Entrevista

“L’slow fashion està més present en els consumidors, però encara queda molt recorregut”

Xènia Semis i Imma Serra, fundadores de Rita Row

Rita Row és una dona actual, treballadora i lliure, que li agrada la moda i es fixa en els detalls. Aquesta és l’essència del personatge imaginari que abandera la marca creada per la Xènia Semis i l’Imma Serra. Les dissenyadores tenien en comú les mateixes inquietuds per la moda i van voler expressar-les en un projecte que respongués a l’slow fashion, la qualitat i una imatge acurada.

 

Com neix el projecte?

Rita Row va néixer a Figueres el 2013, i la formen dues meitats, nosaltres dues. Els primers passos els vam donar nosaltres junt amb una modista. La segona col·lecció va duplicar la producció amb la col·laboració d’un taller local,  i la marca ha anat creixent a través de les seves col·leccions, fins arribar a on som ara en què treballem amb diferents tallers locals i tenim més de 125 punts de venda al món: a Espanya, el Japó, els EUA, Canadà, Puerto Rico, Itàlia, Bèlgica, Holanda, Luxemburg, el Regne Unit, França, Bahrain, els Emirats Àrabs…

 

Per què vau iniciar aquest projecte?

Bàsicament per vocació, i perquè teníem ganes de crear un nou projecte, tenir una marca era un somni i és un luxe poder treballar en això a Figueres, quan tot sol estar bastant centralitzat a Barcelona.

 

Parleu de la Rita com si fos una persona

La “Rita” és el personatge imaginari que utilitzem com a font d’inspiració per desenvolupar les col·leccions, des del nostre Studio a Figueres. Volíem que fos un nom que es pogués reconèixer a tot arreu, en tots els idiomes.

 

Com vesteix?

Ens agrada imaginar aquest personatge amb la nostra roba i amb els anys ha anat agafant personalitat pròpia. La Rita és cada noia que vesteix la marca. És una dona actual, treballadora i lliure, li agrada la moda i es fixa en els detalls. Ens agrada pensar que cada dia hi ha més Rita’s al món.

 

Quin és el vostre perfil de clienta?

Dones independents, d’entre 25 i 45 anys. Rita és la dona que busca confort, qualitat i estil, tot en la mateixa peça. Les nostres clientes són la “Rita”.

 

Què us diferencia de la competència?

La marca ofereix una nova generació de peces de vestir de qualitat a dones modernes que busquen roba diferent.

Cada col·lecció està inspirada en un tema, creem peces delicades i senzilles. Intentem que sempre tingui una elegància contemporània, urbana i confortable, afegir un toc especial a cada peça, que és el que aporta personalitat a la marca.

 

Us ha ajudat la tendència que va agafant més força del consum slow fashion

Cada vegada hi ha més consciència davant la producció i els materials que s’utilitzen en la moda. Pot ajudar que aquest pensament estigui més latent en els consumidors, però encara queda molt de recorregut.

 

Quin paper ha jugat la 080 Barcelona Fashion?

Als inicis ens va ajudar a donar-nos a conèixer, va ser una gran plataforma per presentar-nos.

 

És necessari ser-hi per créixer en el sector?

És important tenir presència nacional si vols que et reconeguin a casa.

 

Participeu en altres fires?

Sí perquè ara estem centrades en el comerç internacional i participem a Who’s Next de París i a Capsule de Nova York.

 

Com feu la distribució i us doneu a conèixer?

Tenim representants amb showrooms a quatre països responsables de zones concretes: Barcelona (Espanya), Amsterdam (zona Benelux), Los Ángeles (els Estats Units i Canadà) i Estocolm (Suècia). A l’Studio tenim un responsable de vendes internacionals que coordina tota l’estratègia i la venda a la resta de països. Anem a fires internacionals i les xarxes socials són clau també.

 

Quin país us funciona millor?

Els Estats Units, la zona de Benelux i el Japó.

 

Per què creieu?

L’estil de la marca encaixa potser més en aquelles zones que en d’altres. La sensibilitat per la moda diferent.

 

Treballeu només amb punts de venda? 

De moment sí, estem a botigues multimarca.

 

Què feu per poder competir en aquest sector? 

Ser molt constants en la feina, busquem sempre quines millores podem aplicar a l’empresa. El control en la producció és essencial, igual que la imatge de marca, s’han de cuidar tots els detalls.

 

Voleu fer línia d’home o nens? 

La veritat és que no ens ho hem plantejat ni creiem que ho fem en un futur. Algunes peces, però, són unisex.

 

Per on passen els plans d’expansió

Simplement mantenir la línia que hem seguit fins ara, “piano piano” anar creixent i aconseguir que cada cop hi hagi més Rita’s al món.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]