Premis Barcelona és moda 2008

Custo Barcelona


Abans d’acabar el 2008, Custo Barcelona obrirà les portes de la tercera botiga pròpia a Nova York. Aquesta dada és un bon indicador del potent pla d’internacionalització que la companyia està desenvolupant els darrers anys. Gràcies a això, la marca ja disposa de més de 55 establiments a 8 països diferents. A més, a través dels seus 3.000 punts de venda, és present a 40 països d’arreu del món.

Des del seu naixement, Custo Barcelona ha volgut fer de la presència internacional un dels seus valors de marca. L’any 1997 va començar a desfilar a la New York Fashion Week, una aposta que està ja totalment consolidada. Després d’una dècada presentant les seves col·leccions en aquest aparador novaiorquès i impulsant la millora de resultats als Estats Units, aquest mercat ha passat a representar el 20 % de la facturació de l’empresa, que l’any 2007 va arribar als 72 MEUR.

Barcelona forma part de Custo des del principi dels anys vuitanta. El look dels surfistes i la multitud de colors que inundaven les tendències de moda de l’estat nord-americà, van acabar definint un estil que triomfa arreu del món i que ha contribuït a reforçar la definició de Barcelona com a ciutat de moda i disseny.

Les samarretes van ser durant molt temps l’element insígnia de la firma. Els darrers anys, però, ha diversificat el negoci i hi ha introduït un ampli ventall de productes i sobretot altres peces de roba que configuren una oferta global per a dona i home. Per tot això, la Cambra de Comerç de Barcelona ha volgut guardonar Custo Barcelona amb el Premi “Barcelona és moda” a l’empresa amb dimensió i expansió internacional.

www.custo-barcelona.com

Cecilia sörensen


Cada petit gest és un gran pas i la suma de passos pot canviar el món. Amb aquesta filosofia, Cecilia Sörensen camina pel sector de la moda, amb la il·lusió afegida que el traçat del seu trajecte compta amb l’aplaudiment dels experts. Des que va sortir al mercat, el seu treball ha recollit múltiples reconeixements i aquest alè, segurament inesperat per a una finlandesa que resideix a Barcelona des del 1999, li ha proporcionat l’energia imprescindible per anar-se fent un lloc com a dissenyadora.

Cecilia Sörensen reconeix que les seves peces de roba tenen sempre la funcionalitat que defineix el disseny escandinau. No li agrada la complicació injustificada i prioritza allò pràctic davant de l’excés estètic. A partir d’aquestes premisses, neixen col·leccions per a dona en les que mostra la seva sensibilitat davant les qüestions que la preocupen. Un bon exemple n’és la línia “Pequeños Héroes”. En aquesta proposta, basada en la utilització de material reciclat, es troben dissenys únics, elaborats amb l’estima que requereix tot allò que només havia d’existir un cop.

L’any 2002, juntament amb altres dissenyadors, va fundar la botiga Comité. La innovació i la creativitat han estat les regles d’aquesta dissenyadora que vol unir la qualitat, la funcionalitat i el disseny sota un mateix nom, Cecilia Sörensen. Una firma també present a nivell internacional, en països com Dinamarca, Itàlia o els Estats Units. Per tot això, la Cambra de Comerç de Barcelona l’ha volguda guardonar amb el Premi “Barcelona és Moda” a l’empresa emergent.

www.ceciliasorensen.com

Munich (Berneda S. A)


Tradició, disseny, confort i calidesa són els valors de marca de Munich, la casa catalana de sabatilles esportives, nascuda el 1939. Seguint aquestes consignes, més de la meitat dels 650 mil parells que es produeixen cada temporada a la fàbrica situada a Vilanova d’Espoia, són una aposta per encapçalar les tendències de moda. Especialment, pel que fa a l’streetwear i al producte de gamma alta. Les tendències de moda han passat a ser el referent d’aquesta empresa familiar, que l’any 2002 va voler reformular el seu futur adaptant el negoci als nous temps.

Als anys vuitanta, l’afició creixent pel futbol sala a Espanya es va convertir en una oportunitat excel·lent per a Munich. La firma va crear Goal, el primer model especialitzat en aquesta disciplina esportiva, un producte que amb el temps s’ha situat com a peça angular de la companyia.
En una dècada, Munich ha aconseguit identificar-se com un símbol de prestigi i lideratge en el sector, tant en els mercats nacionals com internacionals. El resultat de la seva aposta emprenedora es pot veure als millors aparadors de l’Estat espanyol i a més de 40 països d’arreu del món. Entre aquests, Itàlia, on es registra el 40 % de la facturació de la companyia.

