Entrevista

“Hi ha gent que em coneix com la núvia 3D”

Laura Riera, dissenyadora

Durant 15 anys va fer gimnàstica rítmica i amb només sis anys ja es va dissenyar el seu primer mallot. Amb el temps va acabar creant els de les seves companyes. Expressava el que ella volia i ja mostrava la seva passió pel disseny de moda. Quan va començar els seus estudis no tenia clara l’especialització i va ser la Cristina Tamborero, que just es graduava aquell any, que li va fer despertar la curiositat per aquest món. Els seus models busquen sempre transgredir les normes i ara es poden veure en el showroom que acaba d’obrir a Barcelona.

 

Com neix Laura Riera?

Quan vaig acabar la carrera vaig anar a treballar al departament de control de qualitat de Rosa Clará. La Barcelona Bridal Fashion Week em va trucar perquè m’havien vist a la desfilada de final de carrera i em van oferir participar a la secció de New talent. Però necessitava una marca i els meus pares em van ajudar a començar. Vaig ampliar la col·lecció de la carrera i va ser un boom perquè ningú havia fet res igual abans.

 

Què hi havia de diferent?

D’entrada vaig treure la primera model amb un casc de moto i es va fer el silenci. A més, vaig incorporar el teixit 3D i la desfilada va ser amb música de rock (fent els preparatius els de les llums no s’ho creien perquè estaven acostumats a músiques suaus). La reacció va ser molt bona i em va servir d’empenta per seguir creixent.

 

I li comences a donar forma a la marca

Vaig obrir un punt de venda amb una altra dissenyadora al carrer Provença però no va funcionar i només vam estar sis mesos. Tenia la necessitat de fer-ho sola. Per això he obert aquest showroom a l’avinguda Diagonal de Barcelona, tot i que el taller el tinc a Montcada.

 

Quina valoració en fas d’aquestes primeres passes?

Molt bona perquè pensava que seria massa arriscat i venen núvies que no són tan atrevides però en canvi volen els meus vestits. No tinc encara el públic que tenen altres marques, però hi ha gent que vol alguna cosa diferent.

 

Com és un vestit Laura Riera?

Atrevit, amb un to clàssic i sobretot amb un toc sexy. M’encanta treballar el 3D, és el meu teixit. Hi ha gent que em coneix com la núvia 3D. Ara estic intentant que sigui una marca més orgànica, que siguin teixits que no contaminin. Jo jugo amb els materials orgànics o transformables (per exemple un vestit el pots tenyir i posar algun complement, i ja tens un de nou).

 

Introdueixes peces pocs comuns com el pantaló, tenen acceptació?

Jugo molt amb les capes faldilles, que te les pots posar de capa o de faldilla. Per exemple, pots anar amb pantalons i la faldilla posada, i després te la treus i canvies el model per complet.

 

Es pot dir que aquest és el teu model estrella?

És el que agrada més, però no el més venut perquè la gent no s’acaba d’atrevir. Tothom ve buscant aquest model però després veuen altres i canvien. El mono i el mono amb vestit estan funcionant molt bé. De fet, els vaig haver de fer en festa. Jo crec que és per l’escot i perquè queda bé a tots els cossos.

 

T’has vist obligada a fer vestits de festa?

És necessari perquè la núvia ve a comprar acompanyada de familiars i amigues que també es volen vestir.

 

Què et funciona més?

Els de festes funcionen molt bé perquè també amplies el públic. En un casament hi ha una núvia i 100 convidats, les possibilitats de vestir de festa són superiors. També hi ha clientes que volen els vestits per a ocasions especials, festes, feina, comunions…

 

Ha canviat molt la núvia en els últims anys?

Ara les núvies volen ser més i millors que les seves amigues, volen sorprendre, ser úniques, innovar en colors.

 

Quin és l’encàrrec més original que t’han fet?

Fa poc una núvia em va demanar un vestit de pell blanca. Era una noia que sempre anava de negre i la gent es pensava que es casaria amb un vestit negre i els va sorprendre.

 

Participaràs amb altres edicions de la Barcelona Bridal Fashion Week?

És difícil perquè és molt car. Si ho he de fer sola és molta inversió. Potser faig alguna desfilada en algun lloc alternatiu com un hotel o auditori, amb col·laboradors puntuals (dissenyadors de complements, per exemple…).

 

T’has atrevit a fer una col·lecció de joies

Vaig veure la necessitat de fer-la quan la gent venia a comprar vestits de festa i volien sortir amb tots els complements. Et demanen corones, lligadures, arracades etc i poc a poc has d’anar ampliant els productes perquè surti la persona vestida amb tot. La gent no té temps i compra temps. Si ho tens tot, t’ho compren tot.

 

Com et dones a conèixer?

Sobretot a través d’Instagram. Em contacta molta gent per aquesta via. Sobretot al fer col·laboracions amb fotògrafs o marques de complements m’acaben demanant informació a mi.

 

Barcelona concentra bona part de la indústria del sector núvies, és un avantatge o un inconvenient?

És un avantatge, formem part de la ruta de les núvies. Moltes clientes venen de diferents països de la Unió Europea i aprofiten un cap de setmana per visitar totes les botigues que volen.

 

Quins projectes tens ara en marxa?

Ara estic fent una col·lecció nova, no tan exclusiva com l’actual. M’agradaria fer alguna cosa més sensual, amb el meu toc, però no tan trencadora.

 

Potenciaràs el canal online?

No per als vestits perquè són personalitzats, fets a mida. Només venc joies, jaquetes i capes. Les capes agraden molt perquè el vel està desapareixent. Suposo que està associat més a l’església i cada cop hi ha menys gent que es casa per l’església.

 

Entre els plans et planteges fer alguna cosa atrevida per a home?

D’entrada no perquè voldria fer alguna cosa diferent i seria molt difícil innovar. Amb les núvies pots fer un body amb tatxes, però amb els nois es limita als vestits.

 

I a llarg termini?

M’agradaria obrir un punt de venda a Itàlia perquè tinc molts clients. Però primer em vull consolidar aquí.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]