Noves tendències en Retail RSS

5 tendències de packaging per aquest hivern

Imatge adquirida a Shutterstock

Una ciutat com Barcelona, que està de moda i és un centre internacional de moda i tendències, viu reptes particulars pel que fa a la competitivitat del sector minorista. Actualment, les botigues del centre de la ciutat no és diferencien tant per la seva selecció de producte o el preu, sinó per l´experiència que ofereixen i el servei al client.

En aquest context, la comunicació visual de les botigues -mitjançant els aparadors, el recorregut o la paqueteria- és clau per atraure i fidelitzar els clients. Són elements que contribueixen d´una manera essencial a l’assentament d´una imatge pròpia, de marca o corporativa. Tot i que encara estem molt lluny d´altres països pel que fa a la cura en aquestes presentacions, una nova cultura de l´hospitalitat s’està imposant.

Aquestes i altres recomanacions van ser introduïdes en els tallers de embolcall i empaquetat que es van impartir a les localitats de Mollet i Montmeló en el marc del Pla de Suport al Comerç Minorista 2016.

L´especialista i coach en embolcall i packaging Origlam va familiaritzar als comerciants d’una àmplia varietat de botigues amb els recursos que poden permetre’ls generar un major impacte estètic i de valor als seu productes, alhora que buscaven solucions de temporada per campanyes com la de Nadal.

També va parlar sobre les tendències actuals en embolcall i packaging aplicades al sector minorista, que us detallem a continuació en 5 punts:

1. Treballa l’embolcall i la paqueteria de la teva botiga amb una filosofia de moda. Treballa per temporades i col·leccions de dissenys d´embolcall. Tracta de mantenir algun element comú d´identitat corporativa d´una temporada a l´altra, però innova, individualitza i sorprèn d´any en any. Converteix els teus paquets en col·leccionables o en un servei VIP.

2. Dins aquesta filosofia de moda, dissenya la teva paqueteria i embolcalls tenint en compte textures, colors o temes de la temporada, no només la forma i volum dels teus productes. Aquest any es porta el marsala o es reforça l’aspecte reciclat i natural dels materials. Són tendència l’ús de fustes, cordes, tanques reutilitzant materials aliens al món de la paqueteria, com agulles de vestir, botons, culleres, plomes, passamaneria, o cabdells de fil que facin d´indicatiu de significats associats al contingut, ocasió o marca. Això no vol dir que l´aspecte hagi de ser “usat” o vintage necessàriament. Pots també donar sensació de luxe i sumptuositat amb materials com aquests. El que ens agrada és el factor sorpresa, la recontextualització.

3. Es tracta de fer els teus embolcalls inoblidables. Per aconseguir-ho, pensa l’embolcall com un vestit fet a mida de cada objecte. No pots competir amb la perfecció del packaging de les grans cadenes, però sí en la personalitat, màgia, encant o carisma d´allò que has triat pel teu establiment. Tria els 5 productes estrella de la teva temporada, analitza´ls i crea una col·lecció d´embolcalls. Cada paquet hauria de ser com una mena d´acudit, un trencaclosques o un joc d´enginy. Innocent, divertit, misteriós d´obrir, sorprenent o màgic.

4. Quan els productes embolcallats són per a regal seran la teva millor carta de presentació i targeta de visita. L´experiència de venda no acaba en la persona que compra a botiga, sinó en el receptor final del regal. És com els llibres infantils: els compren els pares però els llegeixen els fills. Cada paquet de regal té com a mínim dos clients finals. Qui sap quants clients nous que mai no han estat a la teva botiga pots guanyar si el receptor final és seduït. Si els has enamorat amb la teva paqueteria, sens dubte visitaran el teu comerç.

5. Identifica el potencial de marketing d´un embolcall en relació al preu base del producte. Si treballes amb grans stocks, designa productes de “pick&go”, que tinguin sortida fàcil i deixa´ls pre-embolicats i fes-ne exposició. Pots fer un guany important enriquint un producte assequible amb una presentació d´embolcall que li afegeixi valor.

 

Aquest contingut s’ha elaborat en el marc del Pla Integral de Suport a la Competitivitat del Comerç Minorista d’Espanya 2016, finançat per la Secretaría de Estado de Comercio del Ministerio de Economía y Competitividad i per la Unió Europea (FEDER).

 

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]