Entrevista

“Volem provocar emocions i que el client reforci la seva personalitat amb la nostra roba”

Cristina Fernández, directora creativa i fundadora de Little Creative Factory

Crisi és sinònim d’oportunitat i quan un projecte s’acaba pot néixer un de millor. Amb aquesta filosofia de base, Cristina Fernández va crear la firma de moda infantil Little Creative Factory ara fa 9 anys. Durant aquest temps s’ha posicionat en el mercat per la seva qualitat, detalls, innovació i creativitat.

En la passada edició de la 080 Barcelona Fashion va sorprendre amb una nova línia de roba per a dones i “The makers” va rebre el Premi Nacional 080 a la millor col·lecció, compartint guardó amb Antonio Miró. Un nou repte que vol consolidar amb el temps i que, com amb les propostes infantils, pretén provocar emocions i no deixar ningú indiferent.

 

Com s’uneix l’arquitectura amb el disseny de moda?

Semblen dos mons antagònics, oposats i, fins i tot, llunyans, ja que les dimensions d’ambdues disciplines són molt diferents, però la realitat és que tenen un factor comú que és la tridimensionalitat, tot és volumètric. Durant l’any 2009 el país va patir una forta crisi econòmica i em vaig veure obligada a tancar el meu estudi d’arquitectura. Sempre m’ha agradat creure en què cada crisi és sinònim d’una oportunitat. Una porta es tanca, però una finestra s’obre.

 

I per què emprendre en aquest sector?

Durant aquell any va arribar també la meva filla Ona i seguia tenint aquella necessitat d’expressar la creativitat que havia materialitzat amb l’arquitectura. Per això, i degut a que ella patia de mal d’orelles, vaig voler crear un barret que li protegís d’aquest mal. Aquest disseny va agradar molt i van arribar les primeres comandes, aquests són els primers passos de Little Creative Factory. Un somni que afortunadament s’ha convertit en realitat i en el que ja portem més de 9 anys treballant.

 

Què volen expressar els vostres dissenys?

L’objectiu principal de les nostres creacions és  provocar emocions, no deixar indiferent. Sempre he volgut ser fruit de debat. Creiem que la millor recompensa és aconseguir que el públic pugui experimentar tot el treball, dedicació i creativitat que hi posem a cada creació. De fet, la nostra darrera col·lecció “The Makers” és un homenatge al procés creatiu dels creadors, dels artistes. Quan aquests deixen la seva ànima a cada creació aquesta resulta ser eterna.

 

Quins adjectius defineixen la marca?

Creativitat, innovació, atemporalitat, sostenibilitat, tradició, slow fashion, less is more. L’univers de Little Creative Factory pretén que hi hagi un espai perquè els nens jugant puguin ser creatius a l’hora de vestir. Les nostres col·leccions permeten experimentar i que els més petits expressin la seva personalitat amb el vestir. Jugar és aprendre.

 

Els conceptes Slow Manufacture i km 0 prenen cada cop més força, però en el cas dels nens no es fa més difícil quan vivim immersos en un consum immediat?

Tenim la sort que tant els nens com la societat actual estan prenent consciència del món tan accelerat en el que vivim, i estem gaudint d’un moment de canvi en el que es comença a apreciar el valor del temps, la creativitat i tot allò que porta un esforç darrera. Aquesta és la màxima de Little, crear un producte únic, que provoqui emocions i que permeti que el nostre client reforci la seva personalitat a través del vestir.

 

Molts dissenyadors es queixen que a Barcelona costa trobar tallers per fer la producció

La nostra experiència sempre ha estat satisfactòria, realment apostem 100% per la producció local. Catalunya compta amb una gran experiència en el sector tèxtil i ofereix una enorme qualitat en quant a materials i producció.

 

Com feu la distribució?

Tenim diferents canals de distribució: l’online, les botigues multimarca arreu del món i la nostra botiga física (C/Rec, 42)  on es pot viure el món creatiu de Little i el client final identifica clarament el nostre univers de marca.

 

Amb quins països treballeu?

