-ho de nou. Caldrà, però, adaptar-se als canvis actuals, perquè no es pot mirar al passat.

 

Des dels anys 70, Guillermina Baeza està al sector de la moda. Quina és la clau per seguir endavant tants anys?

GB: Si vius aquest món, si ets creatiu i, sobretot, si treballes, tens un ordre i ets perseverant, aniràs endavant. Envoltar-te d’un bon equip és una altra de les claus.

BL: Disposar d’informació real sobre el mercat és clau també.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]