Entrevista

“El 84% de la generació millennial està influenciada per contingut generat per usuaris”

Jaime Farrés i Marc Soler, fundadors de 21 Buttons

Per molts us sonarà desconegut, però 21 Buttons és la nova revolució de les xarxes socials. Una aplicació on els usuaris poden influenciar en moda facilitant la compra dels productes i obtenint guanys de les vendes realitzades a través de les seves publicacions. Els fundadors d’aquesta plataforma, Jaime Farrés i Marc Soler, dos joves els quals han estat seleccionats per Forbes com a joves emprenedors i referents, han volgut portar al mercat una plataforma on tothom pot ser influent i guanyar econòmicament. Un pas més i, segons ells, una necessitat existent que fins ara no estava coberta pel mercat.

 

En poques paraules, què és 21 Buttons?
21 Buttons és la primera fashion social-commerce app del món, un espai on els usuaris poden compartir el seu estil, connectar-se amb altres amants de la moda i influencers a nivell internacional, descobrir i comprar les últimes tendències i obtenir ingressos de les vendes realitzades a través de les seves publicacions. Tot en un, mostrar, influenciar i guanyar.

 

Breument, com puc començar a ser un influencer?
Molt fàcil. L’aplicació et permet crear un usuari des d’on publicar les teves imatges que mostrin l’estil de moda que et caracteritza, i començar a seguir usuaris i crear, així, la teva pròpia comunitat. L’usuari enllaça els complements i la roba de la imatge a la botiga en línia on es pot comprar. Així es facilita el que dèiem abans, “mostrar, influenciar i comprar”. La gràcia és que perquè cada compra que generes amb els teus continguts, com a usuari t’emportes un percentatge.

 

Per tant, oferiu una app on tothom pot ser un influencer de la moda?
Efectivament, estem creant uns nous influencers de la moda que anomenem buttoners, que a través de les seves imatges difonen el seu estil de moda i es creen el seu públic. Els buttoners estan creixent molt més que els ‘instagramers’ en el sector de la moda. No hem de menystenir aquests influencers, tenen un potencial increïble!

 

Quin dia va néixer digitalment aquesta iniciativa?
El projecte va néixer a Barcelona el 2015 i ja s’ha convertit en una de les startups amb més creixement a nivell mundial. Som l’app líder en el sector de la moda digital, tenim presència a 6 països i més de 8 milions d’usuaris registrats. A més aquest passat octubre vam llençar l’app als mercats dels EUA i França amb l’objectiu de seguir impulsant el creixement de la companyia.

 

El fet que el contingut el generin amics o gent propera juga una influència positiva?
Evidentment la proximitat afavoreix, però per nosaltres la influència d’aquest aspecte és petita. Allò que realment influeix és el contingut publicat de manera social, comptem amb 8 milions d’usuaris que hi contribueixen. Generar un material d’alta qualitat i interès és la clau de l’èxit de la plataforma.

 

El factor social de l’app contribueix a humanitzar la compra?
I tant, diversos estudis demostren que el 84% de la generació millennial està principalment influenciada per contingut generat per usuaris a l’hora de realitzar una compra. Això explica l’èxit de plataformes com la nostra. A 21 Buttons les vendes es generen a través de les publicacions dels mateixos usuaris, usuaris de tot tipus d’edat, estil o constitució, i això comporta que aquest contingut sigui rebut amb gran credibilitat.

 

I les marques, com ho veuen?
Les marques veuen la plataforma com una xarxa social i una eina de vendes. Cal dir que els  buttoners estan agafant molta més força i influència en aquesta xarxa social, per damunt d’altres eines de comunicació. Igual que els youtubers es van desmarcar dels instagramers en maneres de comunicació i llenguatge, el mateix està passant amb els buttoners. Totes les marques són conscients d’això, els buttoners són nous prescriptors de producte amb un poder de recomanació molt elevat.

 

Com capteu a l’usuari?
De forma molt diversa. Avui en dia hi ha grans eines per a la captació de nous perfils o usuaris, entre elles podem destacar les mateixes xarxes socials, esdeveniments, premsa i/o generant contingut a través de perfils de gran qualitat o influència.

 

I com aconseguiu que en tot aquest mar d’aplicacions digitals l’usuari obri dia rere dia 21 Buttons?
Fent que els usuaris guanyin diners amb les vendes, se sentin partícips de la influència i es beneficiïn econòmicament. A més, fruit d’aquestes transaccions afavorim que els usuaris puguin comprar tot allò que veuen, sense esforços ni dubtes. En resum, podem dir que 21 Buttons té èxit perquè respon a una necessitat existent.

 

I què hi podem trobar?
Bàsicament moda i complements. Tot i així, no tanquem portes, estem descobrint que hi ha tendència en la bellesa i lifestyle. Però ara per ara la plataforma treballa únicament a nivell de moda.

 

Quanta gent visita l’espai digitalment?
Molta! A nivell global tenim més de 22 milions de visites al mes.

 

I el perfil d’usuari que predomina és…?
Una dona de 20-35 anys.

 

Què busca?
El comportament del mercat és molt volàtil i sempre s’ajusta a les tendències i
necessitats del moment. Ara, a les portes de l’hivern, el que li interessa és la roba
d’hivern com botes, abrics, jerseis o jaquetes.

 

Tornant a les marques, quines són aquelles que penetren millor en aquest mercat?
Les marques joves són les que entren millor al mercat. Bàsicament perquè presenten
una oferta molt moderna i econòmicament força assequible que s’ajusta al que busca
el nostre mercat.

 

Per on passa el futur de 21 Buttons?
Ara estem presents a 6 països ( Espanya, França, el Regne Unit, Alemanya, Itàlia i els
Estats Units) i en els propers anys tenim la intenció de seguir creixent a nivell mundial i
consolidar-nos com a líders digitals de la moda.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]