Actualment venem a  més de 30 països. Exportem el 95% de la nostra producció. Alguns dels països prioritaris per a nosaltres són els EUA, Itàlia, el Japó i Corea.

 

Com expliqueu el creixement en aquest mercats?

Realment entenem que és un tema de sintonia i d’enteniment amb el concepte creatiu i les propostes. No obstant, un dels nostres principals objectius és créixer en quota de mercat nacional i que poc a poc els nostres dissenys arribin molt més al consumidor local.

 

Acabeu de rebre el premi nacional 080 a la millor col·lecció de la 080 Barcelona Fashion, què us ha significat?

Doncs ha estat un premi a l’esforç, constància i entrega del meu equip i a mi mateixa. Ens han donat una satisfacció immensa. En línies generals ens ha servit per aconseguir una molt bona repercussió mediàtica, que ens puguin ubicar a l’univers de “dona”, pel que tenim un profund respecte i per donar valor a la proposta de “The Makers”. Aconseguir aquest objectiu en la primera col·lecció de dona que llancem és un moment màgic per a tot l’equip.

No voldria deixar de donar les gràcies a l’organització i jurat de la 080 Barcelona Fashion, una plataforma que ens ha acollit i ha cregut en nosaltres des de el primer dia.

 

És necessari ser-hi?

Cada marca i dissenyador té el seu moment i prioritza unes o altres estratègies. Però, sens dubte la 080 Barcelona Fashion és un espai immillorable per a les firmes locals, internacionals i emergents que tenim al nostre país.

 

Heu desfilat com a marca convidada a la Petite Parade, on més participeu?

Recordo la nostra primera desfilada a  Nova York, un moment dels més especials i el qual vaig tenir la sort de compartir amb la meva filla Ona. Little només tenia un any de vida i vam experimentar aquesta meravellosa experiència. Actualment estem presents a les principals fires i desfilades de Florència i París. Aquest any ens embarquem en una nova aventura a Shanghai. Little està en un moment molt dolç i intentem trobar els millors expositors possibles que ens apropin als objectius de creixement que ens proposem.

 

Com valoreu la fira de pop ups Rec d’Igualada?

Són espais que permeten acostar les diferents marques al client final. No només ens permet oferir una experiència de compra, sinó que en molts casos com és el nostre, l’oportunitat de conèixer al dissenyador de cada marca. Es busca un espai únic i diferent per comprar en família.

 

Com podeu innovar per créixer més?

Doncs treballant amb totes les àrees que tenim a Little, creació, producció, comunicació, vendes…totes elles han d’estar en escolta constant per poder oferir el que els clients de Little estan esperant per part de nosaltres. Little no és especial tan sols per la creació, sinó per l’empenta, la dedicació i el detall que posem a cada petita acció que surt de la marca.

 

Us plantegeu vendre a marketplaces com Amazon, Zalando etc?

Són plataformes molt atractives i que donen una gran oferta als clients, però la nostra estratègia segueix un camí diferent.

 

Heu introduït la línia de dona, us plantegeu la d’home?

Endinsar-nos en el món de la dona ha estat tot un repte, ja que és molt competitiu i hem d’elevar un punt més la creativitat i l’efecte sorpresa per aconseguir destacar. Tots els nostres esforços van dirigits a créixer en aquest sector i ser reconeguts en el mateix, tal i com ja ho hem aconseguit en les propostes de moda per a nens.

De moment, et diria que no està en els nostres propers objectius, però mai se sap, tot el que et proposis és possible. A Little creiem que amb esforç, il·lusió, passió, entrega i constància es pot assumir qualsevol repte.

 

Quins objectius més immediats us marqueu?

Durant el 2018 Little ha aconseguit un creixement a través dels canals de venda como l’online i el wholesale, el fet de llançar una nova línia de negoci com és la col·lecció de dona ha permès acompanyar i potenciar el creixement de la companyia. Amb la línia de dona hem obert mercats a diferents països: el Japó, els EUA, Regne Unit, Itàlia…

El 2019 és un any en el que tenim com a objectiu principal seguir creixent al mercat de dona i mantenir el mercat de kids que ens permeti seguir amb una bona xifra de negoci.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]