Repensant el Retail RSS

Fujifilm com reinventar-se en el retail

Maria Segarra, Especialista en retail. INTUERI CONSULTING

Sempre és interessant seguir el que fan les grans marques quan necessiten reposicionar-se en el mercat. És evident que el coneixement del producte és una de les grans sortides i el que els hi permet aprofitar la tecnologia i la innovació per donar un canvi de rumb o ampliar l’àmbit de la seva activitat.

El cas de Fujifilm és summament interessant; sobretot quan adverteixis els canvis que en els darrers temps s’han produït en el món de la fotografia, amb la crisi dels dispositius que algunes firmes ja han experimentat. La nova estratègia de Fujifilm va ser una descoberta que amb un grup d’empresaris vam experimentar en una visita a Tòquio i en concret en l’espai que la marca té en la base de la seva seu corporativa a la zona del Midtown (a l’àrea de Roppongi Hills).

L’establiment, en concret el “Fujifilm Square“, és un espai on la marca projecta la seva trajectòria al voltant del món de la fotografia, amb una àrea de museu (photo history museum), una altra per a presentacions i exhibicions, així com una per poder experimentar amb els nous productes; és a dir, refermar la seva trajectòria com a marca puntera en el món de la fotografia.

Justament en aquest establiment i en un corner, descobríem l’espai de “Healthcare shop” on es presentava la línia de cosmètics “Astalift“. La connexió estava en la llarguíssima trajectòria que Fujifilm havia desenvolupat amb el col·lagen (principal component en la fabricació del film fotogràfic), de la mateixa manera que amb els antioxidants (l’astaxantina un antioxidant natural molt potent), que són fonamentals perquè els colors de les fotografies no es perdin amb el pas dels anys. Així doncs la marca cosmètica nascuda el 2007 i que va iniciar la seva expansió a Europa molt més tard, es fonamentava en tota aquesta experiència i investigació.

De tota manera, la sorpresa va ser descobrir, ara farà un any, quan en octubre del 2015 l’empresa obria una botiga a Barcelona al voltant del món de la fotografia, però amb una configuració i orientació molt més experiencial.

En concret l’obertura com a primera botiga a Europa, es feia a Barcelona per les possibilitats que ofereix aquesta ciutat en l’àmbit del comerç i el turisme, així com per la seva tradició fotogràfica.

La botiga “WONDER PHOTO SHOP“, al carrer Gran de Gracia número 1, no pot ser més clara d’intencions amb el seu nom; però sobretot partint de la crisi dels dispositius, veure com han tret oportunitats de negoci reinventant-se de nou.

El futur passa per adaptar-se als nous comportaments, com per exemple al voltant de l’ús de les fotos en el mòbil, i sobretot pensant amb els nous consumidors del futur -la nova generació Smartphone-, tot donant-los-hi l’oportunitat d’explotar al màxim la seva creativitat.

Així doncs, l’espai projecta una imatge jove i fresca, i sobretot la possibilitat de “divertir-se”. Una zona per auto impressió de fotografies, espais i materials per poder crear el teu propi producte i àlbum de fotos, o un estudi fotogràfic per fer els teus selfis; en definitiva, poder viure tota una experiència al voltant del món de la fotografia.

És aquí on està la força que té el món de retail per moltes marques de fabricants, com a oportunitat que els hi ofereix de connexió amb el client per explicar-li nous relats i convèncer-lo de noves propostes.

El més recent

Mediamarkt una aposta per Barcelona

Maria Segarra, Especialista en retail. INTUERI CONSULTING

Uniqlo – El Flagship British de Londres

Maria Segarra, especialista en retail

UNIQLO – Apropar-se al client

Maria Segarra, Especialista en Retail

Clients connectats 360º

Inmaculada Urrea, consultora experta en branding de SOFOCO

[Veure tots]

Serveis de Barcelona és moda

eCommerce

Obre el teu negoci a la xarxa   La teva botiga online les 24 hores del dia. Permet que els teus clients accedeixin fàcilment als teus productes amb un catàleg online actualitzat

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]