Entrevista

“És necessari entrenar al client, a la gent li agrada entendre el que està comprant”

Ester Milano, Ana Martí, Esther Asensio i Jorge Mor, dissenyadors de la BCN Summer Week

La BCN Summer Week ha reunit durant una setmana quatre dissenyadors amb el principal denominador comú de l’estacionalitat. Roba de bany, ulleres de sol, joies i bosses i cabassos és l’oferta que ens han presentat l’Ester Milano (Reset Priority), l’Ana Martí (Coral & Co), l’Esther Asensio (Mimeyco) i el Jorge Mor (Emian Böhe). Hem estat parlant amb ells, que s’estrenen en el concepte de Pop Up per arribar a un públic més ampli i poder explicar en persona la història amagada que hi ha darrera de cada peça.

 

D’on sorgeix la iniciativa de formar aquesta Pop Up?

Ester Milano (en nom de BCN Summer Week – BSW): Tenim un producte de temporada principalment estiuenc i volíem crear un espai temporal on presentar directament totes les nostres col·leccions. Creiem que és molt important construir una relació directa amb els clients, és una bona oportunitat per poder explicar els valors que hi ha darrere de les marques i el treball darrere de cada peça.

 

Parleu d’una iniciativa diferent, quin és el tret diferenciador?

BSW: No és el típic market, sinó un esdeveniment Pop Up que ens permet fer ventes directes a nosaltres que no tenim botigues pròpies. De roba hi ha molts esdeveniments, però per exemple de bany no, ni d’accessoris.

 

Quina relació us uneix?

BSW: Som dissenyadors i marques d’accessoris i peces principalment estiuenques, amb seu a Barcelona. Els nostres productes es diferencien per un bon disseny i de qualitat, la producció es realitza principalment a Catalunya, utilitzant materials sostenibles i duradors.

 

És necessari sumar pel vostre posicionament?

BSW: Creiem que juntar forces sempre dóna millors resultats, creant una concept store hem pogut atreure el públic, proposant looks complerts en el seu conjunt.

 

És la primera vegada que us ajunteu?

BSW:

 

Què us ha mogut a fer-ho?

BSW: Objectiu: venda directa, posicionament, donar-se a conèixer. És estiu i és el moment ideal per a nosaltres.

 

Diuen que el 20% és fer-ho bé i el 80% comunicar-ho, com heu donat a conèixer la iniciativa? Perquè s’ha d’arribar al públic amb molt poc temps. 

BSW: La comunicació s’ha realitzat a través de diversos mitjans, les xarxes i els mitjans tradicionals. El públic està cada vegada més acostumat a iniciatives efímeres i pop ups… obrim tota la setmana amb un horari molt ampli per permetre a tots organitzar una visita, però sí, nomes 7 dies!

 

Cadascú segueix la seva estratègia?

BSW: Sí, però ens complementem.

 

Què voleu transmetre amb la Pop Up?

BSW: Volíem donar a conèixer la creativitat dels dissenyadors de moda de Barcelona que enfoquen el seu producte a aquesta època de any, de manera que cadascú pogués representar de la millor forma possible la seva imatge de marca. És necessari entrenar al client, a la gent li agrada entendre el que està comprant.

 

Quin paper li doneu a l’espai? És important que sigui emblemàtic o només un mitjà per donar a conèixer el producte?

BSW: L’espai és molt important i és part fonamental del concepte que intentem transmetre. Creiem que l’espai escollit ha funcionat molt bé per aquesta edició. No és un carrer de pas com el Born, però el públic és correcte.

 

Tornareu a repetir l’experiència o és només puntualment?

BSW: Els resultats han sigut molt bons. Valorarem futurs esdeveniments. S’ha de veure si podem repetir-ho o si podríem fer alguna cosa per Nadal, per exemple.

 

Què és el més complicat?

BSW: Donar-se a conèixer. Al final el que millor funciona és el boca a boca. També les xarxes socials. Hem fet co-marketing que ha ajudat, però no és fàcil.

