Entrevista

“Els meus dissenys defineixen una núvia divertida, natural, femenina i moderna amb un toc de rock and roll”

Paola Carolina, dissenyadora

Paola Carolina és el nom compost de la dissenyadora mexicana establerta a Barcelona que acaba de llançar la seva pròpia marca de vestits de núvia. Treballava al sector de la moda quan va elaborar el seu vestit de boda i es va enamorar del procés. Va ser en aquell moment que va tenir clar que volia dedicar-se per complet al sector nupcial. Acaba d’inaugurar un atelier i showroom al cor del barri de Gràcia a Barcelona, amb una col·lecció inspirada en Mèxic, un homenatge a la seva família, amics i records de petita.

 

Qui hi ha darrera de Paola Carolina?

Paola Carolina és el meu nom compost, molt comú a Mèxic, el meu país natal. Tinc 30 anys i des de fa set visc a Barcelona. Vaig venir a estudiar un postgrau a l’IED i estic casada amb un català, i per això vaig decidir obrir la meva marca aquí.

 

No vas començar treballant amb núvies, per què t’hi vas acabar decantant?

Sempre havia fet vestits de núvia a familiars i amigues, però el dia que em vaig fer el meu propi vestit em vaig adonar de com és d’especial i la màgia que hi ha darrera de cada creació. Vaig saber que em volia dedicar a això de per vida.

 

Quina influència té Mèxic a les teves creacions?

M’encanta rememorar el Mèxic de la meva infantesa, el de les olors, les fruites, els records dels meus amics i família, no el Mèxic que es coneix como atracció turística. Per això els vestits d’aquesta col·lecció tenen els noms de la meva família, amigues, fruites… en homenatge a totes les persones que han estat allà.

 

Amb quins materials treballes?

Seda, cotons, teixits naturals, guipur, que van en harmonia amb la meva filosofia handmade Barcelona.

 

Què pots aportar al sector?

Paola Carolina defineix un tipus de núvia divertida, natural, femenina i moderna amb un toc de rock and roll. Oferim vestits únics per a núvies diferents.

Es tracta de fugir una mica del sector clàssic. Les nostres núvies són naturals, res disfressades i a mi personalment m’agrada buscar l’essència de cada núvia, ja que cada persona és singular.

 

Per què el rock and roll?

És el punt de diversió afegit a un esdeveniment socialment vist molt formal. Crec que sovint es perd l’essència del que és, una festa de l’amor en la que no s’ha de fingir que ets diferent.

 

A Barcelona hi ha grans marques del sector nupcial, no et fa por competir amb elles?

No. No competeixo amb elles, és impossible. Estic en contra de l’explotació que hi ha darrera de moltes grans firmes. Dissenyo per a núvies que busquen un producte amb una història darrera, no un vestit procedent de la Xina.

Tinc un vincle especial amb cadascuna de les meves núvies i juntes creem un vestit únic per a elles. Els meus vestits no surten d’aquí fins a dies abans de la boda. L’essència és l’amor que li dono a cada un, vull estar amb totes les núvies en tot el procés.

 

Com et donaràs a conèixer?

Gràcies a col·laboracions amb fotògrafs, maquilladores, models, etc. Les xarxes socials i el posicionament web són molt importants al nostre negoci i  intentem estar molt a sobre d’ells.

 

Com valores la Barcelona Bridal Fashion Week?

Tenir la fira de núvies més important del món a la teva ciutat és molt avantatjós, una molt bona oportunitat. De moment he anat com espectadora, ni com expositor ni empresa.

 

T’agradaria participar?

L’empresa encara és molt jove i la Bridal té una projecció molt internacional.

 

Barcelona i Madrid sempre han rivalitzat per la capitalitat del sector nupcial, com ho valores?

La competència sempre és bona, mentre estigui en aquestes ciutats molt a prop una de l’altra i siguin les capitals del món en aquest sector, doncs ens beneficiarà a tots.

 

Moltes marques de vestits de festa han començat a fer núvia, creus que es tracta de competència deslleial?

No, la competència crec que sempre és bona. Els meus clients no acostumen a anar a buscar a aquest tipus d’establiments el seu vestit de núvia, el nostre tracte és molt personalitzat.

 

Has pensat obrir noves línies, sigui festa, sigui línia masculina?

Per ara no, potser més endavant de festa.

 

Cap a on vols créixer?

De moment consolidar la marca i començar a ser reconeguda. Ja tenim  diferents punts de venda a Espanya i no descartem en un futur si funciona tot bé obrir botigues pròpies a d’altres ciutats.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]