Entrevista

Per què no fer vestits per a convidades a un preu assequible?

Samanta Rabasa i Noemí Martín, creadores de La Croixé

La Croixé neix l’any 2013 fruit d’una barreja de necessitat més oportunitat d’un mercat, el dels vestits de cerimònia, que en els últims anys està creixent amb força. Darrera es troben la Samanta Rabasa i la Noemí Martín, dues emprenedores que volen que la qualitat i el disseny sigui compatible amb el preu, per fer més fàcil a les dones vestir-se per a casaments, festes o esdeveniments importants. Ens ho explica la Samanta.

 

Com sorgeix la idea?
L’any 2013 va coincidir que tenia molts casaments i no volia repetir vestit, però tots els de cerimònia eren molt cars i era impossible comprar-me un de nou cada vegada. I em va sorgir la idea, per què no fer vestits per a convidades a un preu assequible i per a un públic jove?

 

Com ho poseu en marxa?
Vaig començar a fer petites vendes esporàdiques a locals i mercats que van tenir molt bona acollida, però no podia combinar la feina amb el projecte i ho vaig deixar estar durant un any. A finals del 2014 vaig conèixer la meva sòcia, treballàvem a una empresa de moda i vam encaixar molt bé, així que vaig decidir associar-me amb ella per poder tirar endavant el projecte.

 

Quin és el vostre tret diferencial?
Vestits amb un disseny diferent, un preu molt competitiu i una qualitat extrema.

 

Hi ha molta competència de vestits de cerimònia, com en feu front?
Amb la nostra imatge, qualitat, preu competitiu i tracte al client. Hem crescut gràcies a les xarxes socials, especialment Instagram.

 

Teniu fabricació pròpia?
Tota la fabricació la fem a Barcelona i al voltant. Treballem amb un petit taller propi i amb un altre d’extern.

 

Com és la clienta La Croixé?
És una noia jove, senzilla, però a la vegada elegant, que li encanta anar a la moda i dur un look perfecte a cada casament per ser la convidada perfecte. El nostre target principal va des dels 16 anys fins als 40.

 

Quin volum de vendes teniu?
Fabriquem unes 3.000 peces l’any.

 

Com feu la comercialització?
Comptem amb una botiga pròpia ubicada al carrer Madrazo 119 de Barcelona, també tenim botiga online, que està creixent molt ràpid, i una tercera via es la nostra expansió multimarca.

 

Voleu explotar la línia de núvia?
És un mercat molt interessant i actualment en expansió. Les nostres núvies són senzilles però elegants i oferim vestits accessibles a tot tipus de butxaques. Tot i així, no fem més de cinc o sis l’any perquè és un tipus de clienta que s’ha de cuidar molt i ara mateix no podem assumir un gran nombre de núvies. El nostre punt fort és vestir les convidades.

 

Feu vestits a mida o personalitzats?
En fem algun, però per a poques clientes.

 

Esteu començant també a fer vestits per a embarassades, hi ha mercat?
Sí, aquest estiu vam treure la primera col·lecció per a embarassades ja que també tenen casaments i sempre és molt difícil trobar un conjunt bonic i sobretot còmode.

 

Com voleu créixer?
Estem començant la nostra expansió per Espanya i a vendre a través d’alguns punts d’Europa com Itàlia, França i Portugal. Volem estar presents a botigues multimarca i la previsió és que a l’estiu més de 30 botigues tinguin la nostra marca. Però sobretot volem potenciar el canal online, que és el futur.

 

I botigues pròpies?
Volem comptar amb dues o tres de moment. A finals d’any o principis del que ve volem tenir oberta una botiga pròpia a Madrid.

 

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]