 

No us preocupa que la gent recordi la iniciativa, però no la marca? 

BSW: En principi la comunicació ha estat vinculada a cada marca i la decoració per córners permet col·locar i recordar millor cada marca.

 

Els preus podrien considerar-se elevats 

BSW: Són correctes per la qualitat i l’artesania que s’ofereix. Parlem d’un posicionament Premium.

 

El vostre producte és molt estacional, quina diversificació de producte teniu per combatre-ho?

Ester Milano (Reset Priority): Una col·lecció que vam llançar a l’hivern.

Esther Asensio (Mimeyco): Estem treballat bosses de mà fabricades amb teixits artesanals que no tenen la marcada estacionalitat que posseeix un cabàs i introduïm nous teixits, dissenys i colors a la nostre gama. El nostre objectiu és seguir treballant per crear noves peces més versàtils que puguin ser utilitzades durant tot l’any. També volem expandir la nostre marca a mercats on no existeixen temporades tan marcades, com per exemple Dubai, Mèxic o Austràlia.

 

Com competiu amb les marques que estan sortint al mercat a preus assequibles com Meller o Grey Sunglasses?

Jorge Mor (Emian Böhe): Ens diferenciem de la resta de marques per utilitzar productes de primera qualitat òptica i representar el lifestyle i l’actitud mediterrània a través dels nostres dissenys en formes clàssiques easy-to-wear, on la sofisticació es materialitza en detalls, tant a nivell de disseny com tècnic.

 

Com comences a crear joies?

Ana Martí (Coral & Co): Sempre m’han agradat els colors i la força de les pedres naturals, que tenen influència de la llum de la Mediterrània. Vaig començar a crear peces per a mi i per a les meves amigues, i després es va convertir en una marca i una professió. M’inspiren les pedres naturals i peces o fornitures originals. Normalment a partir d’aquests elements singulars sorgeixen els models dels meus collarets i arracades.

 

Com són?

Ana Martí (Coral & Co): Totes les joies tenen una producció molt artesanal. Sempre pedres naturals i semi precioses. Per exemple el color que s’aconsegueix amb pigments naturals, sense tenyir, i algunes pedres arriben de l’Índia.

 

Participes a esdeveniments sovint

Ana Martí (Coral & Co): Normalment participo en vendes, markets i pop ups als que atenc personalment per poder explicar i transmetre la filosofia de la meva marca.

 

Treballeu i cuideu al detall el material de les bosses, com podeu competir amb el preu?

Esther Asensio (Mimeyco): No és un producte fast fashion. Està pensat per a una dona que valora la diferència entre un producte fet a mà, de qualitat, amb detalls únics i un disseny exclusiu. Donem visibilitat a l’artesania tradicional, preservant certs oficis que estan a punt de desaparèixer, introduint elements del passat a l’estil de vida modern i actual, i apostem pel Made in Spain.

 

Com s’aconsegueix?

Esther Asensio (Mimeyco): Treballant amb artesans locals que treballen la margalló com es feia antigament, amb petits tallers tèxtils, teles de llengües (ikats) tradicionals de l’Illa de Mallorca. Volia recuperar records de quan era petita que ja no trobes.

 

Què diferencia els teus biquinis?

Ester Milano (Reset Priority): Tots els estampats i dissenys els fem nosaltres, i això garanteix que no veuràs un altre igual. Utilitzem materials amb Xtra Life Lycra, més duradors.

 

Sent d’Itàlia, com heu apostat pel mercat català?

Ester Milano (Reset Priority): Aquí hi ha molta tradició de bany, tot i que ens ha costat temps trobar el lloc correcte per produir. La marca va començar a produir tot a Itàlia, ara estem més o menys al 50% aquí i el 50% allà, i la idea és produir només a Catalunya.

 

Penseu obrir botiga pròpia?

Ester Milano (Reset Priority): És complicat fer salts d’avui per demà, hi ha tot un procés i s’han de calcular bé els salts.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]