Entrevista

Joel Joli, cofundador de Blackpier, la sastreria virtual que fa el salt a l’offline

Joel Joli, cofundador de Blackpier

Damià Castells, Joel Joli i Robert Cabrera són els creadors de Blackpier, una sastreria que va néixer fa sis anys només amb el canal online i que acaba d’obrir a Barcelona la seva segona botiga física.

La marca ha reinventat el sector tradicional de la confecció de vestits i camises a mida, amb un oferta a preus assequibles i lliuraments en 15 dies. Amb un model de negoci que s’està consolidant i amb vendes a més de 20 països, ara volen créixer amb botigues pròpies i franquícies.

 

Com neix la idea de fer una sastreria online?

Fa sis anys en un viatge d’oci a la Xina vaig descobrir que es podien fer vestits d’home a mesura com es feien aquí fa molts anys. Jo, com la majoria de persones, tinc problemes per vestir amb peces estàndards, hi ha esportistes que tenen les cuixes molt amples, altres persones que tenen l’esquena estreta, per exemple, i aleshores la roba no queda com ha de quedar. Al tornar ho vaig explicar a un grup d’amics i vam començar a pensar com fer el mateix aquí.

 

Per què crèieu que podria funcionar la mateixa idea aquí?

Perquè el tema de la sastreria tradicional s’estava morint, estan desapareixent els sastres i això és una pena perquè el producte a mesura és molt millor que el que es ven a les grans superfícies perquè és únic i està confeccionat per a cada cos i cada client.

 

Si és una bona idea de negoci per què han desaparegut la majoria de sastreries?

Perquè el comerç tradicional de sastreria era molt car, amb un cost que el mercat no estava disposat a assumir, amb una imatge antiquada i sense adaptar-se a l’evolució que ha fet la societat. Ara volem les coses ja i si no les tenim ja, no ens serveix.

 

Sou una excepció de negoci que primer comença online

No teníem recursos i era la forma més fàcil. Només necessitàvem fer un web, un soci que programés i vendre els vestits per Internet. I si funcionava online seria més fàcil fer el pas a botiga.

 

Com va anar l’experiència digital?

Vam estar quatre anys venent a més de 15 països, especialment a Espanya i a Itàlia. I a partir d’aquí detectem que hi ha clients a Espanya que els costa introduir les mides per Internet i vam decidir fer el model complementari a l’online sense els inconvenients que tenien els negocis físics com eren el tema de la imatge, de fer un model àgil a l’hora de comprar, econòmic, ràpid i que fos molt còmode al client per si vol tornar a comprar una peça perquè ja tenim les mesures i només ha de triar el model nou.

 

Diuen que el futur passa per la multicanalitat

Nosaltres hem passat de vendre 100% online a vendre 60% físic i que l’online complementi l’offline.

 

Per què comenceu per Lleida?

Ens permetia provar. Si funcionava a Lleida funcionaria a tot arreu. Jo sóc de Lleida i és un mercat que no és òptim pel nostre producte perquè la majoria de la nostra economia està dedicada al sector agrari i no som usuaris. Tot i així, ens va anar força bé i ens ha permès obrir la de Barcelona.

 

La botiga és molt diferent de les sastreries tradicionals

Tenim unes botigues molt pròpies, amb un producte i un preu competitiu, ja que les camises surten a partir de 59 euros i els vestits a partir de 350, amb l’afegit que al ser un producte a mesura no queda mai igual que el d’una talla estàndard.

Hem estat curosos amb la imatge de la botiga, que era una de les principals carències que vam detectar del comerç tradicional de sastreria, on tot el mobiliari i decoració era molt fosc.

A més, la presentació és bastant original perquè d’un cop d’ull pots veure pràcticament tot el mostrari. No hi ha cap mostrari de sastreria que tingui aquesta varietat i presentació.

 

A quin públic us dirigiu?

Dels 25 als 55 anys.

 

Podeu tenir aquesta varietat perquè no necessiteu produir totes les varietats en totes les talles, no?

Els models tradicionals estan treballant amb estocs i això els limita molt en quant als models. És un dels avantatges que tenim, que podem oferir qualsevol color o textura perquè només tenim un quadradet de la mostra. Les botigues tradicionals si tenen un vestit de color taronja segurament no el vendran i és un cost d’estoc que han d’assumir. Aleshores ja no el compren  o per assumir el cost l’han de posar a un preu més car.

 

Fins a on podeu personalitzar la peça?

Tot, solapa, butxaques, nombre de talls, les inicials interiors, botons, el folre interior per combinar-ho…

 

El fet de produir fora us permet poder oferir aquest preu, no?

Tenim diferents línies perquè la nostra intenció és obrir la sastreria a tothom, al gran mercat. Tenim dues línies de producció, una gamma premium que fem a Espanya i l’altra, a Shanghai. Les camises que  produïm aquí surten a 159 euros perquè ho fem amb una de les millors cases de confecció que hi ha al mercat.

Però es poden tenir productes fets a la Xina molt bons, només cal tenir-ne el control. Jo vaig estar tres anys vivint a Shanghai supervisant el procés de producció, de l’embalatge, de l’enviament etc i tenim unes qualitats excel·lents en tota la gamma dels nostres productes, però en general es tenen molts prejudicis.

 

Quins altres productes oferiu a la botiga?

A part de sastreria tenim una gran gamma de complements, com mitjons, sabates, cinturons, corbatins, botons de puny, tirants, mocadors… Als homes ens agrada vestir bé però no ens agrada anar de compres, i aquí ho tenim tot conjuntat amb la idea que no calgui destinar més temps a les compres i surtis amb tot el conjunt fet.

 

Per què us tria la gent?

Tenim diferents públics, un el de boda, on som molt competitius perquè fem tant esmòquings, com jaqués com vestits normals de boda. L’altre, d’homes de negocis, que venen per falta de temps, i el tercer, perquè tenen problemes amb les mesures.

 

Fidelitzeu al client?

Nosaltres vam sobreviure només amb l’online, si les coses no les fas bé o el client no està content no aguantes i més si l’empresa és nova. En tot hi ha marge d’error, tenim un tutorial molt fàcil al web que et diu exactament per on t’has de mesurar. També ho pots fer a partir d’una peça de roba que ja et vagi bé. A partir d’aquí el perfil et queda guardat per altres compres.

 

Quin marge d’error teniu?

Tenim una garantia que li diem “d’ajustaments perfectes” que si s’ha de fer algun petit canvi tenim uns imports màxims per fer-ho i suportem aquest cost, sempre i quant se segueixin els passos de modificació del perfil per a una propera ocasió.

 

Seguireu amb noves obertures?

Estem treballant per fer més botigues. Ara venem a les botigues de Lleida i Barcelona, i a una botiga gran d’Andorra. Quan s’acabi aquesta temporada veurem l’evolució. Tenim clara la viabilitat del negoci.

 

Creixereu amb franquícies?

És el nostre objectiu, tenim el model desenvolupat. Però volem créixer també amb unitats pròpies perquè per a un franquiciat generem més confiança si tenim dos o tres botigues a Barcelona ja funcionant. Creiem molt en aquest model de negoci perquè no requereix estoc i això és una seguretat pel franquiciat.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]