Entrevista

“Què es pot fer de nou? El que es feia abans”

José María Peiró, dissenyador de moda nupcial

Entrar a l’estudi del creador de moda nupcial, José María Peiró, és un regal per als amants de la moda i la costura. Allà, el dissenyador atén  Barcelona és Moda per a aquesta entrevista. En un segon pla, les tisores freguen les taules de fusta, mentre retallen els tuls de seda i les gases del proper vestit de núvia. Encara més al fons, uns finestrals immensos ofereixen la millor vista que un taller de costura hagi somiat: el passeig de Gràcia.

 

La monumental avinguda barcelonina vigila amb atenció el treball delicat, precís i únic de l’equip que dirigeix José María Peiró. Són nou persones al taller-showroom i una vintena de professionals més, arreu de Barcelona, treballen en exclusiva per a la firma. Un equip petit si es compara amb l’empresa que abans liderava el creador. “Teníem cinquanta botigues i dos-cents treballadors”, recorda fent referència a la firma de moda Jesús Peiró. Ell va ser un dels fundadors de l’empresa i va vendre la seva participació del cinquanta per cent, fa vuit anys, “per canviar de rumb i passar-m’ho bé”.  Assegura sentir-se “satisfet amb el meu nou projecte empresarial i amb el contacte personal amb les meves clientes”. A més, té previst obrir un segon showroom en una gran ciutat espanyola “en breu”, ens explica. Un símptoma més del fet que la nova etapa empresarial que viu en solitari ha estat un encert. 

 

Per què va decidir emprendre un negoci de nou?

Perquè volia reinventar-me. Volia un espai on treballéssim en un bon clima i entre amics, però no només com una forma de viure, sinó per passar-m’ho bé.

 

Què vol dir reinventar-se en el sector núvies?

Vaig pensar “què es pot fer de nou? El mateix que es feia abans”, em vaig dir. Tornar a la costura que es coneixia fa anys i oferir a les núvies un procés com el de la modisteria tradicional.

 

Per això està al passeig de Gràcia?

Sí, aquí hi havia hagut l’alta costura catalana, hi som des de fa cinc anys. El projecte ens va molt bé.

 

Però potser també veia que el mercat necessitava aquest tipus d’oferta?

No, de fet les núvies no saben que volen això, perquè no ho coneixen. Ho saben les seves àvies. Elles sí que van conèixer aquesta manera de fer moda. Ara bé, quan una núvia s’emprova un vestit d’una marca gran i després un de nostre, sap que això és el que vol.

 

Com s’ho fa per competir amb les empreses líders del sector?

Oferint qualitat, costura a mida i teixits nobles a uns preus similars i que les núvies estan disposades a pagar. Un vestit és molt car i cal oferir la millor qualitat, a més d’apostar pel disseny. S’ha fet un gran esforç en el sector per oferir prêt-à-porter en el sector nupcial, però les núvies no volen només això.

 

Què més volen?

La núvia es casa de mitjana als 31 anys. I aquestes dones volen un tracte personal i un vestit a mida.

 

Però vostè ha treballat durant molts anys amb aquest sistema que comenta, primer en la seva pròpia empresa i després en col·laboració amb d’altres

Sí, i després de vendre’m la participació a Jesús Peiró, durant un temps jo dissenyava i altres empreses produïen els meus dissenys. La meva experiència al final m’ha dit que anava pel camí equivocat. A més de guanyar diners, cal donar qualitat i si un vestit val tres mil euros, s’han d’oferir teixits excel·lents com la seda o les puntes franceses. 

 

Atén personalment totes les núvies?

Sí, sempre.

 

Quin és el seu rol?

Vénen molt perdudes i cal ajudar-les. Però, com ja hem dit, la núvia d’avui no és una nena i sap què li escau. Per això, cal donar-li un disseny amb el qual no es vegi disfressada, però que alhora sigui un disseny contemporani.

Treballa amb col·leccions?

Sí, tinc una col·lecció i la personalitzem en funció d’allò que vulgui la núvia. Ara bé, també fem dissenys exclusius si ens ho demana.

 

Aquí també té alguns vestits de festa.

Hem tornat a fer “festa” després d’un temps.

 

Quin tret defineix els seus dissenys de núvia i de festa?

La paraula comoditat. Quan jo vaig començar en aquest sector, comoditat i vestit de núvia no anaven de la mà. Si he aportat alguna cosa a aquest sector, ha estat unir-les. He tingut un gran afany perquè les núvies anessin còmodes. Molts models meus es componen de diverses peces. Per exemple, els en pots treure la cua o una part de la faldilla perquè puguin ballar tota la nit, després del moment de gran exhibició que és la cerimònia.

 

Si es compara amb la seva anterior empresa, José María Peiró ara és molt petit. Quin és l’avantatge d’aquesta mida?

Els errors et costen menys cars, ets més lliure i tens més informació sobre el que has de fer i sobre allò que no has de fer. Les empreses grans sovint passen massa temps fent el mateix.

 

Què vol dir?

Cauen en la rutina perquè es veuen condicionades per les estadístiques que els indiquen que la màniga en forma de pernil, o el coll de punxa o el que sigui és el que més ven. Sovint, sense adonar-se’n, estan repetint dissenys i la resposta del mercat és en forma de caiguda de les vendes. Després costa moltíssim recuperar-les.

 

I, de tot el que em diu, què és el més important?

Et diré que si ara tingués de nou una empresa gran, no deixaria de ser a prop de la clienta i d’atendre-la personalment, és imprescindible. La informació que et proveeix aquesta experiència no es pot aconseguir des de cap estudi, ni cap ordinador. És cert que la clienta no em dirà com han de ser els dissenys següents, però sí que em dirà com no han de ser.

 

Estar ubicat en una de les avingudes comercials més importants del món fa que, a més, tingui comandes de tot arreu. Com gestionen aquestes clientes?

Li diré que hi ha clientes que vénen expressament d’altres països perquè els fem el vestit. Aquesta setmana han vingut del Brasil, Itàlia i Nova York.  Una núvia recorre els camins que facin falta quan vol un vestit i encara més avui, quan viatjar no és car. En aquests casos,  els enllestim en dos o tres dies i destinem dues modistes, a jornada completa, per poder tenir-lo acabat. Aquesta agilitat ens l’ha donada l’experiència.

 

Desfilarà de nou a la Bridal Week?

No. Ho havia fet i, fins i tot, vaig ser vicepresident de NoviaEspaña. En aquella època, amb Paco Flaqué ,organitzàvem les desfilades a Madrid en un hotel amb encant. Jo penso que la moda requereix un espai especial i sempre diferent. La moda és creativitat i les desfilades no són per ensenyar mostrari sinó per fer una exhibició d’imaginació.

 

Un vestit que li hagi fet especial il·lusió crear?

Necessito tenir la sensació que estic aprenent coses constantment i per això no sóc gens nostàlgic. Procuro passar pàgina ràpidament per alimentar la meva creativitat.  Per tant, si n’haig de triar un, seria l’últim que he fet.

 

I un desig?

Que els joves que comencen tinguin un futur com a dissenyadors, que puguin crear moda. I un altre: que la gent pugui continuar tenint capricis com ara comprar-se un vestit de núvia!  

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]