Entrevista

“Fem un pas endavant pensant en el consumidor”

Francesc Serra, director de Torras

Rússia i els Estats Units són, per aquest ordre, els principals mercats de l’empresa de moda Torras. Experts en la combinació de punt i pell, Torras té més de seixanta anys d’història. Al llarg d’aquest temps, ha vist diverses crisis econòmiques. Potser per això, no és estrany que, coincidint amb l’actual conjuntura, hagi fet “un dels passos més decisius de la seva història”: obrir el primer punt de venda propi al Quadrilàter de la Moda de Milà. Es tracta d’una botiga insígnia, ubicada a la zona comercial de luxe de la ciutat, la Via Manzoni.

 

L’obertura dóna el tret de sortida a l’expansió internacional en forma de botigues monomarca de la firma. Aquest projecte, en el qual l’empresa està abocant, des de fa mesos, grans esforços, és un dels requisits inclosos en l’acord que ha tancat amb el grup xinès especialitzat en retail JPC. A ells, els han llicenciat la marca Torras durant els propers 15 anys únicament per al mercat xinès. L’acord permetrà obrir més de 100 botigues al país. Tres d’elles ―botigues insígnies― s’obriran a partir de 2013, a Pequín, Xanghai i Hangzhou.

 

L’inici de Torras el va liderar l’àvia de l’actual director general, Francesc Serra. Va ser l’any 1951, quan Josefa Torras va decidir començar a comercialitzar els jerseis que ella mateixa feia. Una pionera en el seu temps, que no només va aconseguir muntar una empresa, sinó deixar un llegat que, tres generacions més tard, continua creixent.

 

Parlem amb Francesc Serra sobre l’obertura de Milà, la propera expansió per la Xina i el futur de la firma que, com ell avança, “estarà marcat pel desenvolupament de la línia per a dona”.

 

Com han viscut l’obertura de la primera botiga pròpia de Torras?

És un pas decisiu, ja que és la nostra imatge al món i tot l’engranatge de l’empresa ha estat condicionat per aquest projecte. Una obertura en el Quadrilàter de la Moda no es fa d’un dia per l’altre. Des de fa 3 anys, estem desenvolupant el total look per fer possible tenir botigues monomarca.

 

Hi havia ja dos punts de venda Torras anteriors?

Sí, al món hi ha dues botigues monomarca Torras, però aquestes les va obrir el nostre distribuïdor al mercat rus. Això ens va donar molt prestigi en aquell país i els de l’entorn.

 

Per què fan ara aquest pas tan important?

Els darrers anys, hem vist que el futur passa per obrir botigues monomarca pròpies. El mercat multimarca difícilment pot créixer, més aviat hi ha una tendència a la baixa.

 

Cinc anys enrere, quan van concebre aquesta obertura, no es preveia una crisi com l’actual?

No, però aquest és un projecte a mitjà i llarg termini. Com a empresa estem pensant en 10 anys.

 

El que sí que s’està produint és  un creixement del mercat del luxe?

Sí, però en alguns llocs del món. A Europa, el consumidor cada vegada compra menys luxe. On creix aquest segment de mercat és a països com la Xina o els Estats Units.

 

Són una empresa familiar de gran tradició. Fer passos tan decisius fa més por?

Gens, al contrari. Aquest projecte em genera il·lusió. Durant 40 anys, ens hem bellugat pel món.

 

Què comporta tenir botigues monomarca pròpies?

Podrem comunicar al consumidor directament i fer arribar un concepte molt més clar i nítid dels valors de Torras.

 

El fet de llicenciar la seva marca pel mercat xinès suposa algun condicionant per al concepte Torras?

No, el concepte serà genuïnament Torras. Serem al mercat del luxe aportant sempre la nostra personalitat. No anem a la Xina a imitar ningú. Totes les marques del luxe han de tenir la seva personalitat. Si nosaltres no ho aconseguim, no tirarem endavant.

 

Quines són les passes següents, després d’aquesta botiga a Milà?

Si no tens clars els teus valors no pots avançar. El cost de ser a Milà és molt alt i obrir-hi una botiga és només el pas previ per aconseguir els objectius que ens hem fixat: créixer en punts de venda monomarca.

 

Han trepitjat l’accelerador de la internacionalització?

Sí, sense dubte. Abans de la crisi estàvem al 50-50 i ara el 70% de la producció va als mercats internacionals.

 

Torras va ser fundada per la seva àvia, una dona traçuda cosint i valenta amb els negocis.

Cert, i  allò més valuós d’ella és que tot i ser una dona, l’any 51 es va atrevir a tirar endavant un projecte de negoci. Tenia molt mèrit que una senyora anés a vendre els seus jerseis. Ella volia buscar una sortida per al seu fill, el meu pare, perquè era asmàtic i no li anava bé treballar la terra.

 

I el seu pare també cosia?

A ell el va ensenyar a teixir. Després, tots dos [maros1] van començar la industrialització del procés de producció.

 

Quan vau decidir que el vostre camí havia de ser diferent de la resta d’empreses tèxtils de l’època?

El meu pare aviat va veure que si només fèiem jerseis no aniríem enlloc. Els anys seixanta, ja vam decidir sortir i veure què es feia als països capdavanters: França i Itàlia. Va ser en aquest últim país, on ell va veure una empresa que combinava punt i pell. Mai abans ho havia vist.

 

Què va passar a partir de llavors?

Vam desenvolupar una tecnologia pròpia per poder fer peces de pell i punt. Allò ens va permetre augmentar la nostra dimensió al mercat nacional, però també, sortir als mercats internacionals.

 

Vau començar els tours per les fires ja els anys seixanta?

Sí, i aquest pas va ser molt important. Des del moment que surts, els teus nivells de qualitat interns han d’augmentar moltíssim i els dissenys han de diferenciar-se. Competeixes amb el món. 

 

Va néixer llavors el concepte Torras?

Sí, i, a més, va ser quan vam decidir que, tot i que els marges fossin menors, prioritzaríem fer-nos un nom a l’exterior.  Malgrat que el mercat nacional anava molt bé, aquella decisió de prioritzar l’acció internacional va ser molt important.  En aquella època, vam fer un pas endavant, pensant en el botiguer, i ara, fem un pas endavant, pensant en el consumidor final.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]