A més, alguns dels 500 models unisex Goal, juntament amb les línies Mini Munich i les sabates d’alta gamma, s’exhibeixen també, des de fa un any, a la primera botiga de la companyia a Espanya, situada al cor del barri del Born de Barcelona. Per tot això, Munich ha rebut el reconeixement de la Cambra de Comerç de Barcelona amb el Premi “Barcelona és Moda” a l’empresa emergent. La corporació vol reconèixer, així, la innovació i la creativitat de la firma, unides a la seva trajectòria empresarial.

www.munichsports.com

Josep AbrilUtilitzar el disseny com a mitjà d’expressió és una de les màximes de Josep Abril. Aquest dissenyador català, nascut a Barcelona l’any 1962, coneix gairebé a la perfecció les múltiples facetes del món de la moda. Professional inquiet i curiós, no es limita únicament a la creació tèxtil, sinó que comparteix el seu coneixement mitjançant la docència. Des del 2006, imparteix classes i organitza workshops en diferents escoles de disseny.

Amant, també, de les arts escèniques i de la dansa, fa vestuaris per a aquests dos sectors. Les diverses disciplines en les quals bolca el seu coneixement contribueixen a satisfer un desig il·limitat per saber, divertir-se i investigar. L’objectiu final és trobar una solució a la pregunta sempre recurrent del perquè de la moda. La resposta per Josep Abril, es troba en la possibilitat de ser capaç d’aportar alguna cosa i lluitar pel que creu que és just, a través d’un treball que pot compartir amb el públic. En aquest sentit, la firma està present a 7 països diferents, entre ells Gran Bretanya, Suècia, Japó i Rússia.

La trajectòria professional de Josep Abril és àmplia i completa i hi destaca la seva vinculació amb la ciutat de Barcelona. Aquí, va començar desfilant per primer cop a la Passarel·la Gaudí l’any 1996 -el mateix any de la creació de la seva pròpia marca.

Aquest perfil aglutinador i polivalent dins de la moda, li ha valgut l’aplaudiment de diferents experts, en forma de premis i reconeixement. La Cambra de Comerç de Barcelona vol sumar-se a aquesta consideració, i per això guardona Josep Abril amb el Premi “Barcelona és Moda” al professional.

www.josepabril.com

Grup Sita Murt


Sita Murt és el resultat de la capacitat d’innovació incansable que ha acompanyat sempre aquesta dissenyadora igualadina al llarg de tota la seva carrera professional. Des de l’inici, les peces fonamentals d’aquest projecte empresarial han estat el coneixement del sector, heretat de la tradició tèxtil de la família de la creadora, l’aposta per la qualitat de la indústria tèxtil de l’Anoia i, especialment, la voluntat constant d’avançar.

Aquesta actitud emprenedora s’ha plasmat en un projecte que té més de 1.700 punts de venda a tot el món i 19 establiments propis a diferents ciutats espanyoles. La més especial de totes és la que ocupa el número 11 del passeig de Gràcia de Barcelona. Una botiga de bandera que respon a la solidesa creixent d’aquest projecte empresarial complert que abasta les diferents fases de la creació del producte de moda. Des de la producció, passant pel disseny i la distribució, Sita Murt treballa per una evolució permanent de tots els nivells de la cadena de valor. A més, té cura al mínim detall del seu posicionament de marca, amb l’increment de la seva presència a les plataformes de promoció de la moda més reconegudes. En aquest sentit, l’any 1989 va suposar l’inici d’una nova etapa per aquesta empresa, ja que les seves col·leccions van ser presentades públicament a Passarel·la Gaudí, on va estar present durant molts anys. Actualment, la firma inverteix un 5% de la facturació en màrqueting i publicitat.

Per Sita Murt, el futur exigeix l’impuls de nous projectes. La firma va créixer un 30% el 2007 respecte l’any anterior, va assolir una facturació d’ 11,8 MEURS i compta a més, amb 125 treballadors a Espanya. Per aquesta conjunció d’elements, la Cambra de Comerç de Barcelona ha volgut reconèixer Sita Murt amb el Premi “Barcelona és Moda” a la iniciativa empresarial.

www.sitamurt.com

Serveis de Barcelona és moda

eCommerce

Obre el teu negoci a la xarxa   La teva botiga online les 24 hores del dia. Permet que els teus clients accedeixin fàcilment als teus productes amb un catàleg online actualitzat

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]